Evrim teorisi gerçek mi?

Konu sahibi son olarak 1658 gün önce görüldü
Teori kanıtlanmamis bilgi:p
Ve en sağlam geçerli teori yerine yenisi gelene kadar böyle kalacak.

Forumda böyle bir konu vardı görenler bilenler link atsın asıl bombalar o konu da siz teori mevzusunu gülüyorsunuz ben foruma daha ilk geldiğimde konu da ki cevapları okudugumda egleniyodum:p

Çünkü maymunlar benim atalarım değil taam mi??

Sen o seminerleri tam anlayamamışsın o zaman. Süzgeçten geçmemiş hepsi. Bilmukabele, bende sizden teoriyi anlamanızı beklemiyorum (:

Anlayamamışsın derken ? Basbayağı görsel şeklinde anlatılan bir şeydi bu. Ekstra bir anlama kabiliyeti gerektirmeyen. Hatta kitapdan bir görselde sunayım size.

107_reptile.jpg

Burada bir dinazorun sineği kovalarkene vrim geçirdiği anlatılmakta.

Teoriye hala kanıtlanmamış bilgi diyorlar :dusun:

Her zaman her yerde olan şey burada da olmuş .. KAVRAM KARMAŞASI ..
Uzun bir makale yazıp okunmama ihtimaline karşılık kısaca öngörümü yazıp çekileyim ..
HİÇ BİR ARA FORM ÖRNEĞİ BULAMAMIŞ BİR EVRİM TEORİSİ ASLA DEVRİM TEORİSİNE DÖNÜŞEMEYECEKTİR ..
Evrimin en hayati kanıtı olan ara formları bir asırdan fazla süredir aradıkları halde bulamayan evrimciler bu şarkıyı daha çok söylerler kendi kendilerine ..
Gerçi Darwin'den bu yana mısralarını değiştirdiler zaman zaman ama yine de tutturamadılar ..
- Abi Sıçramalı evrim teorisi verelim ..
- Ara form örneği göreyim önce
- Ortak Yaşam teorisi alır mısın abim ?
- Yok kardeş ara form istiyorum ..
- Mutasyonlu evrim teorisi de istemez misin güzel abim ..
- Uğraşma kardeşim ara form diyorum ara foooooorrrmmm ..

Her zaman her yerde olan şey burada da olmuş .. KAVRAM KARMAŞASI ..
Uzun bir makale yazıp okunmama ihtimaline karşılık kısaca öngörümü yazıp çekileyim ..
HİÇ BİR ARA FORM ÖRNEĞİ BULAMAMIŞ BİR EVRİM TEORİSİ ASLA DEVRİM TEORİSİNE DÖNÜŞEMEYECEKTİR ..
Evrimin en hayati kanıtı olan ara formları bir asırdan fazla süredir aradıkları halde bulamayan evrimciler bu şarkıyı daha çok söylerler kendi kendilerine ..
Gerçi Darwin'den bu yana mısralarını değiştirdiler zaman zaman ama yine de tutturamadılar ..
- Abi Sıçramalı evrim teorisi verelim ..
- Ara form örneği göreyim önce
- Ortak Yaşam teorisi alır mısın abim ?
- Yok kardeş ara form istiyorum ..
- Mutasyonlu evrim teorisi de istemez misin güzel abim ..
- Uğraşma kardeşim ara form diyorum ara foooooorrrmmm ..

Zaten ara form bulunamadığı için bu hala bir teori. Eğer ki bulunursa -varsa- bu bir teori olmaktan çıkıp "gerçek" olacak ki siz de buna katılırsınız. :) Ben sizinle çok iyi anlaşıyorum sanırım. :)

Neyse konu hakkında konuşacak olursak bir arkadaş güzel bir şey söylemiş, bilim hakkında konuşacaksak ben varım ama iş "benim dinimde böyle bir şey yok"a dönecek diye. Aynen öyle, eğer bilimsel boyutta konuşacaksak ben de varım. Hani bunu "dindar olan gelmesin" manasında demiyorum, demeye de hakkım yok. Ama mesela EkSen gibi bunu bilimsel boyutta düşünüp "ben bu yüzden mantıklı bulmuyorum, benim mantığıma yatmıyor" denilebilir. Yani burada bilim tartışılırken yukarıda bir arkadaş "belki Allah'ın maymuna çevirdiği kavmin iskeletlerini bulmuştur" diyor Allah rızası için yapmayalım böyle şeyler.

