Eski En İyi Arkadaş

Konu sahibi son olarak 720 gün önce görüldü
Bir an da akla gelmesiyle,ağız dolusu suskunluğa sebeb olan kişidir.

Hayatımızın farklı zamanlarında hali bizimkinden farklı insanlar tanırız.Hayatın incifer duvarlarında seyir alan bir yıldız misali,kimi sonsuzluğa kayar,kimisi de Kuzey Yıldızı misali yer edinir evrenimizde.

Etrafımızdaki insanlarla kurduğumuz,arkadaşlık formları kişiye göre değişir.Herkesin gönlünün diline göre bir alfabe oluşur.Süreç dahilin de ya aynı lisanı konuşuyoruz,ya da acemisiyizdir bilinmeyen dillerin.

Bugün artık okumayacağıma karar kıldığım kitapları,dagıtmak için karıştırırken.Güvercin Gerdanlığı,adlı kitapta yer alan bir not,gecmisin dehlizlerine savurdu havsalamı.

Yakın bir arkadaşım vardı ismi Kerem'di.Aynı yaşta sayılırdık.İzmir'liydi.Güvenilir,çalışkan,mütebessim,geri vitesi olmayan,bilinmezlik üzerine konuşmayı seven bir insandı.Sinema'nın tutkunuydu Kerem.2 yıl yayın da kalan bir sinema bloğu açıp,bilinmeyen sinemalar üzerine haftalarca konuştugumuz oluyordu.İnce detaycıydı.Bir mevzuyu derinlemesine incelemeden rahat edemezdi.Saf bilgiye aşıktı resmen.Aynı zaman da cömert bir insandı.Tabağında,cebinde ve elinde olanı paylaşmaktan çekinmezdi.Dün kendisiyle neredeyse 5 yıldır görüşmediğimi farkettim.Bir kitap sahifesinde ismini ve samimi bir kac kelamını görmenin,beni bu denli hüzne ve sessizliğe gark edeceğini düşünmezdim.

Sesi,sureti ve halleri zihnimden silinmeye yüz tutmuş.Beraber geçirdiğimiz vakitler,hafızamda atomize olmaya başlamış.Onca hatıranın için de,Kerem'e dair olanları bulmakta zorlanıyorum.

Yakın dostluklar da doğma,büyüme,olgunlaşma ve ölme evreleri oluyor.Hayatınıza giren ve çıkan insanlar,sizin çemberinizle doğru orantılı.Çemberiniz bir demir gibi işlendikçe içeridekiler ya kalmaya devam ediyor ya da elimine oluyorlar o potada.

Yaprak daldan düştümü,bir daha geri dönemiyor ağaca.Artık onunla görüşmüyor olsak da onu hep güzel anacağım hatrıma düştükçe.Hatalarımız,yanlışlarımız oluyor.Bizim ya da karşı tarafın.Suçlu aramak olayın en kolaya kaçan yönü.Bir parca ekmeği veya bir hatırayı paylaşmışız,işte bu yüzden eski bir dostun,ayağına taş değsin istemem.

Her şey olması gerektiği gibi ve olması gerektiği yerde.Bunu biliyorum,hem de çok iyi...

bu harika yazıyla beraber eski iyi dostlarıma kaldırıyorum bitki çayımı.
bazıları tarafından kazıklanmış olsam da, bazen yanlış anlaşılsam da büsbütün, ben her zaman olması gerektiği gibi olması gereken yerdeyim.

