Valla 40 senedir orda hala köyden çıktığı gibi duruyor.benim iki amcam Hollanda’dan emekli oldu.biri toplamda 8 sene diğeri 5 sene çalıştı emekli oldular diz ağrısından emekli oldu öbürü 50 yaş Hollanda’yı terk etme şartıyla bu güne kadar kaymağını yiyorlar.Hollandalı halkı çok çalışkan 15 sene ben kendim ağır işlerde çalıştım bilirim adamlar hiç işten kaytarmıyor 1945-1965 arasında inşaa edilen zorlu işleri hep el gücüyle yapmışlar.balçığa çamura el ile taş kum taşıyıp üzerine binalar yapmışlar.Deniz suyu yükselen riskli yerlere bilek gücüyle duvarlar setler örmüşler gerçekten takdir edilecek bir millet.
Senin ve akrabalarinim türk olduklarini bilmiyordum.
Su problematik bir soru cikiyor karsimiza bu durumda; türk pasaportu ile basvurunun getirdigi,istatistiklere türk olarak gecmeniz.
Etnik kökene bakilmiyor.Kagitda ne yaziyorsa o.Yaklasik 4 milyon türk diasporasinda, hepsi türk kökenli mi?Bi düsmediniz yakamizdan.
Ilk giden türkleri Almanya, belirli bir miktar para verip, dönmelerini tesvik etmis.
Lakin cok caliskan, dürüst ve güvenilir isci olduklarindan, calistiklari firmalar bunlari birakmamak istememiş.(kaynak cok..oku)
Biz Türkler,ayni zamanda, gecmisimizde hep yardim ettigimiz yahudilerin dostuyuz.
Savastan sonra "Entnazifizierung" programinin icinde yer alan, para getirisi olan her kurum,kamu yerleri, yahudilerin eline verilmistir.
Böyle intikam aliyorlar.
Türkler, firmalarin menejerleri tarafindan, imtiyaz sahibidirler.
Minnet borcu gibi düsün.
Türklerin asimile olamamalari, gelen sagci populerist kesimin gözünde, telafisi zorunlu olmasi gereken bir düsünce.
Burada hepsi ev dam sahibi.
Cogunun kendi is yeri var.
Calismadiklarindan mi?
Türk erkekleri saldirmaz kadina kiza.O dedigin yukarda belirttigim nedenden türk olduklarina inaniliyor.
Istisnalar da kaideyi bozmaz.
Isin gücün antifasist propaganda, onu da beceremiyorsun.