Niye her evrim konusu açıldığında sanki Ateist vs. Teist dövüşü varmış gibi davranılıyor anlamıyorum.

Zaten ara form bulunamadığı için bu hala bir teori. Eğer ki bulunursa -varsa- bu bir teori olmaktan çıkıp "gerçek" olacak ki siz de buna katılırsınız. :) Ben sizinle çok iyi anlaşıyorum sanırım. :)

Neyse konu hakkında konuşacak olursak bir arkadaş güzel bir şey söylemiş, bilim hakkında konuşacaksak ben varım ama iş "benim dinimde böyle bir şey yok"a dönecek diye. Aynen öyle, eğer bilimsel boyutta konuşacaksak ben de varım. Hani bunu "dindar olan gelmesin" manasında demiyorum, demeye de hakkım yok. Ama mesela EkSen gibi bunu bilimsel boyutta düşünüp "ben bu yüzden mantıklı bulmuyorum, benim mantığıma yatmıyor" denilebilir. Yani burada bilim tartışılırken yukarıda bir arkadaş "belki Allah'ın maymuna çevirdiği kavmin iskeletlerini bulmuştur" diyor Allah rızası için yapmayalım böyle şeyler.

Niye her evrim konusu açıldığında sanki Ateist vs. Teist dövüşü varmış gibi davranılıyor anlamıyorum.

Bir arkadaş dediğinize göre benim ortaya attığım teoriyi pek iç açıcı bulmadınız herhalde.
Benim ortaya attığım teorinin sizin mantığınıza yatmayan tarafı tam olarak neresi :dusun:
Ben yıllardır tartışılıp duran bir teoriye farklı bir pencere açtım sadece. Hep aynı konu etrafında dönülüp durulup kendi kuyruğuna basılıyor.

Bir arkadaş dediğinize göre benim ortaya attığım teoriyi pek iç açıcı bulmadınız herhalde.
Benim ortaya attığım teorinin sizin mantığınıza yatmayan tarafı tam olarak neresi :dusun:
Ben yıllardır tartışılıp duran bir teoriye farklı bir pencere açtım sadece. Hep aynı konu etrafında dönülüp durulup kendi kuyruğuna basılıyor.

Yanlış anladınız herhalde beni, amacım isim vermeden sataşmak vs. değildi. Zaten bahsettiğim şey sizin sunduğunuz şeyin mantıklı-mantıksız olması da değildi. Sadece her "evrim" konusu gündeme geldiğinde çoğu kişi buna din yönünden yaklaşıyor. Halbuki bu bilimsel bir "arayış". Yani bilim bunun üstünde çalışıyor "acaba olabilir mi" diye, insanlar da kendi aralarında görüş alış-verişinde bulunuyorlar aynı şekilde. Yani bu bilim temelli bir konu iken neden her seferinde "Ama İslam'a göre evrim yok!" diye tepki geliyor insanlardan bunu anlamıyorum. İslam'a göre evrimin olmadığını biz de biliyoruz, ama bilim konuşulurken işin içine din sokulmaz/sokulmamalı. Çünkü ikisi çok farklı şeyler.

Yani niyetim sizi kırmak yada sizin söylediğinizin mantıksız olduğunu iddia etmek değildi. Sadece evrim konusuna direk dinden girmek gibi bir tutarsızlık olduğundan bahsediyordum ve şu an herkese gösterebileceğim bir örnek olarak sizin mesajınız vardı, yani kişisel bir mahiyette değildi söylediklerim. :)

Yanlış anladınız herhalde beni, amacım isim vermeden sataşmak vs. değildi. Zaten bahsettiğim şey sizin sunduğunuz şeyin mantıklı-mantıksız olması da değildi. Sadece her "evrim" konusu gündeme geldiğinde çoğu kişi buna din yönünden yaklaşıyor. Halbuki bu bilimsel bir "arayış". Yani bilim bunun üstünde çalışıyor "acaba olabilir mi" diye, insanlar da kendi aralarında görüş alış-verişinde bulunuyorlar aynı şekilde. Yani bu bilim temelli bir konu iken neden her seferinde "Ama İslam'a göre evrim yok!" diye tepki geliyor insanlardan bunu anlamıyorum. İslam'a göre evrimin olmadığını biz de biliyoruz, ama bilim konuşulurken işin içine din sokulmaz/sokulmamalı. Çünkü ikisi çok farklı şeyler.

