Evde yalnız kalmaktan korkmak

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Geçmişe dönelik bir travma ya da korku barındıran insanlar, yaşı kaç olursa olsun evde yalnız kalmaktan korkabilirler.
Evdeki tüm ışıklar açık, sabaha kadar oturma çilesinin bitmesi için gerek uzman yardımı almak sureti ile gerekse de kendi başına çabalayıp bu korkunun aşılması gerekir.

bazısı korkar
ulan biz evde yalnız kalmak isteriz
kaldırtttmazlarrrrr

Bir zayıflık belirtisi.
Tehlikelere karşı güçsüz ve savunmasız kalma endişesi.

Son düzenleme:
bu bendim. gün içerisinde değilde, gece yalnız kalma korkusuydu. aştım çok şükür. artık rahatım.
izlediğimiz korku filmlerinin ceremesiydi hep….

çok küçük yaşlarda karanlık fobim mevcuttu bu yüzden tek başına bir yerde duramazdım.
sonra bir yaz elektriği bile olmayan bir köyde mum ışığı yardımıyla tuvalet arayınca korku diye bir şey kalmadı.
haliyle büyüyünce de yalnız kalmaktan hoşlanmaya başladık

bu bendim. gün içerisinde değilde, gece yalnız kalma korkusuydu. aştım çok şükür. artık rahatım.
izlediğimiz korku filmlerinin ceremesiydi hep….
Üniversite yıllarında bende de vardı ancak aştım. Etraftan duyduğum bazı olumsuz olayların ( hırsızlık v.s ) etkisi ile oluşmuştu ve gerçekten insanı yoran bir süreçti.

Ben hala korkuyorum, aşamadım.
Kendini güçlü ve çevrene hakim his ettirecek önlemler al. (Silah alma:))
Sağlık sorunlarım olduğunda (yüksekten ve bazen de yalnızlıktan) korktuğum da olduğunu fark ettim ve Karate çalışmaya başlamıştım ve bu bir süre sonra kendime güven kazanmama neden olmuştu. Bedensel eksiklikler korkuları tetikliyor.

Kendini güçlü ve çevrene hakim his ettirecek önlemler al. (Silah alma:))
Sağlık sorunlarım olduğunda (yüksekten ve bazen de yalnızlıktan) korktuğum da olduğunu fark ettim ve Karate çalışmaya başlamıştım ve bu bir süre sonra kendime güven kazanmama neden olmuştu. Bedensel eksiklikler korkuları tetikliyor.
Benimkisi güçsüzlük ya da bedensel eksikliklerden kaynaklı değil. Gördüğüm hiç bi varlıktan korkmuyorum. Ruhani varlıklarla sıkıntı yaşamıştım vakti zamanında, korkum onlardan yana.

Evde yalnız kalınca bütün ışıkları kapatıp o sessizlikten keyif alanlar da var, mesela ben.

Benimkisi güçsüzlük ya da bedensel eksikliklerden kaynaklı değil. Gördüğüm hiç bi varlıktan korkmuyorum. Ruhani varlıklarla sıkıntı yaşamıştım vakti zamanında, korkum onlardan yana.
İnanırsan korkarsın. Gerçekleri bilirsen korkmazsın. İnanırsan kendini korkutursun.
Hatta inandığını yaşarsın. Korktuğun zaman dua oku.
Hatta bunlar da yine bedensel zayıflıklardan ileri gelen korkular. Kendisi yetersiz his ettiğin için Cin'lerden, Peri'lerden, Öcü'lerden, Kurt adam ve kadınlardan korkar olursun. Korkular daima bir şeyin, bir eksikliğin habercisi. İçinde yaşadığın veya his ettiğin bir dengesizlik sana kendinden haber veriyor.

Zihnen yorulup, bedenen yorulmuyor olabilirsin. Başka bir şey de olabilir. Mutlaka kendi iç dengeni bulmalısın. Anca öyle korkularını yenebilirsin.

Dağ başında bir yerde olsam korkabilirim, bilemiyorum da şu anda yaşadığım yerde yalnızlık mümkün değil. Sokak desen sabaha kadar cıvıl cıvıl, alt ya da üst komşular desen gürültülü hepsi.

Olumsuz olaylar da etkili oluyor. Sizin yaşamanız gerekmez. Size anlatılan ve gerçekmiş hissi yaratan bir hikaye sizi korkutabilir.
Bu konuda yaşadığım bir kaç olay var. Bir gün beni dayımların Boğa danası haşat etmişti. Dayım çok mahcup olup Dana'yı Kasap'a vermeye karar verdi. Oysa Kurban'ı bekleyecekti ama kendini baskı altında his etti. Kasap olayı duymuş ve Dana'dan korktu ve olumsuz pazarlık yapıp almadan gitti. Yanındaki yardımcısının bir sözü korkularını ele verdi. Adamın her gün yaptığı iş bu. Sonra bir arkadaşımın düğününde afiyet ile yedik o danayı. Bana iki porsiyon getirmişlerdi.

Geri