Etnik Faşizm.

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

Avrupa’ya ilk giden Türkler Yoğun bir ırkçı saldırılara maruz kalmıştı.zamanla entegre olunca birbirine tahammül sınırıda aşıldı.şimdi aynısı Afgan ve suriyelilere yapılıyor.

Sapla samanı birbirinden ayırmak gerekir.Kosullar ve sebepler birbirinden çok başka bir nedene dayanıyor.Afgan ve Suriye meselesi bir zorunlu ve irade dışı getirilmiş göçmenlerdir.Oysa Türk vatandaşlarının gidiş nedenleri ve koşulları bambaşkaydı.Gereksiz spekülatif laflar diyeyim

Sapla samanı birbirinden ayırmak gerekir.Kosullar ve sebepler birbirinden çok başka bir nedene dayanıyor.Afgan ve Suriye meselesi bir zorunlu ve irade dışı getirilmiş göçmenlerdir.Oysa Türk vatandaşlarının gidiş nedenleri ve koşulları bambaşkaydı.Gereksiz spekülatif zirvalardan seçmeler diyeyim
Onu takan kim o yıllarda Türk iş gücü ucuza çalışıyordu ve piyasada dengeleri bozardı.çoğu Avrupalı iş bulamazken her alanda yabancılara tölerans gösterirlerdi.böyle durumlarda en çok işsizlik veya onların alışmışlıkları dışında yaşanan olaylara karşı ırkçılık,ayrımcılık yaparlardı

Yaşananlar kendi içinde doğrudur.Fakat iki konu arasında çok fark var.Yani ikisinin sebep ve sonuçları bambaşka.Turkler hiçbir zaman Nazi kafasında olacak bir halk değildir.Tarihsel getiri çok farklıdır.Benim demek istediğim ikisi arasında çok fark.Birincisi Almanya zaten talepte bulunuyor.Yani orada işçi alımı söz konusu.Burada ise bir mecburiyet.Ve bu denli göçmen de alınmadı.Irkcılıkla.bagdastirmak her anlamda mümkün değil.

etnik faşizm diyen ağzını öperim yabani.

Yaşananlar kendi içinde doğrudur.Fakat iki konu arasında çok fark var.Yani ikisinin sebep ve sonuçları bambaşka.Turkler hiçbir zaman Nazi kafasında olacak bir halk değildir.Tarihsel getiri çok farklıdır.Benim demek istediğim ikisi arasında çok fark.Birincisi Almanya zaten talepte bulunuyor.Yani orada işçi alımı söz konusu.Burada ise bir mecburiyet.Ve bu denli göçmen de alınmadı.Irkcılıkla.bagdastirmak her anlamda mümkün değil.
Öyle değil işte hanımefendi
Tepedekiler talep etti ama halk bunları kabullenecek diye bir kaide yok.sonuçta kültür,din,dil farkı var.
Yukardaki videonun tercümesi nedir biliyormusun,bu saldırının temel sebebi bir kaç Türk genci Hollandalı kızlara laf atmış evinin içine kadar takip edip girmişler ondan ayaklanma oldu mahallede.anlayacağın Ortadoğu insanı her yerde sıkıntılı,kendi içimizde bile anlaşamıyor çatışıyoruz düşün.

Olm Almanya'ya giden de adam olamadı ki kırk senedir. Orada " Diese Deutschen schließen uns so sehr aus" diyorlar. Burada mikrofon görünce "ehonomi çok eyi Almanya batıyor" diyor. Şimdi ben bu adama nasıl iyi niyet göstereyim.

Yalnız bu Altındağ olayları boka sarıyor ha

Valla 40 senedir orda hala köyden çıktığı gibi duruyor.benim iki amcam Hollanda’dan emekli oldu.biri toplamda 8 sene diğeri 5 sene çalıştı emekli oldular diz ağrısından emekli oldu öbürü 50 yaş Hollanda’yı terk etme şartıyla bu güne kadar kaymağını yiyorlar.Hollandalı halkı çok çalışkan 15 sene ben kendim ağır işlerde çalıştım bilirim adamlar hiç işten kaytarmıyor 1945-1965 arasında inşaa edilen zorlu işleri hep el gücüyle yapmışlar.balçığa çamura el ile taş kum taşıyıp üzerine binalar yapmışlar.Deniz suyu yükselen riskli yerlere bilek gücüyle duvarlar setler örmüşler gerçekten takdir edilecek bir millet.

Ta iki sene önce demiştim size içsavaş gelecek diye takan yok

Öyle değil işte hanımefendi
Tepedekiler talep etti ama halk bunları kabullenecek diye bir kaide yok.sonuçta kültür,din,dil farkı var.
Yukardaki videonun tercümesi nedir biliyormusun,bu saldırının temel sebebi bir kaç Türk genci Hollandalı kızlara laf atmış evinin içine kadar takip edip girmişler ondan ayaklanma oldu mahallede.anlayacağın Ortadoğu insanı her yerde sıkıntılı,kendi içimizde bile anlaşamıyor çatışıyoruz düşün.
Bakın buradaki mesele şu siz Afgan ve Suriye diyerek iki meseleyi birbirine karıştırdiniz.Bende diyorum ki,ikisi çok farklı nedenlere dayanıyor.Benzer meselelerin ikisi de yanlış.Yani bir kız tacizi orada da olmuş burda da oldu.
Buradaki göçün nedeni biri insan kaynağı arayışı diğeri ise yanlış politikanın sonucuydu.Biri tercih diğeri ise dayatılmış bir durum.Çok farklı bir durum.Birincisi bizler Suriye ve Afgan halkından çok başka kültüre sahibiz.O yüzden de kendi "İçimiz" kavramı yerinde değil.
Ayri konulardan ortak sonuç çıkarmak mümkün değil.Her olay kendi içinde değerlendirirsek mantıksal bir düzleme oturur.