Yani niyetim sizi kırmak yada sizin söylediğinizin mantıksız olduğunu iddia etmek değildi. Sadece evrim konusuna direk dinden girmek gibi bir tutarsızlık olduğundan bahsediyordum ve şu an herkese gösterebileceğim bir örnek olarak sizin mesajınız vardı, yani kişisel bir mahiyette değildi söylediklerim. :)

Sizde beni yanlış anladınız. Ben alındığımdan söylemedim bunları. Zaten ortaya koyarken de ne tarz eleştiriler geleceğini merak amacıyla koydum. Sizde eleştirince yahut örnek olarak verince haklı olarak mantığa yatmayan taraflarını sorgulamak istedim.

Bende şu mantığı hiç anlayamamışımdır mesela, bilimsel araştıralım, olaylara bilimsel bakalım, evren nasıl oluştu, insanlar hayvanlar nasıl var oldu teorileri gidiyor gidiyor bir yerde tıkandığı zaman bunları tasarlayan bir yaratıcı olmalı sonucuna varılıyor. Madem ki bilimi dine dayandırmamak gerekiyor o zaman neden hep sonuçta bir yaratıcıya bağlanıyor. Bunun amacı bilimadamları bir işi sonuca bağlandıramayınca topu dine atmalarından mı kaynaklanıyor yoksa din bu çalışmalarda bir feyz olarak kullanılıyor mu ? Eğer alınıyorsa, bu konularda sadece bilimsel açıdan bakmak ne kadar doğru ?

teoridir evet. din değildir, o yüzden inanılmaz savunulur ancak
yalnış olması da kuvvetle muhtemeldir evet.

şimdi söyle bir şey var aslında ,hepimiz evrim teorisini kabul ediyoruz ..

eczaneden her ilaç aldığımızda bunu onaylamış oluyoruz.. çünkü o ilaçları onlarca yıl boyunca hayvanlar üzerinde deniyorlar.. bizde bir tür memeli hayvanız.. primatız.. bu nedenle hayvanlarla ortak ataya sahibiz...

bilimin en büyük teorilerinden biri olan evrim teorisini bilim artık tartışmıyor bile.. her deneyden başarıyla çıkmıştır evrim...dünyanın döndüğü kadar gerçektir.. ;)

Sizde beni yanlış anladınız. Ben alındığımdan söylemedim bunları. Zaten ortaya koyarken de ne tarz eleştiriler geleceğini merak amacıyla koydum. Sizde eleştirince yahut örnek olarak verince haklı olarak mantığa yatmayan taraflarını sorgulamak istedim.

Bende şu mantığı hiç anlayamamışımdır mesela, bilimsel araştıralım, olaylara bilimsel bakalım, evren nasıl oluştu, insanlar hayvanlar nasıl var oldu teorileri gidiyor gidiyor bir yerde tıkandığı zaman bunları tasarlayan bir yaratıcı olmalı sonucuna varılıyor. Madem ki bilimi dine dayandırmamak gerekiyor o zaman neden hep sonuçta bir yaratıcıya bağlanıyor. Bunun amacı bilimadamları bir işi sonuca bağlandıramayınca topu dine atmalarından mı kaynaklanıyor yoksa din bu çalışmalarda bir feyz olarak kullanılıyor mu ? Eğer alınıyorsa, bu konularda sadece bilimsel açıdan bakmak ne kadar doğru ?

Yalnız yanlışınız var, çoğu bilim insanı çıkmaza ulaşınca yeni sorular sorar. Bir şeyleri dinlere, inanışlara bağlama davranışına girmez çünkü bilim bilimsel temelli yani kanıtlanabilir ve yanlışlanabilir olgular üzerinden ilerler. Ha mesela ben bir bilim insanıyım diyelim, bu konuda bir çıkmaza varırsam demek ki yaratıcı var diye kişisel bir çıkarıma varabilirim ama bunu tezime yada kuramıma dahil edemem. Bilimsel düşüncede şöyle bir olgu vardır: Her yeni bulgu/bilgi devamında yeni sorular üretir, bilim cevap bulma arayışından ziyade yeni sorulara ulaşma sanatıdır.

Evrim Teorisini kabul etmiyorum .. Edebilmem için "teasadüfe " dayalı evrim masalının bana önce kainatı NASIL OLDU DA MEYDANA GETİRDİĞİ ispatlanmalı ..
Bir arkadaşımız Big Bang teorisinin kainatın tesadüfe dayalı oluşumunun ispatı olduğunu yazmış :)
HANGİ PATLAMA DÜZEN MEYDANA GETİRİR !!?

