Ey halkım! Aklını başına topla.Uyan!

Konu sahibi son olarak 3634 gün önce görüldü
Ey halkım! Aklını başına topla.Uyan!

Saat gecenin 21.30'u…Manzara tam bir yobazlık görüntüsü……
İstanbul'un Cihangir semtindeki bir plakçıyı basan saldırganlar haykırıyor:
“Ramazanda utanmıyor musunuz lan?”
“Biri daha içki içsin de görelim!”
“Sizi içeride cayır cayır yakarız lan!”
Olay, canlı yayınlanan bir müzik konseri izlenirken cereyan ediyor.
Saldırganlar dinleyicileri döverek dışarı atıyor, bu arada bir kadını da tartaklarken adamın biri “Kadına vurulmaz” diyor. Saldırganlar onun da ağzını burnunu kırıyorlar!
Plak dükkânı işleten Seogu Lee adında Koreli bir adam…… Müziği dinleyenlerin de çoğu yabancı turist… “Ramazanda içki içtiler” diye dövülüyorlar! 21'inci Yüzyıl Türkiye'si için utanç verici bir olay!
İşin en hazin tarafı AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan'ın “Tahrik var” diyerek saldırıyı tevile kalkışması, gözaltına alınan 3 kişinin de, kamera kayıtlarına rağmen serbest bırakılması…… Yani olayı dünya gördü, devlet görmedi!
21'inci Yüzyıl'da, kaba sakallı, cübbeli, takkeli, sarıklı insanlar ülkesi haline geliyoruz.

Bir ülkede yargı siyasetin emrine girerse o ülke batar!

İşte AKP Türkiye'sinin son durumu!

“Gezi Parkı yıkılacak, yerine Topçu Kışlası yapılacak!”
Yani “İnadım inat!”
Yine ortalık karışacakmış, kan akacakmış, kimin umurunda?
Haberi duyunca tüylerim diken diken oldu ve gözlerimin önünde üç yıl önceki Gezi Parkı olayları canlandı.
TOMA'lı polisler (tepeden verilen emirle) dehşet saçmışlardı!
Halkın üzerine basınçlı su ve biber gazı sıkılmış, kaçamayanlar coplanmış, genç kızlar saçlarından tutularak yerlerde sürüklenmiş, bayılanlar, yaralananlar olmuştu… Tabii hayatını kaybedenler de…
“Gezi Parkı yıkılacak” sözlerini duyunca “Tanrım! Bu acılar halkımıza bir kez daha mı yaşatılacak?” diye düşündüm.
Nedir bu kin? Nedir bu intikam duygusu?
İnsanlarına bu kadar garez duyan, inatçı bir yönetim tarzı olabilir mi?
Huzur iddiasıyla geldiler, mutluluk yerine ıstırap saçıyorlar!
CHP Milletvekili Muharrem İnce “Yeter artık, kana mı susadınız?” diye haykırıyor.
Acı ve tepki dolu bu sese kulak verilmelidir.
Ey halkım! Aklını başına topla!
Ülkemizin lâyık olmadığı bu ilkel, intikamcı zihniyete ancak sen son verebilirsin!
Uyan artık, uyan!

Abi.. Ramazandada içmeyiversinler. Tamam kime ne. Tabiiki herkesin özgür iradesi ama biz islam devletiyiz. Belli başlı görgü kurallarına uymazsak benliğimizi kaybetmez miyiz? Yani olaya "ramazanda içki içiyorsun seni münafık" yerine "oruç tutanlara saygımız olsun, gözlerine soka soka içmeyelim" olarak baksak mesela. Yani bu AKP karşısıtı aydın kesim olarak adlandırdıgımız kesim sesini cok cıkardığı için AKP karşıtı çok insan varmış gibi görüyoruz Türkiyeyi. Ama değil abicim değil. Biz bal gibi AKP'yi destekleyen kuzu bir ülkeyiz.. Ama böyle olayları saptırarak bir yere varamayız.
Şu klasik CHP zihniyeti artık tutmuyor.. Sanıyorum ülkede hiçbir zamanda tutmadı bu zihniyet. AKP'yi sevmem. Ama olaya başka açıdan yaklaşmalıyız.

Konuyu çok saptırdım. by.

