Evrim teorisi gerçek mi?

Konu sahibi son olarak 1660 gün önce görüldü
Evrim teorisi, materyalist felsefenin temeli değil midir.? Atesit idolojilerinin ürünü değil midir.?
Adı üstünde efenim teori. Kaldı ki, evrim teorisi diye bir şey kalmamıştır, yok olmuştur. Artık geçersizdir.

Adnan Oktarımız sağolsun kıçından yazdığı kitaplarla anladık ki gerçek değilmiş evrim

Adnan Oktarımız sağolsun kıçından yazdığı kitaplarla anladık ki gerçek değilmiş evrim

Lütfen, önce üslubumuza dikkat edelim.
Adnan Oktay ismimin dışında, kendisi hakkında hiçbir bilgim yoktur.

Size bir örnek vereyim;
Bir buğdayın oluşması, var olması için; hayaya, güneşe, suya ihtiyacı vardır öyle değil mi? Gerekli dön olmalı ki, buğday oluşsun. Önce evren oluşsun ki, (yani Toprak) o mükemmel akıl sayesin de diğer varlıklarda oluşsun (canlı ya da cansız) Şimdi bu mantıkla giderseniz evrim teoarisi zaten otomatik olarak geçersiz kalmaz mı.?

evrim teorisi yok olmuşmuş, bu sitedeki herkes evrimi darwin'den daha iyi biliyo galiba :D

soru yanlış.
"...gerçek mi?" diye soramayız "...doğru mu?" şeklinde sormalıyız ki bu bile tam olarak doğru olmaz.

Eğer doğruysa bazıları hala evrimini tamamlayamamış. 3-5 bilemedin 7 seneye insanlığa geçiş yapabilirler diye düşünüyorum. :T:

Oncelikle Turkiye'de evrim teorisinin ne oldugu bile tam olarak bilinmiyor. O yuzden Darwin'in Evrim teorisinde bahsedilen ana maddeleri siralayayim da daha sonra uzerine yorum yapin isterseniz :)

1- Organizmalar zaman icerisinde degisirler, ve bu degisiklikler (en az kismen) kalitimla yavrulara aktarilir
2- Organizmalar hayatta kalabilecek olandan daha fazla yavru yapar
3- Ortalama olarak, cevre kosullarina en uygun yonde degisiklik gosteren yavrular hayatta kalir ve urer. Boylece, yararli degisiklikler dogal secilim yoluyla topluluklarda birikir.

Bir de bilmeniz gereken su var. Darwin, evrimin belirli bir yonu olmadigini savunur, yani evrim mutlaka daha yuce varliklara dogru ilerlemez. Organizmalar yerel cevrelerine daha iyi uyum saglarlar o kadar. Evrimin dogal secilim tarafindan yonetildigine inanir, Darwin.

Sunlari da eklemek istedim nacizane

Evrim teorisi rastgele demek degildir
-daha mukemmel/daha iyiye dogru gitmek degildir
-evrenin baslangiciyla alakali bir teori degildir
-dinsel iddialar demek hic degildir
-Ateizm, komunizm, irkcilik veya herhangi bir ideolojiyle alakasi yoktur

Evrim teorisi temelinde zamanla degisimi konu edinir (change over time)

Size bir örnek vereyim;
Bir buğdayın oluşması, var olması için; hayaya, güneşe, suya ihtiyacı vardır öyle değil mi? Gerekli dön olmalı ki, buğday oluşsun. Önce evren oluşsun ki, (yani Toprak) o mükemmel akıl sayesin de diğer varlıklarda oluşsun (canlı ya da cansız) Şimdi bu mantıkla giderseniz evrim teoarisi zaten otomatik olarak geçersiz kalmaz mı.?

1- Organizmalar zaman icerisinde degisirler, ve bu degisiklikler (en az kismen) kalitimla yavrulara aktarilir
2- Organizmalar hayatta kalabilecek olandan daha fazla yavru yapar
3- Ortalama olarak, cevre kosullarina en uygun yonde degisiklik gosteren yavrular hayatta kalir ve urer. Boylece, yararli degisiklikler dogal secilim yoluyla topluluklarda birikir.

Bu kurduğun mantığı şimdi evrim ile bağdaştırır mısın?

Size bir örnek vereyim;

Oktay değil yalnız hocam Oktar dedim ben. O mükemmel akıl nasıl dört kadınla evlenmemize izin veriyor işte ben onu anlamadım

Bu kurduğun mantığı şimdi evrim ile bağdaştırır mısın?

Öncelikle özür dilerim sevgili Mephobia, bazı sebeplerden dolayı geç cevap verebildim

Önemli olan, benim neyi neyle bağdaştırmam dan çok, hangi yönde baktığımız.
Yani; Madde yada Mana.?

Ben, zaten yazdığım yorumla evrim teoarisi'nin olmadığını, her şeyin tabiatta ki muazzam denge sayesinde olduğunu söylüyorum.
Evrim teoarisi artık rafa kalktı. Evrenin hologram olduğu, maddenin olmadığı geçmişte yaşanan bütün evliyaların anlattıkları ispatlanmaya başladı o gördüğünü ve var olduğunu zannettiğin her şey senin hayalin.
Bilim istediği için yaradan var diyebilir miyiz.? Elbette ki diyemeyiz, çünkü; Müslümanlar, ilmin gerçek sahibi olarak Allah’ı gördükleri için.

Sizler daha iyi bilirsiniz ki, evrim teorisi canlıların kökenine dair bir teoridir. Oysaki önemli olan, bizlerin canlılar hakkında ki düşüncelerimiz. Bizler canlıdan ayrı mıyız.? Elbette ki hayır.

Bu konuların forum(lar) da konuşulmasına çok karşıyım, bir şeyleri buradan anlatmak cidden çok zor.

Uzay, çok özür dilerim cidden Oktay kim ehhe.

Ya pardon da evrim teorisini rafa kim kaldirmis tam olarak, ben orayi kacirdim :p

yalan. siyonizlerin işi. alçak siyonizler akıllı tasarımı inkar ediyorlar.

Evrim teorisine inanan ateyisleri bize gosteren baslik. Acilen banlanmali ve forum ahlaki degerlere uygun haline tekrar kavusturulmalidir.

Komplo teorilerinin belleğimizde bıraktığı anlamdan dolayı teori kelimesi sosyal dilimizde kurmaca, hayal, tahmin gibi anlamlarda vuku buluyor. Bu ve bu minvaldeki başlıkların oluşma sebebinin kavram karmaşası kaynaklı olması muhtemel. Evrim teorisi de diğerleri gibi süreklilik içerisinde doğruluğu deneylerle desteklenmiş, rasyonel bir kuramdır. Kimse oturduğu yerden engin hayal dünyasında teori üretmiyor.

Gerçek olmalı. Yaradılışa en uygun teori bu.

img_20210523_1144431622626893.jpg

Geri