Altındağ bunu istemiş. Karmaya inan

IMG-20210812-WA0001.jpg

Hdp nerde silmişler yerine Afgan partisi geliyor

Valla 40 senedir orda hala köyden çıktığı gibi duruyor.benim iki amcam Hollanda’dan emekli oldu.biri toplamda 8 sene diğeri 5 sene çalıştı emekli oldular diz ağrısından emekli oldu öbürü 50 yaş Hollanda’yı terk etme şartıyla bu güne kadar kaymağını yiyorlar.Hollandalı halkı çok çalışkan 15 sene ben kendim ağır işlerde çalıştım bilirim adamlar hiç işten kaytarmıyor 1945-1965 arasında inşaa edilen zorlu işleri hep el gücüyle yapmışlar.balçığa çamura el ile taş kum taşıyıp üzerine binalar yapmışlar.Deniz suyu yükselen riskli yerlere bilek gücüyle duvarlar setler örmüşler gerçekten takdir edilecek bir millet.
Senin ve akrabalarinim türk olduklarini bilmiyordum.
Su problematik bir soru cikiyor karsimiza bu durumda; türk pasaportu ile basvurunun getirdigi,istatistiklere türk olarak gecmeniz.
Etnik kökene bakilmiyor.Kagitda ne yaziyorsa o.Yaklasik 4 milyon türk diasporasinda, hepsi türk kökenli mi?Bi düsmediniz yakamizdan.

Ilk giden türkleri Almanya, belirli bir miktar para verip, dönmelerini tesvik etmis.
Lakin cok caliskan, dürüst ve güvenilir isci olduklarindan, calistiklari firmalar bunlari birakmamak istememiş.(kaynak cok..oku)
Biz Türkler,ayni zamanda, gecmisimizde hep yardim ettigimiz yahudilerin dostuyuz.
Savastan sonra "Entnazifizierung" programinin icinde yer alan, para getirisi olan her kurum,kamu yerleri, yahudilerin eline verilmistir.
Böyle intikam aliyorlar.
Türkler, firmalarin menejerleri tarafindan, imtiyaz sahibidirler.
Minnet borcu gibi düsün.
Türklerin asimile olamamalari, gelen sagci populerist kesimin gözünde, telafisi zorunlu olmasi gereken bir düsünce.
Burada hepsi ev dam sahibi.
Cogunun kendi is yeri var.
Calismadiklarindan mi?
Türk erkekleri saldirmaz kadina kiza.O dedigin yukarda belirttigim nedenden türk olduklarina inaniliyor.
Istisnalar da kaideyi bozmaz.
Isin gücün antifasist propaganda, onu da beceremiyorsun.

Sürkonun milliyetçiliği tutmuş yani Türkiye’de bu tür vakalar olmuyor mu.iyi,kötü,sapık,sübyancı bunlar insana ait özellikler ne diyim sana

Sürkonun milliyetçiliği tutmuş yani Türkiye’de bu tür vakalar olmuyor mu.iyi,kötü,sapık,sübyancı bunlar insana ait özellikler ne diyim sana
Profesyonel yorumlar bekliyorum senden.
Konudan konuya ziplama.

De get kafa yapma sen hikaye anlatıyorsun ondan takmıyorum seni.Almanya’daki Camii dernekleri ve Türk yardım kuruluşların yaptığı kara para naylon faturalardan haberin yok galiba yada işine gelmiyor.aynı zamanda sosyal hizmet alanların devleti nasıl soydukları filan burada Türk dediğimizde içinde her ırktan cinsten millet var sen hemen işi etnik kimliğe bağlama arme sürri

Amerika iran çin ve rusyanin afganistanda gözü var_ ne kadar afgan türk afganistandan giderse onların ekmeklerine yağ sürülecek. Suriye de iranin Amerikanin israilin rusyanin planları var _ ne kadar suriyeli türkiyeye gelirse onlar için iyi. Amerikanin israilin büyük ortadoğu buyuk israil projesi/ rusyanin sıcak denizlere ulaşma iranin yeni den sasani devleti kurma projesi_ suriyeliler afganlar geri gitmeli yoksa gelecekte suriye afganistan diye bir devlet kalmayacak _ 0onlarca küçük kabile aşiret devleti ortaya çıkacak .hepsi Amerikanin çinin iran rusya ve israilin köpeği olacak

Son düzenleme:
De get kafa yapma sen hikaye anlatıyorsun ondan takmıyorum seni.Almanya’daki Camii dernekleri ve Türk yardım kuruluşların yaptığı kara para naylon faturalardan haberin yok galiba yada işine gelmiyor.aynı zamanda sosyal hizmet alanların devleti nasıl soydukları filan burada Türk dediğimizde içinde her ırktan cinsten millet var sen hemen işi etnik kimliğe bağlama arme sürri
Olm dedigime gelmedin mi simdi?

Geri