Eski dosttan düşman olur mu?

Konu sahibi son olarak 3027 gün önce görüldü
eski dostdan düsman olur hemde o bicim olur

• Beğen
Tepkiler: ne
bugün çok gaza geliyorum, normalde @juju içince gelirdi ama bugün ben geliyorum... bi mesaj döşeyesim geldi öyle genel :/
herkesten her şey olur, her şey olanlar gün gelir hiçbir şey olur. inanılmaz bi tespit yaptım cidden...

herkesten her şey olur, her şey olanlar gün gelir hiçbir şey olur

bu cok dogru bir tesbit gecde olsa tesbit ettigin iicin güzel olmus

• Beğen
Kana alkol girdi mi birakin benii baslik acicam ben diye cilgin attigim aksamlar nsnsj. Sonra geciyor.. ay bi de ben sogudum mu bi daha asla isinamam. O yuzden tekrardan sohbet edebilme imkanin sifira yaklasiyor. O yuzden benimle sogusmayin lutfen..

bir kere soğudum mu ısınmama olayı bende de var ama sağlam bir dostluk kurduysam ve karşı tarafın sevgisine inanıyorsam er geç eski halime dönüyorum. bunun iki örneği mevcut yaşamımda.

başlığa cevap verecek olursak her şey değişir ama ben deneyimlerimden yola çıkarak şöyle düşünüyorum: eğer gerçekten dostluk etmişseniz, bakın normal bir iletişimden ya da kişilerin "mış gibi yaptığı", bir şekilde aslında çok da samimi olmadığı bir iletişimden de bahsetmiyorum, gerçek dostluklardan bahsediyorum. gerçek dostluklardan kırgınlık, kızgınlık, öfke, mesafe ya da küskünlük çıkar ama düşmanlık çıkmaz. iyi olsun ama uzak olsun dersiniz. ya da sizin hakkınızda böyle denir. yani daha çok böyle deneyimledim.

Muhtemel. Şayet o yola girmişse de tüm zaaflara ve sırlara vakıf, strateji noktasında zorluk çekmeyecek, iyi bir düşman olur. :)
Ben bu durumu düşünürken bile yoruldum bunu birebir yaşayan, uygulayan, emek harcayan insanları düşünemiyorum.

Benden düşman olmaz. Kin, nefret nedir bilmem -keşke bilseymişim ama…-
En büyük zararım kendimedir.
Kimseyle ölümüne dost da olmuyorum, düşman da. Dün beni üzmüştür, kırmıştır; gün gelir konuşurum da. İnsanlık hali zaman zaman bu geçişler oluyor, olacak da.

Dostluk nedir bilmiyorsa ve kişisel hırslarına yenilecek kadar küçük düşecek karakterde birisi ise düşmanlık yapmaya çalışabilir ancak böyle kişileri dost edinenler de ilk başta kendine kızmalıdır.

Her dostluk bir gün bitebilir ve bittikten sonra tarafların birbirine karşı mesafe koyması yeterlidir. Düşmanlık besleyen ve kötülük peşinde koşan birisi zaten hiçbir zaman dostunuz olmamıştır, bu kişiden kurtulduğunuza sevinmelisiniz.

Hemde ne düşman olur. İlk kazığı atan o dost dediğiniz olur

artık iletişim kurmamak olur da düşman ne bileyim çok ciddi bir şey olması lazım. ben kolay kolay kimseye düşman olan biri değilim. tuhaf geliyor bana zamanında iyi kötü paylaşımın olan birini kolayca düşman bellemek.

Mayasında vardır o dost sandığınızın.

• Beğen
Olmaz diye dusunuyordum ta ki bu foruma gelene kadar.. burasi gözümü korkuttu.. oluyomus galiba :emoji_speak_no_evil:

Eski dostdan düsman olursa,bunun nedeni kesinlikle ihtirasda gizlidir.
Asla mantikli bir aciklamasi yoktur.

Kişisel olarak benim hiç olmadi.
Tercih ve anlam yüklemeyle de alakalı biraz.
Aramın en kötü bozulduğu kişileri bile tanıdığıma pişman değilim. Hepsinin bana kattığı bir şeyler olmuştur.

Geri