Ey inananlar!

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
climax senin az çok küfür dolu yazılarını gördüm . okudum . peygamberlik iddia etsen küfürbazlar inanır .ahlakı bozuklar (ağzı bozuklar).dini meseleleri tartışıyor

climax senin az çok küfür dolu yazılarını gördüm . okudum . peygamberlik iddia etsen küfürbazlar inanır .ahlakı bozuklar (ağzı bozuklar).dini meseleleri tartışıyor
Yani "ağzın bozuk o nedenle din tartışma" diyorsunuz.

Bu kabul edilemez. Hadi ettik diyelim ben zaten din tartışmıyorum. Tartisirsam dine saldırı kabul ediyorsunuz. Tartışmaya açık değilsiniz. Hele anu denen zat nasıl köpürüyor baksana.

Bu sorular cevapsız olduğu için sizi sinirlendiriyor. Haklısınız. Bunları sormaktan vazgeçmem için dini az ötemde yaşamanız lazım. Benim yaşam alanına sokarsaniz aha cevapsız sorular başlar. Otobüsü durdurup namaz kıldığın an o namaz otobüsteki herkesin hayatına dokunmuş olur.

hepsi cevaplı işine gelmiyor .biraz sağsola baksan okusan bulursun .üçbeş tane Avrupalı ve Amerikalı yazarın islam diye hayallerinde uydurduğu şeylere inanmışsın . hayallerindeki şeyleri din zannediyorsun . hayallerindeki dine saldırıyorsun

hepsi cevaplı işine gelmiyor .biraz sağsola baksan okusan bulursun .
yav ne cevabı hocam. Anlamıyor musun. Kopyala yapıştır uzun metin gargarası bunlar. İnanmadigim kitabi bana referans gösteriyorsun. Bu bir komedi.

Allah var
Kim söyledi?
Kuran
Kuranı kim indirdi?
Allah!

Oldu peki hayırlı cumartesiler

]
climax sen simdi nereden çıkardın sinirlendigimi, nereden cikardin kuranla kanıtladigimi? bunca yazidan bunlari cikardigini söyleme bana yani ayıp edersin.

senin beklediğin o en kotu cevap ornegi zaten ayri bir klasiktir. bu zaten bir inanç isidir. iman etmektir. ben sana kurandan ornek vermedim dikkatli okuduysan.

kuran lisaninda Allahin adinin yeryuzunun her tarafinda rastlanabildigine, kuran ayetlerine karsi icme suyunda olusan reaksiyona, hatta ve hatta ozellikle seytan ve cin aleminin kuran ayetlerine karsi verdigi reaksiyona bakilacak olursa, butun bunlarin kusursuz bir kozmik enerji tarafından yazildigini kanaatine varabiliriz.

(seytan ve cin aleminin ayetlere verdigi reaksionun gorulmesini ayrica isleriz)

bu ornekler iki uc taneyle bitmiyor bu arada. sayisizca ornek cikar. ebced hakkinda soylediklerine gelecek olursak. bu bir hesaplama biçimi zaten. fakat bu hesaplama dahi, celakili iki dakka dinleyip cok komiksiniz demekle anlayabilecegin basit bir hesaplama değil. bir kere cok iyi bir arapca ve cok iyi kuran dili bilmesi gerekiyor insanin.

konumuza donecek olursak. buradaki hicbir ateistin, farklı birkac ayeti yan yana getirip celiskili damgası vurmaktan baska bir sey yaptigini gormedim. hic birinizin bastan sona kuran okuduguna rastlamadim. anlarim kardesim, kurani okumus adami cozerim ben. okuyup inanmayan ile okuyup anlamayani anlarim. kurani anlarsin ve inanmiyorum dersin eyvallah. ama anlamadim, celiski var, surasi sacma diyemezsin. mantiga aykiridir bu cunku. bunu yapan art niyetten, asiri ideolojiden yapar. en kral bilim adaminin celiski bulamadigi, hata payi cikartamadigi bir kitap var ve isine gelmeyenlerin yaptigi en iyi sey kolaya kacip çelişkili demek, hakaret etmek, dalga gecmek.

