Evlendiniz Çocuğunuz olmuyor ?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 898 gün önce görüldü
Gereken herseyi deneriz olmuyrsa sorun benimse ayrılırım onu bu duygudan mahrum birakamam.

Geçenlerde bir ortamda bu konudan bahsedildi. Evlat edinirim cevabını verdikten sonra 'Nikah düşüyor ama onunla' diye tepki gördükten sonra ne hallere düştük akıl fikir ! diye nidalar atasım geldi.

Evlatlık almam. Bunun yerine bir ailenin çocuğuna veya evlatlık alabileceğim kurumlardaki çocuklara yardımlarda bulunur, imkan ölçüsünde evlatlar yetiştiririm. Sahiplenmeden yardım etmeyi öğrenmeliyiz.

haydaaa olacak iş mi yani gönderirim anasının evine

Afrikadan zenci evlatlık alırız.d

Eğer benden kaynaklanıyorsa boşanma talebinde bulunabilirim, eşimden kaynaklanan bir durum varsa onun isteği doğrultusunda hareket ederim, ayrılmayı düşünmem.
Evlat edinmek kolay bir şey değil. Sadece alacağınız çocuğun ailesinin yaşaması değildir problem olan, o çocuğa verecek yeterince sevginiz olur mu? Ayrıca eşlerin aileside bu konuda sorun çıkarabilir. Hangi çağda yaşıyoruz diyenler olabilir ama çevremde rastladığım bu tip durumlar var.
Koruyucu aile olabilirim belki.

Oldukça boktan bir durumdur.

Üniversitede tanışıp birbirlerine büyük aşk besleyerek evlenen iki insanın bu gerçekle 20'li yaşların sonlarına doğru tanıştıklarına, yıllarca üstesinden gelebilmek için uğraştıklarına, sonra kabullenme sürecine girdiklerine, başaramadıklarında da ayrıldıklarına şahit oldum.

Gerçeği öğrenme ile yolları ayırma arasında geçen o yaklaşık 10 senede neler yaşadılar, neler hissettiler düşünmek bile kötü.

Evlat edinirim, aile olmak için kan bağına inanmayan biriyim
Ben onun annesi olurum, o da benim çocuğum olur

Üzüleceğim tek şey , karnımda onu hissedememiş olmak olur

üzücü bir durum , kız kardeşim tüp bebek sayesinde çocuk sahibi oldu mesela
evlat edinebilirim , ama asla ayrılmak gibi birşey düşünmem bu çok hain bir durum bana göre , hatta bu düşünce bana türk filmlerindeki yobaz şiddet yanlısı kocaların "bana bi evlat bile veremedin mendebur karı" repliğini anımsatıp sinir seansına sokar...

Bana çok garip geliyor bu tür sorular. Evet evlenmekteki amaçlardan biride çocuktur ama asıl mesele bu olmamalı bence. Olmuyorsa ben üstelemem şahsen.

Oldu çok şükür hem de iki tane. :cici:

Sorun bendeyse efendi gbi konusur alternatif ( cocuk esirgeme) sunarim.

Hayir illaki kendi cocugu olsun istiyorsa madem hayatindaki kalan kisminda cekilirim insan gibi ayrilirim. Mutlu yuva kirsun.

Eger farz edelim cocuk ondan dolayi olmuyosa sorun degil cocuk istemiyorum zaten (:

Çocuk sahibi olamamak muhtemelen zorlayıcı ve duygusal açıdan zor bir deneyimdir. Her ne kadar geçmişte sağlık sektörü ileri düzeyde gelişmemiş ise de şu an çocuk sahibi olmak eskisi gibi çaresiz olmayabilir. Bunun için muhtemelen sırasıyla giderim. Bir kadın doğum uzmanı veya ürolog ile görüşerek çocuk sahibi olamamanın nedenlerini gerekli tıbbi testler ve değerlendirmeler ile yapardım. Eğer tıbbi açıdan çözümsüz kalırsam, evlat edinme ve koruyucu aile gibi alternatifleri denerim.

Yaş 35'i geçmemişse ayrılırım.
Yaş 35'i geçmişse evlat edinme yolunu seçerim.

Geri