Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Böyle düşüneceğini tahmin edip haftalar önce bunun da konusunu açmıştım.Çalışan kadınlar yüzünden işsizlik var, çalışan kadınların yerine erkekler olsa işsizlik sorunu olmazdı
Eyv demek ki oradan aklimda kalmış teşekkürlerBöyle düşüneceğini tahmin edip haftalar önce bunun da konusunu açmıştım.
![]()
Kadınlar yüzünden Erkekler işsiz kaldı!
Yapılan araştırmalara göre Türkiye de Kadınların iş hayatında son dönemlerde fazlasıyla yer almasından dolayı Erkekler işsiz kaldı!www.ircforumlari.com.tr
Buyrun ibadet bey
Hayaller iste... Insallah ya.Ay zengin koca ile evlenip, brunch sonra spor sonra esra erol izleyeceğim bir hayatı dört gözle bekliyorum. Niye bu kadar karşısınız ayol. Kıskanmayın!
(:
21.yy'da kadın, kendi özgürlüğünü kazandı. Eee sonra ne oldu? Hiiç, patronunun kölesi oldu demiş büyük üstad Emre YILMAZ.
Açılın, mağara devri adamı geldi. Bunlar tamamen benim kişisel fikrimdir. Evlilikte erkeğin eline bakmasın, çalışsın kendi ayakları üzerinde dursun düşüncesi kadar aptalca bir düşünce yoktur bana göre. Evlilikte erkeğin kazandığı para, erkeğin değil o evin parasıdır. Parayı kimin kazandığının önemi yoktur, o para o ailenin parasıdır. Evlilikte kadın erkeğe muhtaç olmasın çalışsın denir ya hep, hiç erkek kadına muhtaç olmasın lafı duydunuz mu? Asıl muhtaç olan erkektir. Çalışıp para kazanmak, kendi ayakları üzerinde durabilmek değildir. Hele ki çocuklu evliliklerde. Siz hiç acıkınca baba diye ağlayan çocuk duydunuz mu? Bana göre çalışıp ev ekonomisine katkıda bulunmasındansa, çocuğunu yetiştirmesi çok daha önemlidir. Kadının evde yaptığı iş, erkeğin taş taşımasından çok daha zordur. Bir kadın çocuğuna hem annelik hem babalık yapabilir ama bir baba aynısını yapamaz. Eşim çalışmak isterse kesinlikle mani olmam, ben ona kendi fikrimi her zaman söyledim. Elim ayağım tutuyor, çalışıp kendi yağımızda kavrulabilecek kadar kazanıyorum şükür. Ben çalışmanı istemem, ama sen istersen mani olmam derim hep. Onun her zaman oğlumuzun yanında olması, evin her ihtiyacını halletmesi, benim çalışıp kazandığım paradan daha değerli geliyor bana. Lafı yapılması gereken şey onun para kazanmaması değil, benim o kadar çalışkan olamamam. Ha yarın ne olacağı belli değil, kazandığım para yeterli olmaz ya da para kazanamaz duruma gelirim o zaman çalışması gerekir.
Hanımlar evlilikte ekonomik özgürlük yoktur. Evliliğinizde böyle düşünceye kapılıyorsanız sorun sizde değil sizin böyle düşünmenize sebep olan kişidedir. (Bakın maddi zorluklar hariç) Siz zaten kendi ayakları üzerinde durabilen insanlarsınız, bunun için para kazanıyor olmanıza gerek yok. Tüm samimiyetimle söylüyorum, muhtaç olan erkektir. Kendi ayakları üzerinde duramayan da erkektir. Erkek, bekarken annesine evliyken eşine muhtaçtır. Erkeğin mesaisi biter, kadının mesaisi bitmez. Erkek iş çıkışı eve gelir g.tünü devirir yatar. Yemek gelsin, çay gelsin, zart gelsin zurt gelsin. Asıl sorgulanması gereken budur bence. Erkek çalışırken ne kadar yoruluyorsa, kadında evde en az o kadar yoruluyor.