3-5 kisi birbiriyle kavga ediyor sen burada gelmis CHP propagandasi yapip AKP ye saldiriyorsun. Olayla ne alakasi var ?
Iktidar falan deme, Dersim katliaminda iktidar CHP idi.
Millet uyandi da senin gibi provokatörlere prim vermiyor.

Yüzyilardir bu ülkede, Yahudisi, Ermenisi, Rumu, Hristiyani RAMAZAN geldiginde oruc tutan müslümanlara SAYGI göstererek yemeklerini ramazan boyunca göz önünden uzaklasip yemisler. Müslümanlar ibadetlerini yapiyor, canlari cekmesin demisler.
Bazi densizler bunu hice sayip INADINA yemegi, icmeyi gectik, ALKOL ile halki tahrik ediyor.

Insan olun insan !!!

Birakin siyasi kininizi, insanlara saygili olun.

BE HEY DÜRZÜ

ne ararsın tanrı ile aramda
sen kimsin ki orucumu sorarsın
hakikaten gözün yoksa haramda
başı açığa niye türban sorarsın

rakı şarap içiyorsam sanane
yoksa sana zararım içerim
ikimizde gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşkende geçerim

esir iken mümkünmü ibadet
yatıp kalkıp atatürke dua et
senin gibi dürzülerin yüzünden
dininden de soğuyacak bu millet

işgaldeki hali sakın unutma
atatürke dil uzatma sebebsiz
sen anandan yine çıkardın amma
baban kimdi bilemezdin şerefsiz

Neyzen Tevfik

Boşver siyaseti Hamdi Baba, Ahmet Kaya dan Telgrafçı Akif i dinle :D

Niyetli arkadaslar ramazanda disari cikmassa daha iyi olur niyetsiz arkadaslar sizin yuzunuzden disarda rahatca yemek yiyemiyorlar ayib yaaa eccuk saygi"kamu spotu"

kalkıp ben böyle bir şey yazsam hakaret etti derler ama yazar yazınca eser olur:D

Neyzen Tevfiğe hitaben

ayrıca niye farklı isimlerle aynı propaganda yapılıyor ki yazı stili bile aynı :D

telgrafçıhamdi

Cumhuriyeti kabul etmeyen yobaz ve sığ beyinlilerin tek yapması gereken bu toprak lardan ayrılmaktır. Türkiye Cumhuriyeti ebediyen Cumhuriyet ile yönetilmeye devam edecektir.

demişsin de Atatürk'ün bir sözünde de daha iyi bir yönetim şekli olursa ona geçin de demiştir Bu Dünyanın En güçlü Ülkeleri bizim gibidir Cumhuriyetle yönetilmiyor mesela

Ramazan ayında alkol tuketilmesinden rahatsız olup saga sola saldırıp linç edip sonra tutanlara saygı beklenmesi komik bir durum. :)

Onlar alkol alınca senin canın mı cekiyo nefsin mi gidiklaniyo sanene içerse icsin sen işine bak.

Allah istese o alkol alanları oracıkta iki dakikalık eder. Allah karışmıyor da kul kim oluyorda tutmayanlara saldırıyor.

Kahpelikten başka bir şey değil başka açıklaması olamaz.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi.. Ramazandada içmeyiversinler. Tamam kime ne. Tabiiki herkesin özgür iradesi ama biz islam devletiyiz. Belli başlı görgü kurallarına uymazsak benliğimizi kaybetmez miyiz?

Kardeşim öncelikle biz İslam devleti falan değiliz. Laik bir cumhuriyetiz. Halkın %95 inin müslümanlığı konusuna hiç girmeyelim ki ben buna da inanmıyorum. Neyse o ayrı bir konu isterseniz tartışırız. Fakat burada konu görgü kurallarına da uymak değil, sonuçta orası kişiye ait bir dükkan ve içeride isterse içki içer isterse müzik dinler.Bu kendinden başka hiç kimseyi ilgilendirmez. Oraya gidip onlara katılırsın veya katılmazsın bu senin tercihin. Bu bir görgü kuralı değildir, oruçlu birinin karşısına oturup lakır lakır su içerek güldülermi ? Ya da yanlarında sigara içerek dumanlarını mı soluttular ? Oruç tutanlarla alay mı ettiler ? Hayır. Sadece orada oturup müzik dinleyip bira ya da her ne ise onu içtiler.

