Ev hanımı mı, çalışan kadın mı?

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Yapılan araştırmalara göre Erkeklerin çoğunluğu,çalışan kadınlarla evlenmek istiyor.

Siz peki? Evleneceğiniz kadının ev hanımı mı çalışan olmasını mı tercih ederdiniz?

Çalışıp bana baksa keşke... hayalimdeki eş, bul beni...

hanfendisi yazacak biri diye ödüm kopuyor...
yine filtreleme başladı, hadi bakalım finale kimler kalacak :D

Evdekiler de çalışıyor. Ve belki daha ağır çalışıyor.

evde biri olmayınca orası yuva olmuyor.

Ev beylerini alacak kadın konusu aç Türk. Bakalım kaç kadın tamam kabulüm der.

Ben çalışmayan kadın istemem. Çalışsın ayakları üstüne bassın kendi kazancına sözü geçsin.

Erkeğin iyi bir gelirin varsa Türkiye'de bu rakam bence en az 6-7 bin tl.
Eşinin çalışması yerine çalışmamasını tercih ederim.
Bu kadınların ekonomik özgürlüğünü elinden alıyor, eve sokuyor falan değil. Gitsin arkadaşlarıyla eğlensin, spor yapsın, gezsin vs
İş hayatı genelde insanları sıkıntıya sokar ve aile üzerinde olumsuz etkileri vardır. Ben bile defalarca sinirli geldim eve, bir şey oldu moralim bozuldu vs.
Kadınlar hele ki özelliklede güzelse çok ciddi sıkıntılar yaşayabiliyor.
Kendi işi ya da sözü geçen birisiyse istediği yerde çalışsın ama eziliyorsa ve maddi kazanca ihtiyacı varsa durum farklı.

Mesut Süre soruyor ya hani eşiniz 8000 € , siz 8000 TL kazansanız sorun eder miydiniz diye...

Yoooo.

Erkeğin maaşı tek başına yetiyorsa eğer kesinlikle ev kadını.

Çalışan kadın olmasını tercih ederim eve kapandığında kendilerine olan öz güvenide yok olur zamanla çalışan demir pas tutmaz misali..

Bu sorunun cevabını, erkeğin takdirine bırakmayacak kadar güçlü kadınların sayıca artması temennisi ile kendi görüşümü aktarmak isterim.

Kadının iş hayatında olmasının toplumsal gelişime katkısı çok büyüktür ayrıca parasını kazanan bir kadın sayesinde erkek daha az yorulur. Çocukların eğitim masrafı, geleceği gibi konularda erkeğin üzerine düşen yük azalır. Zengin bile olsanız bir gün işler yolunda gitmeyebilir veya bir hastalık gibi bir sorun yaşayabilirsiniz, işte böyle zamanlarda hiç değilse kadının geliri sayesinde o zor süreci aşmak kolaylaşır. İlerleyen zamanda, evlilik zora girerse boşanmak da kolaylaşır ve insanlar birbirine mecbur kalmamış olurlar.

calısan kadın diyenler ev islerini ortak yapmaya var mı peki? evet bence de calısan kadın. kendi ekonomik özgürlüğü olması, kimseye muhtac olmaması yeri geldiğinde sesini cıkarabilmesi icin. erkeğin maddi durumu iyi olsun olmasın, ona bağlı kalmamalı.

Çalışan kadın. Ev işlerini ortak yapmaya yokum. Yardımcı tutup ona yaptırırım. Çalışan kadın kardeşim. Boş duran, boş işlere sarıyor.

çalışan kadin . 30kusur yasinda.evde oturan.bi kadin omen tonrem

Bu sorunun cevabını, erkeğin takdirine bırakmayacak kadar güçlü kadınların sayıca artması temennisi ile kendi görüşümü aktarmak isterim.

