Evlilikte ev ekonomisi nasıl yönetilmeli ? Kadın maaşını kocasına vermeli mi vermemeli mi ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Yanılıyor olabilirim ama, iki maaşlı olupta, "benim param, Sen öde, ben neden veriyorum vb.." cümlelerin sarfedilmediği aile göremedim.

Benim görememem, yok manasına gelmez tabi :) illaki vardır dopru bir şekilde tasarruf edebilenler.

Hayat müşterektir hesap da müşterek olabilir ama benim müştereklik tanımım biraz farklı. Ev giderleri kalem kalem bakıldıgında ben vereyim sen ver gibi devamlı bir diyaloga girip para konuşmanın lüzumu olmadığını düiünüyorum. Aile bir kurum yatak bile aynı yattığınız. Sanırım hesap kitap işleriyle bir kişinin ilgilenmesi karışıklığı daha aza indirgeyebilir. Mesela erkek öğretmen kadın bankacı olur kadın ilgilenir ya da tam tersi. Cinsiyete indirgemem bu durumu orası ikiliye kalmış. Müştereklik de şöyle olur biri hesapla ilgilenir, biri ne alınacağına karar verir vs bütüne yaydığında ortaklaşalık işleri ayırmayla sağlanabilir. Ama bir işi iki kişi yapması karışıklıktan başka şey doğurmayacaktır. Eğer erkek idare edecekse bu işleri kadına sadece kendi ihtiyaçlar için kullanabileceği bir bütçe yaratabilir bu parayı kadın sadece kendine harcar. Diğer Ev için yapılan harcamalara da hesap sorma yetkisine sahip olur falan.

Geçen gelirken sigara al dedim benim avrada. (Marka verebilir miyiz, kent switch) parasını alırım dedi. Fazlasıyla verdim. Bak neymiş demekki kişisel ekonomi varmış aile icinde

Mesajların bir çoğunda bekar arkadaşların olduğu belli oluyor. Lütfen evlendikten sonra yeniden yorumlayalım olur mu?

Mesajların bir çoğunda bekar arkadaşların olduğu belli oluyor. Lütfen evlendikten sonra yeniden yorumlayalım olur mu?

Ya evliyim işte. Bak daha eglencelisi var. Az bi sıkıştirdim geçen bizim avradi mutfakta. Kız da arkadaşına gitmişti. "aman saçma sapan hareketler yapma şimdi" dedi.

Çıkarttım 100 lira verdim. Kabul etmedi. Bir 100 daha verdim eyvallah dedi :)

Bak bak akıllı kadın kocadan para tirtiklamayi bilir.

Geçen gelirken sigara al dedim benim avrada. (Marka verebilir miyiz, kent switch) parasını alırım dedi. Fazlasıyla verdim. Bak neymiş demekki kişisel ekonomi varmış aile icinde

Şimdi şöyle yapılabiliyor mu benimki teori evli değilim pratiği sen bilirsin climax bütçesi/ eşin bütçesi/ ortak bütçe adında 3 hesap hadi senin hanıma senden daha fazla bütçe yaparsın hatta iki katı olsun ne bileyim olabiliyor mu böyle

Kanaatkar olmakla birlikte bütçe sınırı yetecek derecede ise kadın evin de oturmalı

Üçe beşe bakıp hesap yapacak kimse evlenmesin mümkünse.. Hayatı paylaşacaksan para neymiş..

Climax endirek kari kocasinin fahisesi dedi.
Banlayin.

Şimdi şöyle yapılabiliyor mu benimki teori evli değilim pratiği sen bilirsin climax bütçesi/ eşin bütçesi/ ortak bütçe adında 3 hesap hadi senin hanıma senden daha fazla bütçe yaparsın hatta iki katı olsun ne bileyim olabiliyor mu böyle

Abi aslında çok basit. Kadın kendi parasını harcar. Sonra seninkini harcar. Bunu yaparken senin paran sonsuzmus gibi davranır. Yavaş dersen sana cimri der. Hiç durdurmazsan ve tüm kartlar patlar ekonomi eksi yazar ise o zaman da senin ağzına s*çar adam yerine koymaz. Kadın her zaman oportunisttir. Havalar bahar iken tadından yenmez. Kış sert geçerse odun diye seni yakar.

Bu kadından kadına değişmez.

Kadın, daha iyi bir seçenek varsa o adamla kalmaz
Kalmak zorunda ise (cesareti ve imkani yok) adamın ırzına geçer.

Kişi önce kişisel finansını yönetmeyi bilmelidir ki evlilikte finansal konularda sorumluluk alıyorsa patlamasın.
Bunun dışında evlilik başlı başlına bir ortaklık zaten.
Hal böyle olunca eşlerin kişisel harcamalarından arta kalan para ortak hesaba alınır ve ortak hesaptan tüm faturalar vs. otomatik ödenir. Nakit harcamalarda ise , mutfak vb. masraflar için kadın parayı daha efektif kullanabilir diye düşünüyorum.
Eğer evlilikte senin paran ,benim param şeklinde muhabbet olursa zaten o evlilik kağıt üzerinde kalır, geleceği olmaz.

Tabii biz bunları bekar halimizle yazıyoruz , evlilerde durum tam olarak ne bilemiyorum.

Eğer böyle bir teklifte bulunursa Ben alabilirim evlenince ama ucuza gitmem ölücüler evlenmesin

Cinayetlerim sebebi corpus delicti.
En azindan basma kalip,ben zeki kadinlardan hoslanirim sözleri yok.
Parali da oluomus hsjddkdl

Evliliği ayakta tutan paradır. Hediyelerin de maddi değeri önemlidir. Ben benim avrada özel günlerde çanta aliyom ık mık, kolye ık mık, parfüm eyy falan. Ulan gittim geçen doğum gününde tam altın aldım anasını satiiim (bu lafa argo diyip banlamaya çalışanı öldürürüm). Bildiğin kurdelalı falan. Gittim taktım çengelli iğne ile yakasına. Aaa delirdi sevinçten. Ulan hiç demedi ben sünnet cocugu muyum bu ne vizyonsuzluk demedi.

Geri