Evleneceğiniz insanın ailesi sizin için önemli midir?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Elbette önemli ama her şey değil.

Herkes önemli. Önemsiz insan yok.

ee mümkünse yani
karşındakinden öte çatışma aile bireyleri ile başlıyor

Benim için evleneceğim kişinin ailesi kesinlikle çok önemli. Bir insanla ilişki güzel gidiyor olabilir ama aile dinamikleriyle bir şekilde çatışma yaşanırsa bu uzun vadede ilişkiyi ciddi şekilde etkileyebiliyor.

Bence aileler sadece düğün organizasyonunda ya da misafir ağırlamada rol oynamıyor. Aynı zamanda evlendiğimiz kişinin karakterini, değerlerini, yetiştiği ortamı gösteren en büyük ipuçlarından biri. Eğer ailede iletişim kopukluğu, sürekli çatışma veya birbirini anlamama gibi durumlar varsa bu evlilik içinde de yansımalarını görmek kaçınılmaz olabiliyor.

Tabii ki aile her zaman doğruyu söyler demiyorum ama sağlıklı bir aile ilişkisi olan biriyle evlenmek hem duygusal anlamda hem de hayatı paylaşma açısından büyük bir rahatlık sağlıyor. Bazen küçük detaylar bile önemli olabiliyor: Mesela aileyle ortak değerler, saygı, birbirine destek olma biçimleri gibi. Bunlar evlilikte uzun vadede sorun yaşamamak için kritik noktalar.

O yüzden eşiniz ne kadar mükemmel olursa olsun aileler arası uyumsuzluk ciddi bir stres kaynağı olabilir. İstisnalar olabilir ama boşanmalarda çok tanık oldum; ilişkiler çok güzel başlamış ama aileler arasındaki anlaşmazlık(kültürel ya da değil )yüzünden insanlar istemedikleri tartışmalara girmiş, hatta bazıları ayrılmak zorunda kalmış. Bu yüzden ben aileleri göz ardı etmeyi düşünemem.

Kısacası benim için evleneceğim kişinin ailesi, karakterini ve değerlerini görmek açısından çok önemli. Uyumu, iletişimi ve birbirine saygı göstermek, uzun vadede evliliğin sağlamlığı açısından bence olmazsa olmaz

Evli olan ve adaylar söylesin. Benimsemesen de biraz zor gibi gelüyür. Bekarız ne söylersek laylaylay

evlendikten sonra görüşelim
sonra bunu nerden buldun falan derler
vay arkadaş

Çok önemli.
İnsan anasını babasını seçemiyor, ama kayınpeder kayınvalidesini seçebilir.

Yok ben direkt yetimlerle ilgileniyorum, dünya üstünde akrabası olmayan kız varsa arasın beni tarasın beni tışk.

Ben bunun ipsiz sapsız kardeşiyle yok dayısıyla mayısıyla uğraşamam. Böö.

Para ile ilgili bir soruya da şimdi vereceğim cevabı vermiştim. Sanırım buraya da uyar. Kingdom of Heaven’ın meşhur bir sahnesi vardır , hatırlayalım. Bailan, Selahaddin’e “Kudüs’ün önemi nedir?” diye sorar. Selahaddin önce “nothing” der, yürür ve sonra dönerek “everything” der.
Evlenilecek kişinin ailesi de böyledir, önemlidir ve önemli değildir. Uzun uzadıya yazmak zor ama bence aileden daha önemli olan kurduğunuz çekirdek aile ile içine doğduğunuz aile ve sevgilinizin ailesi arasındaki dengeyi ve mesafeyi korumaktır.

Evet, önemlidir. Çünkü evlilik iki kişiden ibaret değildir. Ailelerin değerleri ve tutumları da evliliğin huzurunu doğrudan etkiler...

Geri