sen simdi bana sunu soyleyeceksin. ya arkadas ben bunu okudum, tamam bir seyler yaziyor. fakat inanamiyorum desen, muslumanlara verilen ogut bu adamlara saygi duy olmustur. bu kabul. fakat iman etme meselesinde big bangi sorup islamiyye dunyasini kanitsizlikla itham edersen komik duruma sen düşersin. bu adamlar iman etmis.

her muslumani sadece maymundan mi geldik lan biz kadar bilgi sahibi sanarsaniz yanilirsiniz. asirlarca bu kusursuz yasamin rastlanti sonucu olustugunu iddia eden inanmayanlar, muslumanlar peygamber araciligiyla inaniyor diye alay edebileceklerini sandilar? e siz rastlantiya inaniyorsunuz da biz neden yaraticiya inanmayalim?

bu sorularinizin altinda her zaman Hz. Muhammed ismi sakli durur. siz hala Hz. Ayşe'nin yaşının 8 oldugunu cozemediniz ki climax. (yeni bir konu açmıyorum, gerekirse ayrica konusuruz) daha bunun gibi nice yanlisin aslina ulasamadiniz. cunku hep ateizm kaynaklari dairesi icerisinde kalip, size ne gösterildiyse ona inandiniz. ve siz bunu yaparken, muslumanlari ayni durumda olmakla sucluyorsunuz.

bilincaltinizda insan ozlu hatalardan olusan ofke var ve bu ofkeyi Allaha, Peygambere ve İslama yukluyorsunuz. fakat islam tarihinden disari adim atmayi basabilseniz, dinler tarihine bakabilseniz, kuranin Allah kelami olduğunu diğer dinlerde de gorebileceksiniz. fakat hala forumlardasiniz. artik sıkıcı bulmaya basladim bunlari climax, anliyorsun dimi beni? incilde bile ahmet diye bir isim vardir. bilirsin degil mi? yoksa sen de her yahudi gibi sihirbaz mi diyeceksin?

kanita dair aklimda o kadar sayisizca sey var ki, henuz isin abc sini halledememisken kitabin ortasindan bahsedilmiyor. bu her zaman boyledir. is eninde sonunda inanan ve inanmayan olarak ikiye ayrilacak. yuz yuze olabilsu su isler, daha cok isime gelir.

oglum on numara mekanimiz var. kalk gel lan iste iki rekat namaz kilalim djsjalal

bu arada yazilarimi begenmesen de like atacaksin ulan. ben bunca yaziyi benim lanet karıya yazmıyorum, yazıyla isim olmaz deyip kovuyorum lan karıyı. like yap canımı sıkma. gonder yaptigimda ben korktum lan sayfanın uzunlugundan. ayip.

Bu kabul edilemez. Hadi ettik diyelim ben zaten din tartışmıyorum. Tartisirsam dine saldırı kabul ediyorsunuz. Tartışmaya açık değilsiniz. Hele anu denen zat nasıl köpürüyor baksana.

Bu sorular cevapsız olduğu için sizi sinirlendiriyor. Haklısınız. Bunları sormaktan vazgeçmem için dini az ötemde yaşamanız lazım. Benim yaşam alanına sokarsaniz aha cevapsız sorular başlar. Otobüsü durdurup namaz kıldığın an o namaz otobüsteki herkesin hayatına dokunmuş olur.
şimdi bana yine saldırıyorsun diyecekler ama sen istemiyorsun diye ben dinimi gizli mi yaşayacağım? ben senin için söylemiyorum söylediklerimi Allah için söylüyorum, Allah için de susmayacağım burada konuşmaya paylaşmaya devam edeceğim. Artık her laf sosyal medya aracılığıyla yürüyor, o yüzden bunu burada yapmam gerek benim. Sana doğadan örnek verdim çünkü senin kelam dediğin şey sözcüklerden ibaret değil; doğada ve insanda, bitkide ve hayvanda Allah'ın kelamı var. Madem inanmak istemiyorsun madem her seferinde laf sokacaksın "dininizi az ötede yaşayın" diyeceksin niye bir de kanıt istiyorsun? Üstelik madem laf sokuşturacak kadar zekisin neden o delilleri kendin arayıp bulmuyorsun? Ateistsiniz diye hep biz mi saygı göstereceğiz az da siz saygılı olun.

