Evlilikte Yaşın Önemi Var Mıdır?

Konu sahibi son olarak 2660 gün önce görüldü
Var tabi kimse çocuğunu 35 yasinda kucağına alip düğününü gormeden ölmek istemez.Tabi bunun yanında kimse nezaman öleceğini de bilemez.

Pek önemi yoktur kişi ne zaman doğru insanı bulduğunu düşünüyorsa evlenir , ama tabi bu cümle çocuk sayılacak yaştaki insanlar için geçerli değildir.15 yaşındaki bir kız ben evlenicem derse orda aile müdahale eder bunlar istisna

erkekler fiizksel olarak daha geç olgunlasıp geç çöküyor kadınlar daha erken olgunlaşıp erkenden çökuyor ve fizik te yıpranıyor gerek kilo alımı gerek dogum gibi etkenlerden dolayı
hal böyle ıken erkegin en az 4-5 yas buyuk olması mantıklıdır bana göre
ama bazı minyon ınsanları bu etkenlerın dısında tutuyorum yası kucuk olup cok olgun davranan da var tabıkı o zaman yas faktoru onemını yitirir

çocuğun yaşındaki insanla da evlenmicen

Şu şekilde sevmeyi becerebildikten sonra yaşın önemi kalmıyor.

Hz. Ayşe: Ey Allah'ın Resulü, beni seviyor musun?
Hz. Muhammed: Elbette seviyorum.
Hz. Ayşe: Peki nasıl seviyorsun beni?
Hz. Muhammed: Kördüğüm gibi.

Bunun devamı var. Okunulsun...

Evet, birkaç yaş bile olsa benden büyük olmalı

23 yaşındayım 22 en az 28 en fazla.
Yaş mühhimmen cidden kesiren;)

Erkek kadına göre biraz daha geç olgunlaşıyor. Sebebi de toplumumuzun ataerkil olması ve erkeğin daha rahat büyümesinden kaynaklıdır. Kadın her zaman baskı altında ve göz altında büyüdüğü için biraz daha erken olgunlaşıyor. Kadının erkekten küçük olması lazım :)

Ne tabularla büyüdüm, ne de büyütüldüm. Kimin ne düşündüğünü önemsemeyeli epey oldu. Ben öncelikle ne istiyorum-un peşinde oldum hep. Toplum, aile, iş çevresi, okul çevresi, üst komşu, manav, o bu ya da şu. Ne derse desin umursamam, kendini bilip tanıdıktan sonra bunların pek de mühim bir sorun olmadığını anlıyorsunuz zaten. Ama tek kompleksim bu. Benden küçük olmasın, ölüyorum aşkından desem yine evlenmem.

zenginliği oranında yaşı yükselebilir :ppp

Ne tabularla büyüdüm, ne de büyütüldüm. Kimin ne düşündüğünü önemsemeyeli epey oldu. Ben öncelikle ne istiyorum-un peşinde oldum hep. Toplum, aile, iş çevresi, okul çevresi, üst komşu, manav, o bu ya da şu. Ne derse desin umursamam, kendini bilip tanıdıktan sonra bunların pek de mühim bir sorun olmadığını anlıyorsunuz zaten. Ama tek kompleksim bu. Benden küçük olmasın, ölüyorum aşkından desem yine evlenmem.

:nee:
Çok büyük konusuyorsun.
Etme canım.

Evliligin yasi elbette var. Kucuk yasta yada cocukluktan genclige gecildigi yasta evlendirilmek bana gore yanlis.

Hem kaldi ki bu devr de erken evlenmek buyuk cesaret. Maneviyatindan cok maddiyat maneviyati da goturuyor

Geri