Evrim Teorisini kabul etmiyorum .. Edebilmem için "teasadüfe " dayalı evrim masalının bana önce kainatı NASIL OLDU DA MEYDANA GETİRDİĞİ ispatlanmalı ..
Bir arkadaşımız Big Bang teorisinin kainatın tesadüfe dayalı oluşumunun ispatı olduğunu yazmış :)
HANGİ PATLAMA DÜZEN MEYDANA GETİRİR !!?

Size saygım gerçekten sonsuz fakat dediğinize katılamıyorum. Olaya direk dinsel açıdan bakıyorsunuz. Evrim teorisinin doğruluğu ya da yalanlığı tevhid inancıyla bağlantılı bir şey değil.Zaten direk bunu meydana süren ateistler de pek bilinçli değiller.
Çevre şartları, değişen iklim koşulları tabiiki de evrimi meydana getirir. evrim maymun kökenli bir teori değildir keşke bütün yorumları okusaydınız :) Bing Bang da mealde yazılan bir şey.bu bomba patlatmak gibi değil tabiki,bilimsel benzetme uzun uzun açıklamayı çok isterdim, İnanın hadsizlik etmek istemem sadece oluruna bakın istedim olayların

Est. kardeşim lakin sen evrimin mantığını çok sınırlı algılamışsın .. Evrimciler her şeyin tesadüfler sonucu oluştuğunu iddia ve ispatı içerisindedirler .. O HALDE BEN DE SORUYORUM .. Bırakın canlılığın oluşumunu KAİNATIN oluşumu nasıl bir tesadüf içinde açıklanabilir ?

Est. kardeşim lakin sen evrimin mantığını çok sınırlı algılamışsın .. Evrimciler her şeyin tesadüfler sonucu oluştuğunu iddia ve ispatı içerisindedirler .. O HALDE BEN DE SORUYORUM .. Bırakın canlılığın oluşumunu KAİNATIN oluşumu nasıl bir tesadüf içinde açıklanabilir ?

Evrim hakkında araştırmalar yapıp tartışmalara katılmıştım aslında.Ve olayı bir çok insandan da dinledim herkesin her şeyde bir yorumu vardır bilirsiniz.
Evrimciler değil de bilim adamları tesadüf olarak nitelendirdikleri bir şeyi neden araştırmak istesinler ki? Tabiiki ben de inancım gereği hiçbir şeyin tesadüf olduğunu düşünmüyorum ve bu teoriler, yapılan bilim benim inancımla çelişmiyor açıkçası. bir omurganın evrimleşmesi tesadüf ise bile bu tesadüfün sebebiyatını da hazırlamış biri olmalı değil mi? Bilimde her şey daima açık uçludur. Teori olarak kalması da bu yüzden aslında

Aslında tesadüf değil sayın EkSen, "gereklilikler" sonucu ve "seçilim" usulüyle gerçekleştiğini savunur evrimciler. Mesela en basitinden hepimizde kulak kasları, gırtlak siniri, apandisit, yirmilik dişler, ayak serçe parmağı gibi şimdilerde işlevsiz olan organlar var. Yani evren tesadüften ziyade doğal seçilim ve gen aktarımı üstüne kurulu tezler bütünü, bunu tesadüfe indirgemek haksızlık olur diye düşünüyorum.

Bak bu son yorumunda kesinlikle hem fikiriz .. Primatlardan evrimleşerek gelmiş olsak bile bir yaratıcının olmadığını ispatlamaz evrim ama ortada tek bir ara form kanıtı bulamayan bir teori üzerinde oyalanmaktansa inancımı taze tutmayı yeğliyorum hepsi bu .. Bir gün bu teori üzerinde ciddi kanıtlara ulaşabilirlerse o zaman bir kaşımızı kaldırırız kardeşim .. Selametle ..

Aslında tesadüf değil sayın EkSen, "gereklilikler" sonucu ve "seçilim" usulüyle gerçekleştiğini savunur evrimciler. Mesela en basitinden hepimizde kulak kasları, gırtlak siniri, apandisit, yirmilik dişler, ayak serçe parmağı gibi şimdilerde işlevsiz olan organlar var. Yani evren tesadüften ziyade doğal seçilim ve gen aktarımı üstüne kurulu tezler bütünü, bunu tesadüfe indirgemek haksızlık olur diye düşünüyorum.

Evrimcilerin bütün çabası YARATICININ olmadığını ispatlama güdüsü üzerine kuruludur .. Maskelemeye çalıştıkları amaçlarının temelinde bu güdü yatar ..

Geri