semud kavminin helakı ile ilgili kuran'ın çeşitli bölümlerinde çeşitli ayetler var ve kavmin helakı ile ilgili farklı farklı senaryolar ortaya atılmış. ayetlerin hepsi diyanet çevirisidir, bakalım:

zariyat 44: Derken Rablerinin emrinden uzaklaşıp azmışlardı. Bu yüzden bakınıp dururken kendilerini yıldırım çarpıvermişti.
araf 78: Derken, onları o kuvvetli sarsıntı yakaladı da yurtlarında yüzüstü hareketsiz çöke kaldılar.
kamer 31: Şüphesiz biz, onların üzerine tek bir korkunç ses gönderdik de, onlar, ağıldaki hayvanların çiğneyip ufaladıkları kuru çöpler gibi oldular.
ankebut 40: Bunların her birini kendi günahları yüzünden yakaladık. Onlardan taş yağmuruna tuttuklarımız var. Onlardan o korkunç sesin yakaladığı kimseler var. Onlardan yerin dibine geçirdiklerimiz var. Onlardan suda boğduklarımız var. Allah, onlara zulmediyor değildi, fakat onlar kendilerine zulmediyorlardı.

aynı konu hakkında farkında olmadan birden fazla farklı yorum yapılmış, sanki yazılan ayet unutulmuş ve düzeltmek için sürekli güncelleme yapılmış gibi geliyor bana.
başka iki ayete bakalım:

enfal 65: Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa, iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkâr edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.
enfal 66: Şimdi ise, Allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi. Eğer içinizde sabırlı yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) bin kişi olursa, Allah'ın izniyle iki bin kişiye galip gelirler. Allah, sabredenlerle beraberdir.

burada da farklı zamanlarda yazılmış iki ayet var. 66, 65'i resmen yalanlıyor.
bütün bunlar dışında miras paylaşımı ayetlerindeki matematiksel hatalar, "güneş dünya'ya bir cm yakın olaydı kavrulurduk" gibi coğrafi hatalar, peygamberin özel hayatının fazlasıyla ön planda olması, kölesi ve evlatlığı olan adamın karısı ile evlenmesi için ayet inmesi... üzgünüm sandığınızın aksine inanmak için çok çabaladım, sen yanılıyorsun mutlaka hepsinin bir açıklaması vardır dedim ama yok. doyurucu bir açıklama gelmiyor hiçbir cepheden. ben de allah kelamı olduğuna inanmayanlardanım.

Evvela o ayetler semud kavminin helakı ile ilgili ayetler değildir .. Keşke bilmediğiniz konularda bu kadar aleni atlamasanız ortaya .. Kuran'da helak edilen bazı milletlerin örnekleri verilmiştir. Semud kavmi - Ad kavmi - Medyen halkı - Lut kavmi - Hud kavmi vs .. Yani YANILMIŞSIN ..
Eğer o verdiğin ayetleri googleden araştırırsan hepsinin semudu anlatmadığını öğrenebilirsin ..

Gelelim Enfal suresinin ayetlerine .. İşte insan okuduğu ayetlerin üzerinde düşünmesini bilmezse okuduğunu da anlamaz..
İlk ayette ALLAH ne buyuruyor ; Eğer içinizde sabırlı
Orta da bir şart olduğunu fark ettin mi ?
Peki ardından gelen ayette ne buyuruyor ALLAH ; Sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi.

İki ayet dikkatli okunduğunda farklı iki durumdan söz edildiği anlaşılacaktır. 65.ayette bir Müslüman kişi inkâr eden 10 kişiye bedel olduğu bildirilmektedir. Bu kişilerin zaafsız olmaları halinde bu oran geçerlidir. Fakat 66. ayette ise zaaf halinde olanlar için farklı bir durum bildirilir. Zaaf halinde olan yüz kişinin, iki yüz kişiyi yeneceği bildirilir.
Ayrıca rakamlara takılı kalmayın .. Arapça da verilen rakamlar birebir karşılığını belirtmek için değil bazı durumlara çokluğu anlatmak için kullanılır .. Mesela kırk gün kırk gece sölen yapıldı demek kırk gün boyunca şölenler olduğu anlamına gelmez .. Günlerce süren abartı ifadesidir bu.
Sonuç olarak Kuranda ki ayetlerde çelişki yoktur ..

