Evlilikte ev ekonomisi nasıl yönetilmeli ? Kadın maaşını kocasına vermeli mi vermemeli mi ?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Evlendiğimiz zaman ev ekonomisi nasıl yönetilmeli? Buyrun sohbete.

Son düzenleme:
İki tarafta niye versin ayol?
Evin gideri belli, erkeğin ödeyebildiğini kadın da ödeyebilir pek âlâ.

• Beğen
Tepkiler: Aze
off yine mi bu tarz tartışma.
Yorumları okuyaym ben

• Beğen
Tepkiler: diE
Mesela nasıl yapılabilir kira ödenecek yarısını o yarısını o mu verecek bu şekilde mi ?

Kirayı adamın maaşından öderler, faturalar ve mutfak alışverişini kadın üstlenir vs.
Bu tarz görev bölümü yapılırsa süreç gayet rahat yönetilir.
Tüm maaşın tek elde olması neyi değiştirir ki?

Kadının maaşını kocasına vermesine gerek olduğunu düşünmüyorum ki genelde ortak hesap üzerinden tüm giderleri karşılıyorlar yani kredi kartı borçları bile ortak hesaptan ödeniyorken ne erkeğin ne de kadının maaşını birbirine vermesi gerektiğini sanmıyorum. Bazı erkekler de belli bir bölümü ayırıp kalanı kadına veriyor ancak ortak hesap çok daha mantıklı görünüyor.

Kadının maaşını kocasına vermesine gerek olduğunu düşünmüyorum ki genelde ortak hesap üzerinden tüm giderleri karşılıyorlar yani kredi kartı borçları bile ortak hesaptan ödeniyorken ne erkeğin ne de kadının maaşını birbirine vermesi gerektiğini sanmıyorum. Bazı erkekler de belli bir bölümü ayırıp kalanı kadına veriyor ancak ortak hesap çok daha mantıklı görünüyor.

Ortak hesap açıldığında kullanım şekli münferit mi müşterek mi yapılmalı sizce ?

Kanki bi 100 lira ateşle de faturayı ödeyelim, denerek olabilir bence. Neden olmasın?

Ortak hesap açıldığında kullanım şekli münferit mi müşterek mi yapılmalı sizce ?

Müşterek olmalı yani iki taraf da aylık bütçesini-harcama sınırını zaten biliyordur ve genelde ekstra bir harcama olduğunda da eşler birbirine bilgi veriyor.

En sorunsuz hali Herkes kendi parasini harcasin
Hic bir disi kus evde oturup esinden para beklemesin hamile olmak disinda..

Senin paran benim param hesabı yapılıyorsa evlenmeyi becerememişler zaten.

Kadının kocasına vermesi gereken şey başka bir şey diye biliyorum. Neyse evli olup mutlu olmaya çalışanlar gelsin yazsın.​

Gerektiginde vermeli maasinida

Baska seyleride

Herkesi çalıştığı kendine mi? Hayır.
Koca veriyorsa hanımda vermeli.

Evlilikte ortak bütçe olmalı,paranın lafı yapılmamalı.

Bizde varlık fonu düzeni var.
Hanımın parası zaten hanımın.
Benim param da hanımın.

Bence birbirlerine versinler. Verip veriştirmesinler

Senin paran benim param hesabı yapılıyorsa evlenmeyi becerememişler zaten.

Evliligin ozu bu zaten, elinize saglik. Yalniz hanim isi suna getirebiliyor evliligin ilerleyen safhalarda. Benim param benim param, senin paran tabiki benim param.

Hanimlar sever parayi :p

Yani saglikli bie evlilik olacaksa bu tip konular problem olmuyor zaten. Icerde kafada baska hesaplar varsa kurus verirken akliniza binbir turlu sey gelir. Evlilik = GUVEN

Senin paran benim param mı olur evlilikte ?
Ortak bir hayat paylasıyorlarsa kese de ortak olmalı bana göre. Kişisel harcamalar da ev için gerekli harcamalarda oradan yapılır. Ayrıca bazen ınsanlar gereksiz harcama da yapabiliyor evdeki hesap carsıya uymuyor bu gibi durumlarda da parayı eğer illa birisi yönetecekse, hesabı kitabı kim daha iyi biliyorsa o yönetsin. Kadını erkegi yok bunun.

Geri