Kadının iş hayatında olmasının toplumsal gelişime katkısı çok büyüktür ayrıca parasını kazanan bir kadın sayesinde erkek daha az yorulur. Çocukların eğitim masrafı, geleceği gibi konularda erkeğin üzerine düşen yük azalır. Zengin bile olsanız bir gün işler yolunda gitmeyebilir veya bir hastalık gibi bir sorun yaşayabilirsiniz, işte böyle zamanlarda hiç değilse kadının geliri sayesinde o zor süreci aşmak kolaylaşır. İlerleyen zamanda, evlilik zora girerse boşanmak da kolaylaşır ve insanlar birbirine mecbur kalmamış olurlar.
Kadınların çalışmamasını nasıl bu kadar basit bir durum olarak görüyor otursun koca parası yesin kafasını cidden anlamıyorum. Kadın neden kocasından harçlık alsın , kadın neden eğitimini aldığı bir alanda çalışmak varken evinde körelsin. Eeee spor yapsın hobi yapsın eee zaten çalışan kadın bunları yapıyor. Çalışan kadının hayatını programlama zamanını organize etme yetisi güçleniyor.

Eee işte kocası zenginse çalışmasa olur.. Neden kocasına tabi yaşasın kadın. Çalışsın üretsin.

Benim. bi kuzenler grubum var. Sayacam aklıma geleni doktor, mühendis, konservatuar, avukat.... oooo kuzenler hepsi kız. Okulunu bitiren çalışıyor ve hepsinin ailesinin maddi durumu çok iyi.

Kadın otursun çalışmasın kafalarına, kızını da evinde oturtur, kocasına bağımlı kılar mıydın demek geliyor içimden ve hiç sanmıyorum. O halde eşinin de çalışma hakkına hükmün geçemez.

Kadınların çalışmamasını nasıl bu kadar basit bir durum olarak görüyor otursun koca parası yesin kafasını cidden anlamıyorum. Kadın neden kocasından harçlık alsın , kadın neden eğitimini aldığı bir alanda çalışmak varken evinde körelsin. Eeee spor yapsın hobi yapsın eee zaten çalışan kadın bunları yapıyor. Çalışan kadının hayatını programlama zamanını organize etme yetisi güçleniyor.

Eee işte kocası zenginse çalışmasa olur.. Neden kocasına tabi yaşasın kadın. Çalışsın üretsin.

Benim. bi kuzenler grubum var. Sayacam aklıma geleni doktor, mühendis, konservatuar, avukat.... oooo kuzenler hepsi kız. Okulunu bitiren çalışıyor ve hepsinin ailesinin maddi durumu çok iyi.

Kadın otursun çalışmasın kafalarına, kızını da evinde oturtur, kocasına bağımlı kılar mıydın demek geliyor içimden ve hiç sanmıyorum. O halde eşinin de çalışma hakkına hükmün geçemez.
Yazdıklarının hepsine katılıyorum ayrıca şu detayı da belirtmek isterim.

Anne-babalar yıllarca kızlarını okutmak için emek harcıyor, yeri geliyor kendi yaşamlarından feragat ediyorlar ve tüm hayalleri de kızlarını iyi bir yerlerde görebilmek fakat kızları bir gün evleniyor ve eşi de çalışmasına izin vermiyor. Ailenin yaşadığı hayal kırıklığını tahmin edebiliyor musun?

Gün olur da işler yolunda gitmezse de kadın başının çaresine bakmaya mahkum ediliyor hatta nafaka talep ettiği için hor görülüyor fakat bu kadını en verimli yaşlarında iş hayatından uzak tutan eşi olduğuna göre, o zaman yeniden yaşam kurmasına da yardım etmek zorundadır.

Yakın bir erkek arkadaşım eşinden boşanmak istediğinde, eşi, belli bir miktar para talep etti. Çocukları olmadığı halde arkadaşım parayı ödedi çünkü eşinin yeniden düzen kurmak zorunda olduğunun farkındaydı ancak her erkek böyle düşünmüyor hatta çocuğuna sahip çıkmayanlar bile var.

Kısacası yaşamda her şey olabilir ve kimse kimseye bağımlı olmamalıdır ki ilişki-evlilik sağlıklı bir zeminde ilerleyebilsin.

Geri