Climax sanırım o dönem araplarını mağaralara resim yapan neanterdal adamları sanıyor :) Oysa o dönemde ki arap kabilelerinde edebiyat üst düzeyde gelişmişti .. Yazılı ve sözlü eserlerde ilerlemiş bir milleti .. Haliyle Kuran ile ilgili nice kayıtları tutmuşlardır ..

Yav bana "okumadın ki eleştiriyorsun" deniyor. Okudum. Anlamadım...kitabın %80 inde tanrı kendini övüyor. Geri kalanda da beni nasıl yakacağını anlatıyor. Benim kafamdaki tanrı böyle değil. Daha ağırbaşlı mutevazi ve sevecen.

Ben inanıyorum Allah'ın kelamı olduğuna.
Embriyolojik (kasın kemikten önce gelişmesi, uterustaki temel 3 evre vs.), coğrafi bilgiler (yerin göğün 7 kat oluşu, dağların yer küre üzerindeki duruş pozisyonunun aslı vb.) matematiksel ( altın oran ve ayetlerdeki kelime sayılarının dağılımı) şeklinde mucizeler var.
Yobazlıktan ölmek üzere olan bir halka latin jargonuyla ayet inmesini de beklemiyordum tabii ki bu sebeple matematiğe dayalı.
Halk çok yobaz olduğundan serpiştirilmiş şekilde matematik ağırlıklı olduğunu düşünüyorum ek olarak arapça karmaşık bir dil.Çevirinin nasıl yapıldığı tefsirin nasıl yapıldığı önemli.
Din yeni geldiğinde inanmayan arap edebiyatçılarının okuduktan sonra inanması da anlam bütünlüğü açısından çarpık olmadığının küçük bir sosyolojik göstergesi olsa gerek.
Anadilim arapça olmadığı için daha derin bir açıklama yapamıyorum bu konuda.

Ahahaha :D Ben ne köpürdüm ya! Çok hainsin...

Yav bana "okumadın ki eleştiriyorsun" deniyor. Okudum. Anlamadım...kitabın %80 inde tanrı kendini övüyor. Geri kalanda da beni nasıl yakacağını anlatıyor. Benim kafamdaki tanrı böyle değil. Daha ağırbaşlı mutevazi ve sevecen.

Aha yakaladım. Tanrı senin kafandaki olmak zorunda değil. Tanrı olmak zorunda da değil. Seni nasıl yakacağını yazıyorsa demek O'nun kelamıdır. Muhammed seni yakacak değil ya!

eksen abi otobüsteyim uzun uzun alıntı yapamıyorum, semud kavmi salih peygamberin kavmi değil mi? sadece burada paylaştığım ayetleri okumadım, öncesini ve sonrasını da okudum, bana aynı kavmin farklı şekillerde helak edildiğine dair bilgi verilmiş gibi geldi. tekrar bakarım ama hepsinde salih peygamberin ismi geçiyordu.
velev ki bu ayetler yanlış ve aynı kavimden bahsetmiyor, saydığım birçok şey kuran'ı yine de bilimden, matematikten, coğrafyadan sınıfta bırakıyor. nasıl takılmayayım sayılara? allah'ın kelamı olan bir kitapta nasıl matematiksel hata olur ve anlam bakımından bu kadar kapalı bir dili olabilir? açıklamasını yaptığın o iki ayetten ikimiz de şeffaf şekilde aynı şeyi anlamalıyız ama ben okuyunca senin gibi düşünmüyorum. nerede kuran'ın şeffaflığı? neden illa binlerce kişi tefsir yapmak zorunda? sanki havada kalan konuları mantık çerçevesine mantık oturtmak için zorla çırpınıyor gibisiniz.

@anu yakaladigin bişey yok.
Mouhammed (saw) yazsa " Allah sizi yakar" yazardı. "yakacağım" yazdığına göre kesin Allah yazmistir demek istemişsin.