Neyse, cümleleri tam toparlayamadım, umarım ne demek istediğimi aktarabilmişimdir. Kadının görevi çocuk bakmak, erkeğin görevi çalışıp eve para getirmek değildir. Kadın çalışıp bir erkeğin kazandığı kadar para kazanabilir ama bir erkek çocuğuna annenin baktığı kadar bakamaz. İşte tamda bu noktada muhtacız zaten.
Demek istediğim tam da bu aslında. Erkek, neden çocuğun bakımında gerekli sorumluluğu almıyor ve bunun sorgulanması yerine kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi için çalışması gerektiği sorgulanıyor? Bir notta, çocuk bakımında kadının rolü erkeğinkinden çok daha fazla. Bu doğanın kanunu. Bir bebek doğumundan itibaren önce babasını değil annesini arıyor. Bunu inkar edemezsin. Ama bu, erkeklerin gerekli sorumluluğu yerine getirmesin anlamına gelmiyor. Erkekler de kendi ayakları üzerinde durabilir ama neden duramıyor? Yani neden erkek kadına muhtaç olmadan yaşamayı öğrensin denmiyor da kadın erkeğe muhtaç olmasın deniyor? İşte bunu açıklamaya çalıştım ama senin gibi yanlış anlayanların çok olacağı için daha fazla açıklama yapmaya üşendiğimden silmiştim mesajı ama silinmemiş.Kontrol mekanizması, hayatın birçok alanında; kişisel ilişkilerde, devlet örgütlenmelerinde gerekli görüldü ve süreç içerisinde geliştirildi. İnsiyatif kullanma hakkını elinde bulunduranların suistimalleriyle dolu tarih. Bir ailenin içerisinde maddi erk erkeğin elinde olursa, kadını maddi imkan konusunda erkeğe mahkum etmiş olursun. Sen, parayı evin sayabilirsin, her erkeğin bunu böyle sayacağını garanti edebilir misin?
İnsanlık tarihi erkeğin egemen olduğu, erkeklik tarihi de çeşitli zulümlerle dolu olduğu için erkeğe: "Kadına muhtaç olmasın" deme gereği duyulmamıştır belki de.
Bir çocuğun, acıktığında aklına: "Baba" demek gelmiyorsa, babanın bazı sorumluluklarını ihmal ettiği sonucuna varılabilir. Çocuk, ebeveynlerin ortak katkısıyla yetişir. Çocuğun yetişmesinde pay sahibi olmayan baba, çeşitli sorunların sorumlusudur. Bununla ilgili yapılmış hayli çalışma var.
Bir çocuğun gelişiminde önemli etkenlerden biri; sunulan imkanlardır. Çocuk dünyaya getirmek, kendi yağında kavrulmakla açıklanamaz. Çocuğun hayata nereden başlayacağı kesinlikle ebeveynlerin verdikleriyle ilgili.
Erkekler de gayet kendi ayakları üzerinde durabilir, muhtaç olmadan yaşayabilir. Anneme veya eşime neden muhtaç olayım? Neden biri diğerinin üzerine yıkılıyor her ihtimalde? Erkek bir çocuğa neden bakamıyor?
Demek istediğim tam da bu aslında. Erkek, neden çocuğun bakımında gerekli sorumluluğu almıyor ve bunun sorgulanması yerine kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi için çalışması gerektiği sorgulanıyor? Bir notta, çocuk bakımında kadının rolü erkeğinkinden çok daha fazla. Bu doğanın kanunu. Bir bebek doğumundan itibaren önce babasını değil annesini arıyor. Bunu inkar edemezsin. Ama bu, erkeklerin gerekli sorumluluğu yerine getirmesin anlamına gelmiyor. Erkekler de kendi ayakları üzerinde durabilir ama neden duramıyor? Yani neden erkek kadına muhtaç olmadan yaşamayı öğrensin denmiyor da kadın erkeğe muhtaç olmasın deniyor? İşte bunu açıklamaya çalıştım ama senin gibi yanlış anlayanların çok olacağı için daha fazla açıklama yapmaya üşendiğimden silmiştim mesajı ama silinmemiş.
