Evlenmek için aşık olmak şart mı?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 589 gün önce görüldü
ben paraya taparim erkek dusmanligi yaparim ama parasiz erkegede taamul edemem babam da para kazanamiodu onada ayniydim itici geliodu gozume zamaninda erkekler kapatilsin pardon fakir erkekler

bi erkek zenginse sorgusuz suhalsiz evlenirim
20161207_213109.png

Şart. Diğer türlü boynuzlanma riski oldukça yüksek.

evlenmek için şart değildir ama benim evlenmem için şart….

arkadaşlar ben aşık olduğumda bile acaba aşık mıyım diye aylarca kendimi test eden insanımsjhjh evlenirken tabii ki aşık olmak zorundayım, deli miyim ben yoksa evleneyim? bi de evlilik diyorsunuz yani, insan aşık olmadığı insanın sülalesine nasıl katlansın ki aşıkken bile katlanamama ihtimali var. yapmayın etmeyin. ezgi fındık değilsiniz siz, dubaili kovalamıyorsanız aşık olup evleneceksiniz germeyin beni. neyse olumlu günlerdeydik negatife odaklanmıyorduk; pozitifim, aşığım, evliyim. şükür. <3

hayatım boyunca hiç aşık olmadım, hiç midemde kelebekler uçuşmadı. hiç biri için çok heyecanlanmadım. sanırım bende o kart yok. sisteme tanrım yüklemeyi unutmuş. aşk denen şeyin bende süresi maksimum 2 ay falan. belki o kadar bile değil. o yüzden benim aradığım şey yanında huzurlu olduğum, kendim olabildiğim, napıyo bu gerizekalı bakışları ile bakmayan, düştüğümde yerden kaldıran, psikolojim yine boka sardığında bunu anlayan ve ona göre davranan, güvenimi yüksek mertebeden kazanmış biri ile birlikte olmak. belki de aşk budur. belki de bulmuşumdur.. kim bilir.<3

Değil ama bir kriterim var, çok gizli. O kriter olmazsa evlenmem.

Aşk sabit bir duygu değil. Belki öncesi aşk ama sonrası kesinlikle aşk değil. Evet aşkı hissedebileceğim bir insanla evlenmek istiyorum, bu his öncelik değilse evlilik dünyanın en basit olayı zaten.
Ama aşk kadar önemli olan bir diğer öncelik konuşabilmek. Dünyanın en zevkli yanı aşık olduğunuz insanla mükemmel bir iletişim kurabiliyor olmanız.. Muhabbetinizin her evresinden keyif alabilmeniz. Bu nedenle konuşabileceğim bir insanla evlenmek benim için çok ama çok önemli..

aşkın tanımı zaten kişiden kişiye değişir. ben kavramların üzerine çok düşmüyorum. yirmilerin konusu o ya da ergenliğin. mesela bence juju’nun tanımı aşk. insanlar yaşadığı ağlamalı, bayılmalı, bol küsmeli barışmalı toksik ilişkiyi de aşk ilişkisi olarak tanımlıyor ancak bence juju’nun tanımladığı şey, aşka daha yakın.
ve ben de bunu ararım, ilişki ya da evlilik. buldum gibi görünüyor, daim olsun dilerim, hayatı çekilebilir kılan şeylerden biri huzurlu bir aşk/sevgi ya da nasıl adlandırıyorsanız.

insan kendi hayat değişkenlerini derinden sarsan insanlara ilgi duymaya bayılır.
aşk dediğiniz şey de biraz bu aslında, önem atfettiğiniz değişkenlerin sarsılması karşısında girdiğiniz duygusal duruma aşk diyorsunuz.
evlilikse biraz da sahip olma, ait olma üzerine kurulu.
içinde bulunduğunuz duygu yoğunluğunu kaybetmeme, kayıp karşısında yaşanacak acıyı kabullenememe evresi gibi bir şey.

bir çok şeyi tecrübe edince ,evlilikte aşkın en üst katmanda bulunan bir kriter olmadığını görmüş oluyorsunuz.
bir insana aşık olmanız, aynı fikriyata, aynı hissiyata, aynı amaca sahip olacağınız ya da bunu sürekli kılabileceğiniz anlamına gelmiyor.
e haliyle aşk insan için geçici bir hülya hali olarak kalıyor
amaçlarınızı, hislerinizi ve fikirlerinizi tatmin edecek, onları yüceltecek, yükseltecek kişileri hayatınızda tutmaya, sizi aşağı çeken değil sizi yükselten, sizinle yükselen kişiyle birlikte olmaya çalışın ve seçiminizi buna göre yapın derim.
çünkü ben evliliğe karşıyım.

insan kendi hayat değişkenlerini derinden sarsan insanlara ilgi duymaya bayılır.
aşk dediğiniz şey de biraz bu aslında, önem atfettiğiniz değişkenlerin sarsılması karşısında girdiğiniz duygusal duruma aşk diyorsunuz.
evlilikse biraz da sahip olma, ait olma üzerine kurulu.
içinde bulunduğunuz duygu yoğunluğunu kaybetmeme, kayıp karşısında yaşanacak acıyı kabullenememe evresi gibi bir şey.

bir çok şeyi tecrübe edince ,evlilikte aşkın en üst katmanda bulunan bir kriter olmadığını görmüş oluyorsunuz.
bir insana aşık olmanız, aynı fikriyata, aynı hissiyata, aynı amaca sahip olacağınız ya da bunu sürekli kılabileceğiniz anlamına gelmiyor.
e haliyle aşk insan için geçici bir hülya hali olarak kalıyor
amaçlarınızı, hislerinizi ve fikirlerinizi tatmin edecek, onları yüceltecek, yükseltecek kişileri hayatınızda tutmaya, sizi aşağı çeken değil sizi yükselten, sizinle yükselen kişiyle birlikte olmaya çalışın ve seçiminizi buna göre yapın derim.
çünkü ben evliliğe karşıyım.
Ne anlatıyon yine özet geç

Geri