En orijinal hallerinizi bilirler. Düşünsenize seni en saf halinle bilen kişi. Ben benimkini çok net hatırlıyorum. Hatta dayısı Cumhuriyet dönemi edebiyatı ünlü yazarlarından biriydi. İsmini yazmayacağım. Boşanmış bir ailenin kızıydı, ebeveynlerinin yaşları, yaştaşlarımızın ebeveynlerine göre fazlaydı. İlkokul arkadaşıydık, birbirimizin evinden çıkmıyorduk, barbielerimiz karışıyordu ndjd büyüdük, iyi okullar kazandık, iyi eğitim aldık, güzel gezdik. Bazı şeyler farklılaştı ama kan yine o kandır jfjd birbirimizle çok eğleniyorduk. Arkadaşlığımız üniversite bitene kadar sürdü. Sonra o farklı şehirde yerleşti, benim bir dönem başıma gelmeyen kalmadı kfjd savrulduk gitti. İrtibatımız koptu, sosyal medya dahil hiçbir şekilde izini bulamıyorum. Evlerini hatırlıyorum. Ama kapılarını çalıp kendimi hatırlatmak tuhaf ve mahcup edici geliyor.
Şimdi otursak ve konuşsak ne hissederim bilmiyorum. Çocukluktan kalma çok arkadaşım var. Halen düzenli görüştüklerim de mevcut. Bu arkadaşımı çok merak ediyorum ve bu konu garip hissettirdi. Çok güzel bir konu, yazanı bol olsun^

Son düzenleme:
iki yakın arkadaşım... biri hem çocukluk hem sınıf arkadaşım hem de öğretmenimin kızı idi. diğeri semtimize sonradan taşınmış, o vesile ile sınıf arkadaşı da olmuştuk. semtimize taşındığında kapıları çalıp da arkadaş olmaya çağırmıştık. 'tık tık tık, arkadaş olalım mı?' dfglkjdf evet, aynen bu şekilde başladı. her anımız o kadar birlikte geçiyordu ki nefes alış verişlerinden bile tanır ayırt edebilirdim ikisini de. ailelerimiz, akrabalarımız, diğer arkadaşlarımız birbirimiz için ne ifade ettiğimizi bilirdi. tanırlardı da düğün dernek, cenaze ne varsa hepsine katılmışlığımız vardır aileden sayılırdık çünkü. ikisi ile de çok sık olmasa da hala görüşürüm. kimse de birbirine kızmaz neden aramadın, neden gelmedin. çünkü hepimiz ayrı ayrı hayatlara, ayrı ayrı yerlere savrulduk ama ikisi de hala benim en iyi arkadaşım. sizi seviyorum kızlar. <3

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlıktan geriye italik gölgelere vurulmuş,zamancıl siluetler kalmış.Gerisi yalan...

Benimle devam edenler kaldı gerisini hep unuttum. Hayal meyal varlar

şuu metrisiin önüüüü bir uzun alaaan.... bir tek seni sevdimmmm..gerisi yalaan.ldsj evet açalım dinleyelim. lisede devrimci arkadaşlarla dinleyip, az tribe girmedik.ldzkjf

Sizin arkadaslariniz,eski veya yeni farketmeksizin cok sansli.Bolca tebessum ediyor olmalilar.Arkadasliklariniz daim ve muteber olsun Stock hanim.

