Estetik Bağımlılığı

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Derin Tartışmalar
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Beden algı / dismorfik bozukluğundan kaynaklanır ve kişinin kendisi ile ilgili fiziksel görünümden ciddi şekilde rahatsız olması sonucu ortaya çıkar ancak ortada anormal bir durum yoktur, anormallik kişinin kendi bedenini algılama şeklinde vardır ve bu sebeple çok sayıda ameliyat olup ortaya çıkan görünümden asla tatmin olmaz.

Barbie gibi görünmeye çalışan Çekya'lı kişinin geldiği son hal oldukça üzücü fakat burada asıl sorun elbette ameliyatı yapan hekimlerde çünkü bu tarz ameliyatları kabul etmemeleri gerekiyor. Heyet raporu ve psikiyatrist onayı olmadan bu tarz ameliyatlara izin verilmemelidir.

489061-1318596922.jpg

Dudağım minik biraz dolgu kaşım düşmüş burnumda kemer var çene dolgum dur popo da kalksın biraz derken (öldü)

Hastalıktan başka bişey değil mecburi konular hariç

Dudağım minik biraz dolgu kaşım düşmüş burnumda kemer var çene dolgum dur popo da kalksın biraz derken (öldü)

Hastalıktan başka bişey değil mecburi konular hariç
İnsanları kendi algılarına göre, yetersiz hissettirip estetiği özendirmeye çalışanlar da var fakat bazlarının durumu çok ciddi ve sürekli geçirdikleri operasyon sonucu hem görüntüleri hem de sağlıkları bozuluyor.

• Beğen
Tepkiler: ne
İnsanları kendi algılarına göre, yetersiz hissettirip estetiği özendirmeye çalışanlar da var fakat bazlarının durumu çok ciddi ve sürekli geçirdikleri operasyon sonucu hem görüntüleri hem de sağlıkları bozuluyor.
Hım evet çok iyi bir yere dokundun. Güzel yada iyi olmadığına inandırıp o yönde telkin vermeleride içler acısı.
Tabi bagımlıları saymıyorum. Başka birisi olmak gibi bişey ya ben fondöten sürünce bile kötü hissediyorum :X

Hım evet çok iyi bir yere dokundun. Güzel yada iyi olmadığına inandırıp o yönde telkin vermeleride içler acısı.
Tabi bagımlıları saymıyorum. Başka birisi olmak gibi bişey ya ben fondöten sürünce bile kötü hissediyorum :X
Estetik sektöründe çok iyi para var ve elbette bu çarkın dönmesi için insanlara belli bir standart dayatmaları gerekiyor yoksa kimseyi estetik olmaya ikna edemezler.

Doğallığı kendi adıma hep destekledim çünkü estetiğin sonu yok ve tekrar yaptırmak zorundasın ayrıca görüntü olarak da kişiyi oldukça yapay gösteriyor.

• Beğen
Kaş yaparken göz çıkarmak..

333 dudak yapmak için gülüşlerinden kaybediyorlar. Orayı doldur burayı doldur...Gidin beyin dolgusu yaptırın..

Ben burun estetigine karsi diilim.

Ozellikle bagyannarda burun onemli.

Hatta bazi bagyanlar cnc makinasina girmeli.

O yuzden simdi bagimlilikla ihtiyac arasindaki cizgiyi korumak gerenk

Ben burun estetigine karsi diilim.

Ozellikle bagyannarda burun onemli.

Hatta bazi bagyanlar cnc makinasina girmeli.

O yuzden simdi bagimlilikla ihtiyac arasindaki cizgiyi korumak gerenk
İhtiyaç durumunda zaten doktorlar da öneriyor ve nefes sorunu yaşayanlar yaptırabilir ancak görsel amaçlı çok da gerekli olduğunu kendi adıma düşünmüyorum. Yine de kişisel tercihtir.

@Serçe
Eklediğin videoda, Ajda Pekkan artık yüzünü gerdirmekten ağzını açmakta zorlanıyor, hiç mimik kalmamış maalesef.

@Serçe
Eklediğin videoda, Ajda Pekkan artık yüzünü gerdirmekten ağzını açmakta zorlanıyor, hiç mimik kalmamış maalesef.
Bu video ya biri şöyle Bi yorum yazmış konuşmasaydı Ajda Pekkan resim sanacaktım diye. Ya Anna annem yaşında buna ne gerek var aşırı bu ya

Bu video ya biri şöyle Bi yorum yazmış konuşmasaydı Ajda Pekkan resim sanacaktım diye. Ya Anna annem yaşında buna ne gerek var aşırı bu ya
Estetiği bir kere yaptırdın mı devamını getirmezsen ciltte sarkma ve kırışma oranı artıyor, bu sebeple de sürekli tekrarlamak zorunda kalıyorlar ayrıca etraftan eleştiri alma korkusu da eklenince, operasyonların sonu gelmiyor.

• Üzgün
Aplaawmmm da pek merakli ya .p

Geri