Evlenmek için aşık olmak şart mı?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 589 gün önce görüldü
Yok aşkom aşktan kimin yüzü gülmüş ? Mantık kurun ve evlenmeyin. Parası için evlenenlere saygım sonsuz sjdkf

Evlenmek sünnettir. Evlenin ve en az üç çocuk yapın. Emekli maaşlarımız garanti olsun.

Yo, ne münasebet.

Aramızda Kayserili olan var mı? Ben mantı evliliği yapmak istiyorum. Düşünsene evleniyorsun ve evin her yeri mantı... Dolabı açılıyorsun poşetlenmiş mantılar düşüyor üstüne, oh harika. Gideyim de bir Kayserili bulayım barim.

aşkın tanımı zaten kişiden kişiye değişir. ben kavramların üzerine çok düşmüyorum. yirmilerin konusu o ya da ergenliğin. mesela bence juju’nun tanımı aşk. insanlar yaşadığı ağlamalı, bayılmalı, bol küsmeli barışmalı toksik ilişkiyi de aşk ilişkisi olarak tanımlıyor ancak bence juju’nun tanımladığı şey, aşka daha yakın.
ve ben de bunu ararım, ilişki ya da evlilik. buldum gibi görünüyor, daim olsun dilerim, hayatı çekilebilir kılan şeylerden biri huzurlu bir aşk/sevgi ya da nasıl adlandırıyorsanız.

Bazı konulara bakıyorum çok nostaljik misal. Şimdi etkileşimini bile istemediğim insanlarla sevgi dolu alıntılaşmalar ya da çeşitli konuşmalar içeriyor o konular; bazı konular var yine, oradaki cevaplarım çok romantik mesela. Toyluk var biraz. Bazen neyden bahsetmişim hatırlamıyorum yazılarımda. Kimi kastetmişim, neye kızmışım, hayatımda ne ya da kim için üzülmüşüm de iç dökmüşüm… Değişmiş birçok şey. Unutulmuş ya da. Kendi yazılarımda 2021’in son aylarından beri sabit ve değişmemiş olan şeylerden biri; şimdi eşim olan insanla ilgili duygu ve düşüncelerim. Evet bulmuşum gibi görünüyor, daim olsun dilerim:d

Insanlar bu konu hakkinda bolunmustur sanirim.

Bir kisim sunnet olarak dini bir rituele indirger ve o sebep ile evlenir , ayrica mutludur. Cunku ask onlar icin gormeden sevmektir ve sadece yaraticiya duyulabilir. Diger duygular dunyevi hevestir. Bir tik dusugu olan sevmek buna ornek olabilir.

Bir kisim ask olmadan evlilik olmaz der.
Bir kisim sonradan asik olunabilir der
Bir kisim ise boyle askin izdirabini der
Bir kisim ise ask diye bir sey yok der. Ask tanimi anlatildigi kadar iyi bir sey degildir der.
Hatta bunu sair olan kucuk iskender bile soylemistir.
Doga da bulunmayan bir sey ask.
Insana kotu seyler yaptirir.
Saplantidir.
Asik olmamak sizi duygusuz bir insan yapmaz ayrica.
Ask ile bir suru iyi kotu sey mumkun.
Evlilikte mumkun.
"Sevdiginiz" surece asik olarak "aptal" olmaniza gerek yok.

Herkesin evlilikten beklentisi farklı. Ama evlilik çok kolay değil, aslında hem kolay hem zor ama uzun yıllar yalnız yaşadıysanız bir derece daha zor bence. Ve o yüzden büyük bir motivasyon lazım, bazılarının yakıtı duygular oluyor. Tabii mantıksız bir şekilde değil. Bilinçaltımız aşık olacağımız kişiyi bile kişiler arasından eleyerek buluyor:d Neyse bence duygularla yapılanı uzun süre götürür sizi. Salt aşktan sevgiden de bahsetmiyorum, vefa, şefkat, tutku, sadakat vs vs. Bunlar varsa evlilik bir yana bebek yapmaya bile cesaret edebiliyorsunuz jfjf
Evliliği başka motivasyonlarla yapanı da anlarım valla, herkes farklı bir geçmiş ve hayattan geliyor. Beklentiler de elbet farklılık gösterecek.

Geri