Eski sevgili hakkında konuşmak istememek

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 190 gün önce görüldü
Yasanmisliklari yok saymak da bana gereksiz geliyor. Sonuçta hayatimin bir dönemini ona adamisimdir neden hic yasanmamis gibi davranmaliyim ki? Bana iyisiyle kotusuyle bir tecrübe katmistir illaki yeri gelince örnek verilebilir. Bu şeye benziyor. Birinin yakini oldugunde onun yaninda o kişiden bahsetmemek. Oysa ne saçma değil mi? O kişi yasadi neden hic yasamamis gibi davraniliyor? Şahsen benim babam konusunda bu yapildiginda hayli sinirleniyorum. Neyse bu baska bi sözlük konusu yoksa acayim bir ara.

insanlarin arkasından guzel konusun yeğenim. olmuşun bitmisin ardindan sövmenin faydasi yok, ahlaka da yakışmaz. mert adam insani yuzune karsi ovmez, arkasindan da sovmez. iyiyi giyabindan konus, kötüyü karsisinda konus.

Bunda iki sebep vardır. Birincisi ya çok sevmiştir aklına getirmek istemediğinden, her aklına geldiğinde üzüldüğündendir. İkincisi nefret ettiğinden veya sadece gönül eğlendirmek, zaman geçirmek için sevgili olduğundan ve adının o kişi ile anılmasından rahatsız olmasındadır. Bu iki sebep dışında başka bir sebep ile bağlantı kuramıyorum :)

Iliskiyi yipratmaktan baska faydasi olmaz. Konu acildigi zaman hizla kapatmak lazim.

mümkünse sevgilinle yaptıkların da sende kalsın
sus yani

Iyidir hostur der gecerim.

neden konuşulsun ki.
Allah'ın selameti, ihsanı üzerine olsun derim sadece.

Konuşmak gereksiz ve zaman kaybı. Ve yıpratıcı. Bir de faydası yok bunun bence. Hala fikrim bu.

Konusurum normal bir arkadasimla ya biz sunu yapmistik veya oraya gitmistik bak şoyle şoyle oldu gibi bi anidan bahsedeceksem bu eski sevgili de olabilir. Yani canim anlatmak isterse cok seyyapmam.
Cok da kasmaya gerek yok yahu. :nopsrn:

Onurlu bir davranıştır.
Herkes kendine yakışanı yapar .

sapın eskisi olmuyor
sevgili olurken bir daha düşünün

genel olarak "sevgili" den pek bahsetmedigim icin eskisi simdisi fark etmiyor konusmuyorum
ben sevgiliyle de konusmuyor olabilirim, bilemiyorum!
yalniz eski ve yeni sevgililerimizin yakasindan dusseniz cok guzel olurdu
zihinsel siddet goruyor gibi hissediyorum, ve "ne cinsleri varmis" diye dusunmekten karsi cinsten sogudum

tam unutuyorum biri bişi soruyo napiyo falan diye nan ben nerden biliyim bana ne .s.s
insanlar densiz, hadsiz sinirlendim yine .s.s

Geri