Evliliğe işe girme boşanmaya ise emeklilik gözüyle bakılıyor

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Eşi yıllarca çalışmamış ve yeniden kendine bir düzen kurması gerekiyor. Erkeğin de maddi gücü varsa elbette bu konuda destek olmalıdır ve olanlar da var ancak amaç daha fazlası ise işte orada ipler geriliyor.

Çocuk varsa zaten başka türlüsü mümkün değil ve mutlaka çocuklarının annesine yardımcı olmak zorunda... Aldatma gibi kötü bir ayrılık söz konusu değilse tabii.

Bir kadın kendini niye bu konuma düşürür, anlamıyorum.

Bir kadın arkadaşım hiçbir şey talep etmedi, o kadar gurur duydum ki.
Kadın olarak kendi ayaklarının üzerinde durulması zaten eski eşlere bir cevap. Bu cevabı heba etmek saçmalık.

Eşi yıllarca çalışmamış ve yeniden kendine bir düzen kurması gerekiyor. Erkeğin de maddi gücü varsa elbette bu konuda destek olmalıdır ve olanlar da var ancak amaç daha fazlası ise işte orada ipler geriliyor.

Çocuk varsa zaten başka türlüsü mümkün değil ve mutlaka çocuklarının annesine yardımcı olmak zorunda... Aldatma gibi kötü bir ayrılık söz konusu değilse tabii.
Konuşup da içindeki androfobik duyguları bana boşaltmayı bekleyen forum üyeleri tarafından linç edilmek istemiyorum.

Konuşup da içindeki androfobik duyguları bana boşaltmayı bekleyen forum üyeleri tarafından linç edilmek istemiyorum.
Anlıyorum seni.:)

İnsanların birbirine bağlılık hissetmesi için imza çözüm olmuyor maalesef.

Kadinnar yillaaawwwnnnn

Ben de 20 li yaslarda grup kurmustum amator sonra norvece tasinip corpse paint yapip black metal yapicam norvec karli ormanlarinda darkthrone ile duet yapicam, vurucam distortion'nı vurucam distortion'nı diyordum. Sonra bir bakmisim 15 sene sonra evlenmisim ajbdbfjfj

Heralde bir sure sonra ona donusucek, ben hala evlenmeye karsi biriyim fakat istedigin dogrultuda yonlendirebilme ya da inşa edebilme gibi %1 lik bile bir avantaj hala vardır. Tabi sectigin kisi ile alakali olarak degisir bu. Evlilik kavrami degil de kisisel eslesmedeki zorlugun evlilik kavramini zorlastirmasi diyelim. Evlenmek 2 kisinin yasal olarak birliktelik ilani sadece. Evlilik prosedurunu yapmasan bile sonuc degismeyecektir bireyler ortak nokta bulamassa annem.
Bu muzik grubu ekseninde bile boyledir.
Bir sure sonra basscin uygun degilse calarken adamin bastigi en ufak kucuk nota bile tahtaya tirnagini surtmek gibi gelir. Tabi amacim yanliz kal yanligi sev demek degil fakat kendini sartlandirma. Sartlanip isin icine girince farkli bir seyler yapilabildiginide gordugumden
Haber ediyim dedim yoksa dusuncene saygim sonsuz herkes cift olarak yasamak istemeli diye bir kural yok.

Hakikaten cok ilginc su yorumlar. Iki kisi evleniyor, bir hayati beraber kuruyorlar. Bu surecte kadin ister calisiyor ister calismiyor olsun, bir sekilde o biriken paralara katkida bulunuyor veya yatirimlara ayni sekilde.

Senin hayatindan 10 sene gitmis diyelim, ne demek nafaka verilmesin? Her seyi esine mi birakacaksin, senin yasadigin maddi veya manevi zorluklar neden goz ardi edilsin? Niye her seye sifirdan baslamak zorunda kalasin? Ben calistigim halde, boyle dusunuyorum. Evlilik sonrasi olan birikim 2’ye ayrilmali zaten. Hele de kadin evlilikten dolayi calisamadiysa, catir catir alsin hakkini. Erkeklere kalsa, acliktan olse umrunda olmazlar. Cocuklu durum cok ayri degerlendirilmeli, o yuzden buna deginmiyorum
bile.

Bu arada Turkiye’deki durumu bilmiyorum, kimlerin ne amacla evlendigini de. Art niyet olmadigi dusunulerek yaptim bu yorumu. Nafaka var diye evlenmek istemiyorsaniz da evlenmeyin zaten arkadasim, sanki silah tutuluyor kafaniza :d

şu kadar evlenesim vardı
hepsi gitti

Yine erkekler tarafından manipülatif bir bilgi kirliliği yaratılmış. Kanun metni şu şekilde;

TMK m175 "Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak
koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz."

Nafakayı talep eden kadın diyelim ki kanun koyucu şunu diyor ;

1- Sen boşanma yüzünden yoksulluğa düşeceksin.
2-Yoksulluğa düşmene sen daha az sebep olacaksın yani boşanmada kusurun erkeğinden az olacak, erkeğin kusurları yüzünden boşanıyor olacaksınız
3-Zenginleşmene yarar bir nafaka almayacaksın erkeğin gucu oranında geçimini sağlayacak ölçüde nafaka alacaksın.

Yani öyle bir sene evli kalıyor kadın sonra erkeğin donuna kadar alıyor gibi bir durum yok. Kadın kusurlu ise boşanmada nafaka vesaire de alamaz zaten.

Ben twitterda bu konuyla alakalı kadınların yorumuna denk gelmiştim. Çok iğrençti benim açımdan. İşte evlenin bir iki ay evli kalın, sonra sıkıntı çıkarıp mis gibi nafakanızı alın tarzında bir şeydi ya. Allah böylelerinden korusun.
Şunu hatırlattı;

ikisi de çok saçma beraber yaşamak daha mantıklı geliyor bana

Geri