Bir erkeğe ev işlerini öğren kadına muhtaç olma demek yerine bir kadına çalış erkeğe muhtaç olma deniyorsa burada sorun vardır. Dedim ya, kadın zaten kendi ayakları üzerinde duruyor, isterse erkekle aynı performansta çalışıp aynı parayı kazanabiliyor. Erkek? Bana çalışan kadın ile ev işleri yapan erkek karşılaştırması yapabilir misin? Kaç tane kadın çalışıp para kazanabiliyor kaç tane erkek kadının yaptığı ev işlerini yapabiliyor? Peki neden erkeğin kendi ayakları üzerinde durabilmesi tartışılmıyor?
Demek istediğim şeyleri bir yerlere çekmeden anlayabilecek insan sayısı ne yazık ki bir elin parmağını geçmeyecek.
Ev işlerini öğren, kadına muhtaç olma demek ne kadar komikse, çalış kendi ayaklarının üzerinde dur, erkeğe muhtaç olmada aynı derece komik. Anladın mı? Hayır anlamadın. Çünkü anlamış olsaydın, yukarıda bahsettiğim ironiyi de anlamış olurdun.Kadının rolü erkeğinkinden farklı, fazla değil. Bazen bir kağıdı kaldırmak insana zor gelebilir, bazen taş taşımak kolay görünebilir. Sorumlulukların ağırlıkları kişiseldir. Sen duvar ustasıysan duvar örersin, ben hamalsam tuğlaları taşırım. Senin işin ustalık, benim işim güç gerektirir ama her iki işin de kendine has zorlukları vardır. Aile içi sorumluluk paylaşımı da böyledir. Yoğun çalıştığım zamanları düşündüğümde, değil babalık yapmaya, uyumaya zamanım olmadığını anımsıyorum.
Erkek egemen bir toplumda yaşadığımız için erkeklerin çoğu hayatının büyük kısmını ev işleri yapmadan geçiriyor. Bundan dolayı da alışkanlık oluşmuyor. Ev işi yapamayan erkek tanımıyorum. Erkeğe: "Ev işlerini öğren, kadına muhtaç olma" demek komik olurdu. Argümanlarının saçmalığını bir kenara bırakıp benim anlamadığımı iddia ediyorsun. İlginç.
Ev işlerini öğren, kadına muhtaç olma demek ne kadar komikse, çalış kendi ayaklarının üzerinde dur, erkeğe muhtaç olmada aynı derece komik. Anladın mı? Hayır anlamadın. Çünkü anlamış olsaydın, yukarıda bahsettiğim ironiyi de anlamış olurdun.
Komik değil @Hatem çünkü kadın da bir bireydir ve çalışmak en doğal hakkıdır.Ev işlerini öğren, kadına muhtaç olma demek ne kadar komikse, çalış kendi ayaklarının üzerinde dur, erkeğe muhtaç olmada aynı derece komik. Anladın mı? Hayır anlamadın. Çünkü anlamış olsaydın, yukarıda bahsettiğim ironiyi de anlamış olurdun.
Kendi çevrene ve yaşam tarzına göre konuşuyorsun fakat Türkiye'de çok sayıda kadın kendi ayakları üzerinde duruyor ve aynı zamanda evli, çocuklu bir şekilde yaşamına devam edebiliyor. Bu forumda sayfalarca yazı yazdım erkek güçlü olmalıdır diye fakat nereden çıktı bu erkeğin kadına muhtaç olduğu fikri, şahsen hiç aklım almıyor.Kadın özelinde bu tür olaylara mantık çerçevesinden değil duygusal olarak baktığınız için böyle düşünmeniz normal. Yadirgamiyorum. Ne bir kadın erkege muhtaçtır diyorsunuz ama çalışsın kendi ayaklari üzerinde durmayi öğrensin erkeğe muhtaç olmasın diyen de sizlersiniz. Hala daha ısrarla ne demek istediğimi anlamayıp çevremde çok daha iyi ev işi yapan erkek tanıyorum diyorsunuz. Çevrenizde kaç tane çalışıp sizin deyiminizle kendi ayakları üzerinde duran kadın var kaç tane kadın gibi ev işleri yapmayı beceren erkek var?
Bu konuda erkeklerin sayısının azlığı, neden erkekler kendi ayakları üzerinde dursun kadına muhtaç olmasin diye yorumlanıyor? Peki erkek aldatilincs