Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Geçenlerde bir ortamda bu konudan bahsedildi. Evlat edinirim cevabını verdikten sonra 'Nikah düşüyor ama onunla' diye tepki gördükten sonra ne hallere düştük akıl fikir ! diye nidalar atasım geldi.
Evlatlık almam. Bunun yerine bir ailenin çocuğuna veya evlatlık alabileceğim kurumlardaki çocuklara yardımlarda bulunur, imkan ölçüsünde evlatlar yetiştiririm. Sahiplenmeden yardım etmeyi öğrenmeliyiz.
Eğer benden kaynaklanıyorsa boşanma talebinde bulunabilirim, eşimden kaynaklanan bir durum varsa onun isteği doğrultusunda hareket ederim, ayrılmayı düşünmem.
Evlat edinmek kolay bir şey değil. Sadece alacağınız çocuğun ailesinin yaşaması değildir problem olan, o çocuğa verecek yeterince sevginiz olur mu? Ayrıca eşlerin aileside bu konuda sorun çıkarabilir. Hangi çağda yaşıyoruz diyenler olabilir ama çevremde rastladığım bu tip durumlar var.
Koruyucu aile olabilirim belki.
Üniversitede tanışıp birbirlerine büyük aşk besleyerek evlenen iki insanın bu gerçekle 20'li yaşların sonlarına doğru tanıştıklarına, yıllarca üstesinden gelebilmek için uğraştıklarına, sonra kabullenme sürecine girdiklerine, başaramadıklarında da ayrıldıklarına şahit oldum.
Gerçeği öğrenme ile yolları ayırma arasında geçen o yaklaşık 10 senede neler yaşadılar, neler hissettiler düşünmek bile kötü.
üzücü bir durum , kız kardeşim tüp bebek sayesinde çocuk sahibi oldu mesela
evlat edinebilirim , ama asla ayrılmak gibi birşey düşünmem bu çok hain bir durum bana göre , hatta bu düşünce bana türk filmlerindeki yobaz şiddet yanlısı kocaların "bana bi evlat bile veremedin mendebur karı" repliğini anımsatıp sinir seansına sokar...
Çocuk sahibi olamamak muhtemelen zorlayıcı ve duygusal açıdan zor bir deneyimdir. Her ne kadar geçmişte sağlık sektörü ileri düzeyde gelişmemiş ise de şu an çocuk sahibi olmak eskisi gibi çaresiz olmayabilir. Bunun için muhtemelen sırasıyla giderim. Bir kadın doğum uzmanı veya ürolog ile görüşerek çocuk sahibi olamamanın nedenlerini gerekli tıbbi testler ve değerlendirmeler ile yapardım. Eğer tıbbi açıdan çözümsüz kalırsam, evlat edinme ve koruyucu aile gibi alternatifleri denerim.