biraz duygulandım şimdi çünkü benim eski, eskimeyen ve de kaybettiğim-ölüm- çok yakın arkadaşlarım var. depremden sonra taşınırken birini bıraktım geride. en buruk yanımdır belki de 99 depreminde kaybettiğim arkadaşım. ilkokulumun bir dönemini güzelleştiren, bembeyaz, pamuk gibiydi canım benim. kendi gibi pamuklar içinde uyusun. oradan taşınırken de hep korkuyordum çünkü hep kalabalıklar içinde, hep bir sürü arkadaşım olarak büyüdüm ben ve başka bir şehirde onların hiçbirinin olmaması fikri garip geliyordu. hayatımın 2. döneminin çocukluk arkadaşlarıyla da kangal köpeklerinin benim üzerime koşması vesilesiyle tanışmıştık sjhhs. üç kuzen bunlar ve bizi hemen aralarına aldılar, kardeşimle beni. müstakil evlerin olduğu sitede büyümenin avantajıyla, biriyle evlerimiz karşılıklı, biri sitenin bir üst sokağında, öteki az ileride, okulumuz aynı, yolumuz aynı sımsıcak arkadaşlıktı. evet altınkoy... bu üçü hep kavga ederdi de ben ne yapacağımı şaşırırdım ve kendimi sürekli ''hangisini daha çok seviyorum acaba ya'' diye sorgularken bulurdum sjhjhs. günün sonunda hepsini seviyordum tabii ki ama birbirinden bu kadar farklı karakterleri sevmek de zorluyordu insanı. yan siteler yine müstakil ve orada da arkadaşlarımız var, siteler arası kapışmalar, okuldan tanıdıklarımızla turnuvalar (turnuva: parkta çimlere yatıp röveşata atmaya çalışmak, voleybol sjh) doğum günlerimizde dans koreografileri hazırlamamız-bu en iyisi sjh- ve deli gibi need for speed, sims ve gta oynamak... nfs oynarken ağaçlık alanda arabayı çekip piknik yapıyorduk biz sjhjhs. bi zaman omuz omuza dizisi meşhurken, bp'nin benzin istasyonlu tırı vardı, onunla benzincilik oynarken ben hep reklamcı oluyordum... canlarım benim be. sonra hayat tabii farklı yollar çizdi, farklı şehirler, hayatlar ama biz hep bir yerlerde birlikteyiz, hatırlarız, severiz. dünyadaki en güzel şeyin anı biriktirmek olduğunu böyle zamanlarda anlıyorum. hayat her zaman çok sevdiklerinizle hep dip dibe sürmüyor ama biriktirdiğiniz anılar kanada'ya kadar ulaşıyor.... biri kanada'ya gitti de, şrfsz... en son bir cenazede bir araya gelmek durumunda kaldığımda bir kez daha çok sevdiğimi anlamıştım. iyi ki hayatımın çooook uzun bir kısmı onlarla geçti. bi friends çekilirdi bizim çocukluğumuzdan, yerim. <3

(bu mesajı siri okursa şey diyecek ''başta üzdün, sonra güldürdün, sonra duygulandırdın ne tepki vereceğimi bilemediğim için like atıyorumskjs)
seni de yerim kız.

biz değişiyoruz, onlar değişiyor. güzel anılar kalıyor sadece.

oha beni bu kadar duygulandıran bir yazı daha okur muyum şu sitede, sanmam. harika yazmışsın @Frithjof zevkle okuduğum bir kitabın en son sayfasındaymışım gibi hiç bitmesin istedim yazın.
eski en iyi arkadaş bana da hep şu şarkıyı hatırlatır:

bitti miydi güzel günlerin, salya sümük koşacak bir kucak :')
seni eski günlere uçuran bir salıncakkk...

uzun uzun anlatamam. ben arkadaş konusunda çok şanslıyım. teşekkür ederim, iyi ki hayatımdalar.

Görüşmesek te, buluşmasak ta, biz hala en iyi arkadaşız.
Hayat bizi uzaklaştırdı, Birbirimize yabancılaştırdı.
Olsun biz yine arkadaşız.

"Bende bı resmin var yüzüme bakmıyor" repliği geldi aklıma hemen .. Ne güzel ifade etmişsiniz hislerinizi fakat 'bazi seyler bitmeli , bazi yollardan gidilmeli' eger orada kaliyorsan o yolda mutlaka dinlenecegin bı bank , hafif esen bı meltem , hafif güneş ve ucsuz bucaksız kır çiçekleri vardır.

Sözün kisasi 'bazilari sadece yoldur , bazilari kir cicegi'

En eskisi 22 yıllık.
Hayatımda hala.
Zaman zaman kabuğuma çekilirim, kaybolurum , tüm iletişim yollarını kapatırım ama arar bulurum yine onları.
Bağımı kesmem.

Geri