Et nasıl yenilmeli?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Kendi adıma iyi pişmiş olmazsa yeme ihtimalim hiç yok ancak elbette yanık şekilde değil.

Beş numara diyorum.

bunları nasıl yiyonuz ya, neyse… ben de 6 diyorum

başlığı görünce her türlü yerim yazmak için gelmiştim ki… çiğ yenmez. iyi pişmesi lazım….

pişirilmesine ve pişirene göre değişir. şef pişirirse 4 numara pek leziz olur fekat bireysel pişirmelerde 5'den aşağısı çiğ ete girer..

haftanın 3-4 günü et tüketen bir kardeşiniz olarak şöyle açıklamaya çalışayım siz değerli forum suserlerine ;

et pişirme türleri beş sınıfa ayrlılır bunlar şöyle ;

-rare pişmiş: az pişmiş içinin merkezi kırmızı etrafı pembe olan türdür. (vampir ya da kurt adam falan değilseniz bu kadar da çiğ yemezsiniz bana göre)
-medium rare pişmiş : orta az, az orta içi pembedir. (elitistlerin genel tercihidir)
-medium orta pişmiş : dışı iyi pişmiş ortası az pembe hatta pembemsidir. (bu et ile yeni yeni haşır neşir olan ve genelde en çok tercih edilen türdür)
-medium well pişmiş : orta iyi pişmiş, etin ortasında varla yok arası pembemsilik olur, içi kahverengi olur. (et kuru olur doblocu dayıların mangalından hallicedir.)
-iyi pişmiş (pişmese daha iyi) : bu en beteri zira etin içinde hiç pembelik kalmamıştır. dışı da baya baya kahverengidir hatta içi de kahverengi gibidir. et bütün suyunu tükettiğinden dolayı kayış gibi olur etten anlamayan, et yediğini zanneden insanların tercihidir.

arkadaşlar bu evrensel olarak sandartlaşmış bir sınıflandırma biçimidir, ısı kas liflerinde bulunan suyu dışarı doğru sıktığından et ne kadar çok pişerse o kadar suyunu kaybeder içinde ne kadar az su varsa et lezzettini o oranla kaybeder. tabii sen et yemek istmiyorum odun ya da yanmış koz yemek istiyorum dersen onu farklı bir konuda tartışırız. etin ne kadar suyu var eşittir o kadar lezzetli demektir.

teşekkür etmenize gerek yok ben sizler için varım.

derin not : gece gece acıktırdınız söveceğim he.

Etin pişmesinde püf noktaları vardır ancak sonuç olarak kas liflerine çapraz kesilmemiş bir eti nasıl pişirirseniz pişirin sert olacaktır.

Az pişmiş bir eti yemek demek çok sayıda hastalığa davetiye çıkartmak demektir ayrıca özellikle çocuklarda ölüme sebebiyet verebilir.

Pişirme usulüne uygun yaptıktan sonra herhangi bir lezzet sorunu da yaşamazsınız.

Geri