Evlenince Kızlık Soyadını Taşımak Etik Midir Sizce ?

E
  • Kullanıcı Elif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Evlenince Kızlık Soyadını Taşımak Etik Midir Sizce ?

• Evet, Etik.

Kullanılan: 23 67.6%
  • Hayir, Eşimin Soyadını Gururla Taşırım.

Kullanılan: 11 32.4%

• Kullanılan toplam oy
    34
Soyadları uzun olmadığı sürece ikisi de taşınır.

Şimdi beni düşünelim :D

2 İsmim var, uzun bir soyadım var bir tane daha eklenirse şu hale gelir herhalde

"AYŞE HATİCE SESSİZLİK SUSUN" :D

Ben kabul etmem benim soyadımı taşıyacak, ha çok istiyosa annesinin evinde kalsın .

Etik'le kastın nedir anlamadım ? ama ben gururla taşırım eşimin soyadını bu bir gelenek diyelim bende o geleneği seve seve sürdürüm..

Aklıma sen kalbimi çaldın, bende soyadını diye bir söz geldi nedense. :p

Gerek yok. Esiminkini tasirim gururla :)

Ben karısmıyorum:p
eger esıtlıkten soz edıceksek tasıması gayet normal.hem soyadıyla evlenmıyoruz.bu kadar takıntılı olmamak gerek.

Ben soyadimi degistirmem belki esimin soyadini ek olarak kullanirim bakariz :dusun:
Fakat cocugum benim soyadimida tasiyacak yoksa cocuk falan yapmam o kadar :honk:

Istemem bi tane yeter. P

etiklikten ziyade istege bagli degil mi? ben ikisinide kullanirdim heralde

Etik olmak ile ilgisi yok tamamen tercihtir. Çocuklarım babasının soyadını kullanabilir ama ben kendi soyadımi seviyorum.

Etik kavramı bu sorunsalda yer almamalı.
Kullansın ya da kullanmasın, önce kullansın, sonra bıraksın, bir mendil gibi çöpe atsın :/

Taşısın nolacaksa kendi taşıyor zaten bana ne zararı var :D

"soy" ad diyoruz ben eşimin soyundan gelmediğime göre kendi soyadımı kullanmayı tercih ederim. bizim ülkemizin dışında tüm Avrupa da bayanlar kendi soyadlarını taşırlar, çocukları babalarının Soy adını taşır, doğrusu budur
bence.

"soy" ad diyoruz ben eşimin soyundan gelmediğime göre kendi soyadımı kullanmayı tercih ederim. bizim ülkemizin dışında tüm Avrupa da bayanlar kendi soyadlarını taşırlar, çocukları babalarının Soy adını taşır, doğrusu budur
bence.

Bir sonraki adım bu olabilir. Çocuklar neden babanın soyadını taşıyor? Annenin soyu soy değil mi?

Etik açıdan hiçbir sorun yok. Tercihlerle ilgili bir durum.

Etik kavraminin anlamini ogrenmek lazim tabi once.. Soyadinin etikle hic bir alakasi yok..
Bence cocuklar da annelerinin soyadini alsin, ataerkillikten kurtulalim : ))
Gereksiz yere, soyun babadan gelme iddialari da bitmis olur hem..

Geri