Burada ne görgüsüzlük var ? Hem de bunu adam kendi dükkanında yapıyorsa kime ne ? O gelen eşkıyalara ne battı ? Kardeşim adamlar belki inanmıyor SANANE !? Bunun adı görgüsüzlük değil, bizzat özgürlük.Kim ne istiyorsa onu yapar, sana zararım olmadığı sürece istediğimi yaparım işte o kadar.

Biz benliğimizi ne zaman kaybederiz biliyormusun ? Ramazanda içki içerek falan değil. Ortada bir haksızlık ya da zulüm varsa ve biz ona karşı çıkmıyorsak, ya da destekliyorsak. Kamu malına zarar verip bununla eğleniyorsak, milletin arasına nifak tohumları ekiyorsak, ayrımcılık ve haksızlık yapıyorsak, çalıp çırpıyor ve de bundan utanmıyorsak, tecavüzlerin arttığı bir dönemde biz hala boş muhabbet yapıyorsak, biz benliğimizi kaybetmişiz demektir. Ve dikkat edin, bu saydıklarımın hepsi bugün bu toplumda var. Ama kendilerine ''müslüman'' diyen bir grup eşkıyaya, adamın kendi dükkanında müzik dinleyip içki içmesi batıyor dimi.

Adamlar gitmiş kendi hallerindeki gençlere zorbalıkla ve şiddetle akılları sıra ''terbiye'' vermişler. Girdikleri yerlere dikkat etsinler, her mekanda sökmez o ağalık.

Saygı beklediğini ifade edip aynı yorum içerisinde kendi dükkanında alkol kullanıyor diye kişinin özgürlüğüne karşı gelen magandaları savunan üyeler görüyorum. Müslüman ülke olarak bahsediyoruz, o halde Hristiyan bir ülkede benzer bir durumla karşı karşıya kaldığınızı ve özgürlüğünüze karşı gelindiğini düşünün. Çok basit bir şey söylüyorum, sadece düşünün. Saygı beklemeden önce saygı göstermeyi öğrenmelisiniz.

Tam forumdan ümidimi kesmek üzereyken Türk-MayheM-Arkhe.isimli üyelerin mantıklı ve gerçekçi yaklaşımlarını görmekten mutlu oldum,kendilerine teşekkür ederim.

Abi.. Tabiiki herkesin özgür iradesi ama biz islam devletiyiz.

Anayasa :

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Çok üşendim yorumları okumaya. Sadece ilk paragrafı okudum. Laik bir bireyim. Herkesin özgürlüğünü savunabilirim. O adama yapılanı savunmadım. İlk yorumumda da dediğim gibi kendi kendime konuyu saptırdım.

Bu kadar kinlenmeye gerek yoktu. :)

Tahammülsüz eziklenmis bilinç altına alttan alta işlemiş kendisinden başka hiç bir farklı bireye karşı saygılı olması gerektiği öğretilmemis ortalıkta namus timsali kesilip kıyıda köşede her türlü namussuzca hareketi yapanların hezeyanlari..Bunlara fırsat verip alkış tutanlar da aynı zihniyet.

Size ne ya size ne?

!!!

f_4125_1.jpg

Siz siz demissiniz.
Al hadi bunlar da siz....
Trolcülük oynayalim.

l_9998.jpg

h_7203.jpg

Iste Firuzagadaki provokatörler bu kafayi yasiyor.

Firuzağa provokasyonu üzerine…
İktidarda muhafazakar demokrat bir hükümet ve güçlü bir Cumhurbaşkanı var. Gücü sadece kabiliyetlerinden, karizmasından, tartışmasız başarılarından gelmiyor; şu gök kubbe altında insan uygarlığının keşfettiği en ileri meşruiyete, halka dayanan bir güce sahip.

