Eski dosttan düşman olur mu?

Konu sahibi son olarak 3027 gün önce görüldü
Tanimadigi insanla yaptigi azicik bir atışmayla bile kin güdüp, dis bileyen insanlar var. Bu gibi kisilerle dost olup sonra da ara bozarsan sen olmasan bile o olur. Ruh hastasidir çünkü. Şahsen gicik olabilirim ama sabit degildir fikrim. Bugün sevmedigimi yarin sevebilirim. İnsaniz cunku on yargi kacinilmaz bir durum. Oysa cidden sevmissem eger sonrasinda kolay kolay dusman falan olamam. Ara bozulsa da iyi günlerin hatrı olmali.

Bardak bu aşriyel bize ruh hastası dedikten sonra bu yorumu yazmış. Kesin bize dedi iqiz, dövelim mi?

Bardak bu aşriyel bize ruh hastası dedikten sonra bu yorumu yazmış. Kesin bize dedi iqiz, dövelim mi?

"Eski" dosttan hiçbir şey olmaz.

- Tecrübeyle sabittir.

Paylasimlar had safhada oldugundan en acilisi olur hemde :)

kime dost dediğine, nasıl bir dostluğunuz olduğuna, yaşanan olaylara ve kişiliğinize göre değişebilecek bir şey bu. net bir cevabı olacağını düşünmüyorum ama kendim için konuşacak olursam hayatımda bir kere çok ciddi şekilde dostlukla sınandım. en yakınım diye bilenen dostlarımdan biriydi ve işin içine başkalarının girmesiyle bambaşka bir boyuta taşınmıştı. başkası dediğimde anası. çok basit sebeplerle başlayan atışmaların sonunda birbirimizden o kadar koptuk ve birbirimizi o kadar anlayamaz hale geldik ki, insan dostunu bile bazen tanıyamıyormuş demiştim kendi kendime. sancılı 2-2.5 yıl sonrasında oturup hiç o eski konuları açmadan hayatımızın yeni detaylarından bahsedebildik. artık o en yakın dostum mu bilmiyorum ama düşmanım olamayacak kadar değeri olduğunu biliyorum. insanlara hayatınızın bir döneminde dostum dediyseniz kötülüğünü de isteyemiyorsunuz bence, tabii çok ciddi şeyler yaşatmadıysa size.

Olursa da ay g.tüm derim max.
Hayat beni olgunlastirdi

Eski düşmandan dost olur çok da güzel olur..
Ama dostun düşman oluyorsa zaten hiç olmamamıştır..

Dosttan dusman olma ihtimali dusmandan dost olma ihtimalinden daha fazla bence.

• Beğen
Tepkiler: ne
En başından beri düşman olmadığına eminsiniz yani...
İnsanın sevgiye,ilgiye ve anlaşılmaya aç olması önemli bi zaafi

Ben olmamda karşımdaki olurmu bilemem . :)

Sebep saglamsa olur. Hatta gozumu daha cok karartirim.

Eski dosttan dusman olan illa ki vardir … Ne karaktersiz insanlar diye dusunurum hep. Gecmiste guzel anilar yasayip, dusman olma seviyesine getirebilme kapasitesi varsa zaten hic hayatinizda yer edinmesin daha iyi. En fazla, uzaklasirsiniz, iletisimi kesersiniz. (tabi bunlar arada cok buyuk bir problem olmadigi dusunulerek yazilmistir)

Dostunu eskitmeyeceksin, hadi eskittin diyelim, düşman yapmayacaksın, hadi düşman yaptın diyelim, sana karşı kullanacağı bir bilgi vermeyeceksin, hadi bilgi verdin diyelim, ahlanıp vahlanmayacaksın.

Düşman kelimesini bu kadar küçültmek anlamsız. Her samimi olduğun kişiyle iletişimi kestiğin zaman düşman olmuyorsun.
Canına kast edecek kadar gözün dönmüş olduğu durumlar için geçerli.
Dost ve düşman kelimelerini iyi irdelemek gerekir.

Arkadaş ve dost kisvesi altında ne kelekler atarlar adama. Yetmez bir de düşman kesilirler. Insanları sınamak gerekir, ne kadar alçaltıcı davranış değil mi? Bu yakışıksız, sığ davranış haline büründürenler utansın! Ailemden başka hiç bir olumsuzluk koymaz bana. Dosta da düşmana da dirençliyim. Her daim üstlerinde çalışırım. Veee hepsine teşekkür ediyorum çakralarımı açtılar..:)

Geri