Evrim Alasya: Erkek gibi davranan erkeklere hasret kaldım

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Ünlü oyuncu Evrim Alasya konuk olduğu bir programda "Erkek gibi davranan erkeklere hasret kaldım" dedi.

Kızılcık Şerbeti dizisinde 'Kıvılcım' karakterine hayat veren Evrim Alasya, Saba Tümer’in YouTube kanalına konuk oldu. İlişkiler hakkında konuşan Evrim Alasya "Erkek gibi davranan erkeklere hasret kaldım" dedi.

Ünlü oyuncu sözlerine "O küçük nezaket kuralları bile kalmadı. Bir şeyleri zorla yaptırınca anlamı kalmıyor. ‘Acaba biz kadınlardan mı kaynaklanıyor bu durum’ diye kendimi sorguluyorum. Kadın-erkek dengesi bozuldu. Bunlar nezaket kuralıdır ve ilk öğrenilen şeylerdir. Yeni nesilde böyle bir bilgi hiç yok" diye devam etti.

Kaynak

Vrgh6yNuFkC_lUzffBdRjA.jpg

Nezaket kuralları konusuna katılıyorum ancak kapı açmak, sandalye çekmek v.s gibi beklentilere katılmıyorum.

Çok eskiden okullarda Adab-ı Muaşeret adında bir ders varmış.Bu ders sayesinde öğrenciler ailelerinden görmediği toplumsal davranış kurallarını öğrenip,hem muhakeme hem de itidal kavramlarına erken yaşta vakıf olurlarmış.Erkek gibi erkeklerden ziyade bu Abla,naif insanlara hasret kalmış.

Güçlü karakterde erkekler deseler anlarım ancak kapı açılması çok gereksiz talepler.

Güçlü olunca kapıyı açması gerekmiyor mu Lefty hanım. : )
Kapı açılması beklenecekse o zaman araç durduğunda erkeğin önce inip yine kadının kapısını açması gerekiyor.:) Bu kuralların bazıları sosyal davranış kuralları olarak karşımıza çıksa da biraz daha resmiyet içeren kurallar.

Çok eskiden okullarda Adab-ı Muaşeret adında bir ders varmış.Bu ders sayesinde öğrenciler ailelerinden görmediği toplumsal davranış kurallarını öğrenip,hem muhakeme hem de itidal kavramlarına erken yaşta vakıf olurlarmış.Erkek gibi erkeklerden ziyade bu Abla,naif insanlara hasret kalmış.

Gene var. Görgü kuralları, hijyen ve öz bakım, vs bunlar hep öğretilir.

Gene var. Görgü kuralları, hijyen ve öz bakım, vs bunlar hep öğretilir.

Azizim özsaygı,kişisel bakım bunlar vardır.Ancak toplum arasında olmak ve ortak kullanım alanında bulunmak idraki ile,çevreye rahatsızlık vermemek ayrı bir mevzu.Temiz giyinirsiniz.Bu sizin temiz ve kendinize saygılı olduğunuzun emaresidir.Ancak çevrenizi temiz tutmazsanız,bu sizin toplumsal temizlik mefhumundan bihaber olduğunuza delalet eder.Tek ders adı altında hepsi öğretiliyor diyorsanız,buna diyecek sözüm yok.

Yanlış anlaşılmasın sizi çevreyi temiz tutmamak ile itham etmiyorum.

Azizim özsaygı,kişisel bakım bunlar vardır.Ancak toplum arasında olmak ve ortak kullanım alanında bulunmak idraki ile,çevreye rahatsızlık vermemek ayrı bir mevzu.Temiz giyinirsiniz.Bu sizin temiz ve kendinize saygılı olduğunuzun emaresidir.Ancak çevrenizi temiz tutmazsanız,bu sizin toplumsal temizlik mefhumundan bihaber olduğunuza delalet eder.Tek ders adı altında hepsi öğretiliyor diyorsanız,buna diyecek sözüm yok.

:D

İlköğretimin ilk üç yılında söylediklerinin hepsi öğretilir. Ayrıca karnelerde davranış ve sosyal beceri notları da vardır.

centilmenlik, nezaket cidden çok kıymetli şeyler
erkek ya da kadın farketmez
ama roller çok değişti cidden ilişkilerde

İlköğretimin ilk üç yılında söylediklerinin hepsi öğretilir. Ayrıca karnelerde davranış ve sosyal beceri notları da vardır.

Hocam benim bahsettiğim,yani merhum dedemin bana bahsettiğiyle sizin burada yazdığınız aynı şeyler değil.Sizin sathına vurgu yaptığınız toplumsal davranışı ve yetenek/beceriyi törpüleyen dersler ve notlar vardır elbet.Ancak benim bahsettiğim dersi ilkokul seviyesinde öğrencilerin idrak ve tatbik etmesi mümkün değil.Yakın zamanda okuduğum bir haber var,okumak isterseniz linkini bırakıyorum.

Kudurun, gün gelecek hasret yoksunluğa dönecek. Neyse artık amigdalasi küçük barzoefendilerden medet umarsınız...

Artık kapılar otomatik açılıyor. Bir bayanın önüne atlayıp kapıyı açmaya çalışsam, toplum bunu, kadından önce içeriye girmeye çalıştığıma yorumlar. Zaman çok değişti.

Evrim hanım'ın arayıp ta bulamadığı kişi de zaten ben oluyorum. Henüz tanışamadık.

Hocam benim bahsettiğim,yani merhum dedemin bana bahsettiğiyle sizin burada yazdığınız aynı şeyler değil.Sizin sathına vurgu yaptığınız toplumsal davranışı ve yetenek/beceriyi törpüleyen dersler ve notlar vardır elbet.Ancak benim bahsettiğim dersi ilkokul seviyesinde öğrencilerin idrak ve tatbik etmesi mümkün değil.Yakın zamanda okuduğum bir haber var,okumak isterseniz linkini bırakıyorum.

Şekerim, bir nesil ya da iki nesil öncesi Atlantis’te yaşıyordu, kutsal bilgi de kıtayla birlikte yok oldu gibi konuşma şimdi.

Zaten müfredatı değiştire değiştire niteliğini düşürdüler eğitimin. Ben kendimi bildim bileli bu mevzular bu şekilde konuşuluyor ve her şey daha kötüye gidiyor. Neyse.

Geri