Evli insanla aşk yaşamak..

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Modern dünya aşkı o. Ali Cabbar böyle şeyler yapmaz.

Bazıları başkasınınkine göz koymayı sever. Belki kendini kanıtlamak gibi bir durum. Bana bakmıyorlar bekârım diye.

Cidden böyle bir şey var. Nişanlı veya evli birine bekardan çok bakıyolar. Sebebi ne cidden.. bana aşırı saçma ve iğrenç geliyor. Her şeyi normal karşılamaktan doğru yanlışı ayırt edemez hale geldik

Allah kimseyi o duruma koymasın. Evli olup da bekar ya da evli biri ile ilişki yaşamak, diğer bir şekli ile de tam zıttı da olsa sanırım en büyük hatalı davranışlardan biridir. Özellikle son dönemlerde boşanmalarda gördüğümüz kadarıyla ki açılan davaları baz alırsak sunulan delil niteliğindeki konuşmalar, resimler ve videolara bakılırsa gerek sanal ortamda gerek gerçek hayatta eşini aldatan erkek ya da kadın sayısı yapmayanlarım 3 katı kadar var diyebilirim. Sanal ortam dememin sebebi insanlar çevresindeki insanlarla aldatmayı riskli görürken kendisinden uzak yerlerde olan kişilerle aldatmayı daha kolay gördükleri için sanal ortamı daha rahat kullanıyorlar. Bunun sonucunda da aynı ev içerisinde iki yabancı gibi yaşayan bireyler haline geliyorlar. Burada önemli olan aldatmayı gerektiren durum neydi onu sorgulamak lazım. Doyumsuzluk mu, uyumsuzluk mu yoksa ilgisizlik mi?

Evli ya da ilişkisi olan insanlarda şansını deneyen çok fazla kişi var maalesef ve özellikle bazı kadınlar, evli erkekleri tuzağa düşürmek için ucuz muhabbetler kurmaya çalışıyorlar.

İnsanın kendine saygısı varsa kimsenin eşine ya da sevgilisine yan gözle bakmaz, askıntı tavırlar sergilemez.

Evliler de bu tarz davranışlara izin vermemelidir ve şayet haddini aşan olursa da mesafe koymalıdır yoksa eşine / çocuklarına çok büyük haksızlık yapmış olmaktadır.

İnsanların evlilik kararı alırken bu işin ciddiyetini anlamaları çok önemlidir ve eşiniz / sevgiliniz sizin toplumda birer temsilcinizdir. Hiç kimse hayatındaki insanı küçük düşürecek tavırlara fırsat vermemelidir.

bilginiz dahilinde değilse öğrendiğinizde hem enayiliğinize yanarsınız hem vicdani bir yük hissedersiniz. o yüzden dikkatli olunuz, uyanık olunuz. (edit öğrendiğinizde de eğer akıllı bir insansanız ve vicdanlı, bu münasebete noktayı koyarsınız)
bile isteye yapıyorsanız, bu kendime saygım yok eylemidir. ömür boyu sizinle gelir bu vicdani yük. elinizi sallasanız bekar insan bulursunuz, kendinize bunu yapmayın, böyle bir ilişkiyi kendinize layık görmeyin. hiçbir şeyden haberi olmayan diğer tarafın eşine bu muameleyi reva görmeyin, çocuk varsa ortada, çocuğa bu acımasızlığı yapmayın. ne olursa olsun, yok efendim çok mutsuzmuş, çok yalnızmış, zaten boşanacaklarmış meh. böyle şeylere inanmayın. bu sadece sizin hatanız olur.
göğsünüzü gere gere, aklınızda hiçbir şey olmadan yaşayacağınız, seveceğiniz ve sevileceğiniz; yaşananların, eski ilişkilerin yani geçmişin; sadece geçmişte kaldığı güzel bir ilişkiye layıksınız. geçmişle hesabını kapamış düzgün insanlara layıksınız. bunu unutmayınız.

Son düzenleme:
Cidden böyle bir şey var. Nişanlı veya evli birine bekardan çok bakıyolar. Sebebi ne cidden.. bana aşırı saçma ve iğrenç geliyor. Her şeyi normal karşılamaktan doğru yanlışı ayırt edemez hale geldik

Bunun psikolojik bi boyutu var.
Ele gecirme güdüsü ile akali "Baak eşini elinden aldım " var alt metinde sebebi ebeveynlerin çocuklarına yeterli vakit ayırmayıp birbirlerine yada ozel hayatlarına vakit ayirmasi miydi öyle biseydi. Kisi yetişkin olunca da o evli cifti aslinda çocukluğundaki anne babasının kendisini görmemesi ile ozdestiriyor ve evli olan ciftin yuvasını yıkarak alt bilincsel intikamını alıyor.
Tabi her aldatma travmatiktir diyemeyiz

Geri