14 yıllık baş döndürücü derecede yıpratıcı bir süreçten sonra, bu destek dünya tarihinde tarih yazıyor.
Bu nedenle, ne Gezi, ne 17/25 Aralık, ne de 6-8 Ekim başarılı oldu.
Erdoğan’a saldıranlar bir kişiye saldırdıklarını düşünüyor ve bundan cesaret buluyorlar. Oysa Erdoğan’ın arkasında duran milyonlar kendi iradelerini koruyorlar. Çünkü o kollektif meşru bir hareketin lideri. İnsanlar ona baktıklarında, akıllarını başlarından alan bir kişiyi değil, kendi davalarını yere düşürmeyen bir vekil görüyorlar.
Bu kadar net ve rasyonel aslında. Dolayısıyla, bu gerçeğe saygı duyana kadar yenilgi üzerine yenilgi alacaklar. Halk iradesine ve Yeni Türkiye’ye saygı duymayı öğrenecekler. Bunu ABD de, AB de, Almanya da öğrenecek.
Kontrol edebildikleri Türkiye’yi özlüyor olabilirler. Ama öyle bir Türkiye artık yok ve olmayacak. Türkiye ile eşit ve saygılı bir ilişki kurmayı benimsemek durumunda kalacaklar.

Ancak bunun bugünden yarına olmayacağını biliyoruz.
Bu nedenle, değil mi ki bu başarıyı sağlayan muhafazakar demokrat bir iktidardır, o eski kokuşmuş yüksek kültür/hakir ötekiler zıtlığı ile Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.
Firuzağa’daki bir bara yapılan saldırı da böyle bir provokasyondu. Valiliğin (Ramazan’a denk gelmesi şartmış gibi) terör riski nedeniyle, “Bakırköy’de toplanabilirsiniz” dediği halde gay yürüyüşünün illaki İstiklal’de yapılması ısrarının da böyle bir anlamı var.

Her üç kadından birinin tacize uğradığı Avrupa gerçeği orada dururken, “Türkiye’de AK Parti iktidarı kadınları öldürtüyor” propagandası yapmanın da öyle.
Amaç “gerici iktidar/ilerici kesimler” dikotomisinde, “İslamcılar Batılı yaşam biçimlerine sahip olanları vuruyor, kırıyor” demek, provokasyonlardan medet umarak sokağı karıştırmak.
Gezi’de öldürülen gençlerin hepsinin Alevi olmasının, Madımak provokasyonundan bir farkı yoktu.
Bunların hiçbiri, Türkiye’nin sorunsuz, iktidarın da sorumsuz olduğu iddiasını içermiyor.
Bu iktidarın hiçbir yaşam biçimi ile meselesi yoktur. Hatta son 14 yıllık süreç, tüm kesimler için en müsbet değişikliklerin olduğu dönemdir.

AK Parti sosyolojisi üzerinde, kadın, çevre, gay sorunları üzerinden baskı kurmak faşizmdir. Eleştiri, hak mücadelesi farklı bir şey, muhataba peşinen ontolojik kötülük atfetmek başka birşeydir.
Liseli çocukları bir elden çıktığı belli bildirilerle aynı anda kim harekete geçirmek istedi, düşünelim. Özellikle de o çocukların aileleri düşünsün bunu.

Aranan Gezi, aranan darbe bir türlü adresinde bulunamıyor.
CHP’nin oksitlediği laikçi kesimin artık AK Parti’nin ülkeyi işgal etmiş bir düşman olmadığını, onlar için de bu ülkeyi birarada tutan güçlü bir irade olduğunu görmesi gerekiyor.
İnanın oy umurumuzda değil, biz oy almayı da oyları arttırmayı da biliriz.

Ama başka Türkiye’miz yok; Türkiye’yi sürüklemek istedikleri kaos da adres seçmeyecek.
AK Parti’yi iktidardan etmek için bile, malum, bir ülkeye sahip olmaları gerek.
Bu sadece AK Parti’nin derdi olmamalı. Bu derdi biz severek taşıyoruz da; kandırıldıklarını anladıklarında yüklenecekleri dert çok ağır olur.
Gerek yok.

Markar Esayan

Genç arkadaşlar, panik yapmayın. Bu ülkede İslama düşmanlık yapan birilerinin oruçlulara zorla su içirmeye çalıştıkları günleri de gördük. Duymadıysanız büyüklerinizden öğrenin. Mesele böyle çatışmaya girmekse, ülkenin gayrimüslimleri de masum bir özgeçmişe sahip değiller. İşinize bakın.

Geri