Bu nasıl bi akıl tutulması? Roman yazan hikayeyi kahramanın agzindan yazinca, romanı hikaye kahramanı mi yazmış oluyor.

Kafan çalışıyor sanıyordum.

eksen abi otobüsteyim uzun uzun alıntı yapamıyorum, semud kavmi salih peygamberin kavmi değil mi? sadece burada paylaştığım ayetleri okumadım, öncesini ve sonrasını da okudum, bana aynı kavmin farklı şekillerde helak edildiğine dair bilgi verilmiş gibi geldi. tekrar bakarım ama hepsinde salih peygamberin ismi geçiyordu.
velev ki bu ayetler yanlış ve aynı kavimden bahsetmiyor, saydığım birçok şey kuran'ı yine de bilimden, matematikten, coğrafyadan sınıfta bırakıyor. nasıl takılmayayım sayılara? allah'ın kelamı olan bir kitapta nasıl matematiksel hata olur ve anlam bakımından bu kadar kapalı bir dili olabilir? açıklamasını yaptığın o iki ayetten ikimiz de şeffaf şekilde aynı şeyi anlamalıyız ama ben okuyunca senin gibi düşünmüyorum. nerede kuran'ın şeffaflığı? neden illa binlerce kişi tefsir yapmak zorunda? sanki havada kalan konuları mantık çerçevesine mantık oturtmak için zorla çırpınıyor gibisiniz.

Güzelim verdiğin ayetler de başka başka kavimler ve başka peygamberlerden bahsedilir .. Sen hangi siteden aldıysan seni yanlış yönlendirmiş orada ki çakallar ..
Kuran bir el kitabı değildir .. Matematikle,coğrafya ile , fizikle şunla bunla işi olmaz .. Belli örnekleri o günün toplumunun anlayışına ve diline göre verir .. Matematiksel bir hata yok konuda .. Açıklamasını yaptım ..

@ihtiyar soru tabi ki klasik. Amacım kimseye kem küm ettirmek değil. Senin kadar zeki bı adam bile nasıl sinirlenmiş bu basit soru karşısında. Çünkü yanıt yok.

Keşke niyetin salih olsa da anlatmaya değse. Kimse seni internet forumu üzerinden Müslüman yapmayacağına göre asıl merak ettiklerini bir din alimine sormalısın. Burada geçtiğin dalga ve insanlara "cevap yok" dediğin şeylerin hepsinin cevabı var. Bu kadarı yeter zannederim.

Hamstırmıydı o çember içine geçip sürekli aynı yerde sayan?
Sende Türkiye gündemide hiç değişmiyecek mi daçtır?bide o ey inanlar değil!
"Ey İman edenler"olması lazım.

Okuyorum;
''Yeryüzünde sefere çıktığınız vakit kâfirlerin size saldırmasından korkarsanız, namazı kısaltmanızdan ötürü size bir günah yoktur. Şüphesiz kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır.'' (nisa- 101)

Soruyorum;
Durup dururken kimse size saldırmadığı halde neden onlarca yüzlerce binlik ordularla başka kavimlerin topraklarına sefere çıkma ihtiyacı duydunuz?
Sizi üstteki ayet mi buna sevk etti?
Yoksa,
Yüzbinlerce Türk'ü katledebilmek, kızlarını cariye, erkeklerini köle yapabilmek, tüm zenginliklerine el koymak için mi (Talkan ve Cürcan Katliamları) Allah adına bu ayeti uydurdunuz?

Cariye ayetlerini de aynı şekilde mi kılıfına uydurdunuz?
Bu nasıl bir tanrıdır ki başka milletlerin topraklarına saldırıp insanları katletmeyi, karılarını kızlarını ganimet olarak görüp cariye olarak, erkeklerini köle olarak kullanmalarını emreder.

Hangi Allah bizim bunlara inanmamızı ister?
Kuran sayfalarını mızrakların ucuna geçirenlerin Allah'ı ancak böylesi canilikleri sergilememizi bizlerden bekler.

kurandan bir mantık kurayım buraya
şayet Kuran Allah'tan başkası tarafından yazılmış olsaydı içinde çok fazla ihtilaf olurdu
içinde ihtilaf yok
o halde başkası tarafından yazılmış olamaz

Geri