Evlenince Kızlık Soyadını Taşımak Etik Midir Sizce ?

E
  • Kullanıcı Elif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Evlenince Kızlık Soyadını Taşımak Etik Midir Sizce ?

• Evet, Etik.

Kullanılan: 23 67.6%
  • Hayir, Eşimin Soyadını Gururla Taşırım.

Kullanılan: 11 32.4%

• Kullanılan toplam oy
    34
Sanki taşımakla kötü birsey mi yapılıyor da etik mi değil mi diye sorulmuş tuhaf...
Gören de adama soyadımızı veriyoruz sanacak
bir iki mesajda "etik değil gururla taşırım eşimin soyadını"diyen olmuş da kendi soyadını da yanında taşımak gurursuzca bir davranış mı yahu...
Kişisel bir tercihtir dileyen kullanır dilemeyen kullanmaz

Soyadimi seviyorum ve evlensem de kendi soyadımi müstakbel eşimle konuşup onun rahatsız olacağını düşünmediğim her ortamda kullanirim

Kesinlikle etik degildir, kizlar hepimiz kocalarimizin soyadlarini aliciz ajsgsgshsjs

Olay ne kadar abartılmış başlıkta,tercih meselesidir.
Ben kullanmayacağım mesela :T:

Sorun yok ama sevdicegiminde soyadi ayni oldugundan dolayi sıkıntım olmiycak :D

Açıkçası ben erkek arkasimin soyadını beğenmiyorum. Evlenince değiştirmek istemediğini dile getirsem de nafile. Bence gayet normal.

Etikdir neden etik olmasın ki ? :)
Ha ama eşimin soyadınıda gururla taşırım o apayrı birşey.
Ama kariyerim için önemli rolü olabilir kendi soyadımın.

Etiktir. Ben evlenince soyadımı değiştirmeyeceğim. Çünkü soyadımı çok seviyorum ve ismime yakışıyor. :)

Şahsen ben sevdiğim adamin soyadini gururla tasiyabilirim. Ama kizlik soyadinda kalmak isteyenler de olabilir tabi herkesin kendi düşüncesi..

Bu konu "etik" veya "etik değil" gibi ölçütlerle değerlendirilecek bir konu değil bence.
Tercihtir, kendi soyadını taşımanın ayıbı mı olur? Adamı aldatıyormuş gibi, "Etik mi?" diye sormak çok saçma bana kalırsa.

Etik midir ? Evet etiktir.
Lakin ben evlendiğimde nasil ki bu yasima kadar babamin soyadini layiki ile tasidiysam esimin soyismini de ayni sekilde tasimak isterim. Ben pek dogru bulmuyorum acikcasi bu benim şahsi görüşüm.​

Genelde bayanlar kızlık soyadını ve eşinin soyadını birlikte kullanır. Bkz. Avukat ve doktorlar..

lan "aihm" zamanında kabul etmesede ülkemizdede "değişim davaları" pek iplenmesede

bu bi haktır , seninki soy adda onunki değilmi ?

gerçi bir yere giderken sert sevgiliden izin almak zorunda olan kızın evlenice zaman hakları oldunu yanlışlıkla anlayıp
" ben kendi soyadımı kullanceaaam bikere yeeaaah" demeside komik maalesef

Ben tasimasini istemem sahsi fikrim

Benim soyadımın yanında kendi soy adını da taşımak istemesi hakkıdır. İstiyor sa ki istiyor tabiki kullanacaktır.

Geri