Ev hanımı mı, çalışan kadın mı?

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Çalışırken ev hanımlığı iyi diye düşünüyorum, ev hanımıyken ah keşke çalışsam diyorum.
bana göre sorunun cevabı iki tarafı bklu değnek.
ama soru bana sorulmadı galiba
Zaten ortalık da karışmış
Oldu
Görüşürüz

Ya arkadaş. Biz size kötü birşey demiyoruz ki. Çalışmayın diyoruz ne güzel. Ulan biri bunu bana teklif etse heykelini dikerim. Ama yoo. İlla ofiste iş arkadaslarimla fingirdeyecem diyorsunuz.

ev hanimi olmak yanlis tanimlanan bi durum genellikle
Aslinda calismamanin ikamesi evde oturup koca parasi yemek degil degil, ev ici emeginin ücretlendirilmesidir
marksist teoride buna "yeniden üretim" denir
yanisi kadin kisisi "isci" olan erkeginin emegini yeniden üretiyor
Ev islerinin duygusal bi gereklilik olarak görülmesi ve kadin dogasinda normallestirilmesi kadinin ev ici üretimini de, toplumsal konumunu da degersizlestiriyor.
Halbuki ev hanımı olmayi asagilayarak şov yapan beyaz yakanın yalnızca minik ve nitelikli bi kısmı üretimde.
Geri kalani hayatta kalabilmek icin calisip duruyor

Şu devirde karı koca çalışmadan zor zaten.

bence şu çalışma saatleri düzenlensin. insan, insan gibi yaşayamıyor. eve gelip, özel hobilerine zaman ayırmak git gide zorlaşıyor, ben bir hür general olarak bile bunun sıkıntısını yaşıyorum, zamanın peşinde koşturmak istemiyorum... eğlenceye, hobilerime, gezmeye, eğlenmeye, uyumaya, sevdiklerime vakit ayırmaya zaman bulabilmek ve bunların hepsini birinden feragat etmeden yapabilmek istiyorum. buradan yetkililere sesleniyürüm

Öncelikle çalışmak ekonomik özgürlüğüm için iyi ki var. Sonrasında ihtisas kazandığımız alanlarda üretilmek, var olabilmek adına.. Bu biraz muğlak bir durum olabilir bende olduğu gibi. Herkes öğrenim gördüğü alandaki meslekle barışık olmayabilir fakat buna rağmen yine de her zaman kadınlar çalışmalı, zaruri bir durum olmadığı müddetçe kendini topluma adapte noktasında sekteye uğratmamalı. Mental sağlık adına da ev dışında bir alanda uğraş veriyor olmak şart.

Kadın dediğin evde oturacak yemek temizlik yapacak başka işe karışmayacak

icimi dokmeye geldim :d

bir 3 hafta kadar full calistim (genelde 4 gun calisirim, bazi haftalar hafta sonulari da calisirim (+2) meslegimden dolayi) ve ciddi diyorum, eve geldigim an yemegimi yedikten sonra uykuya dustum bayildim. kendime vakit harcayamadim misal. ufacik, kucucuk seylerden bahsediyorum. sohbet etmek de bunun dahilinde. ulen tirnagini torpulemek bile bunun dahilinde. normalde is sonrasi zevkle yaptigim seyler bana bir mecburiyet gibi geldi ve yorgun oldugumdan yapmadim, yapamadim. kisa sureligine full calisabilirim motivasyonum oldugu surece, ama yillarca bu sekil devam etsem hayatim bok olur. evi ve evle alakali seyleri de sevdigim icin daha da yorucu olur, hatta imkansiz. hem sadece para icin de degmez bunlar. benim meslegim ruhen yorucu olabilecegi icin ekstra agir olabiliyor.

dusunsene, butun bunlari yasiyorsun ve esin anlayissiz biri cikiyor. kopek gibi calis dur. es seciminizi iyi yapin, bunlari dusunerek de yapin kizlar. sorumluluklarinizi hafifletecek, belki de tamamen uzerine alacak ve ozgurlugunuze de (+ekonomik olarak) saygi duyacak ve kendiliginden yardimda bulunacak birisi onemli. bunun aksisi fuzuli yuk, evlenmeyin daha iyi.

Son düzenleme:
Geri