Eşinizin mini etek giymesine izin verir misiniz?

Konu sahibi son olarak 2857 gün önce görüldü
Giymem. Ulan etek etek ahsmdkfjfjdnd giymesem nolacak. Aşırı saçma geliyor kıyafet için tartışmak. Yani benim için önemli olmayan bi konu.
Giydin, dışarıda biri kötü kelime kullandı, yanındaki adam “cnm ya olur böyle şeyler” mi diyecek mesela? Yoo dalacak adama. Belki geri dönüşü olmayan bi tartışmayla sonlanacak.
değer mi la. Saçma kere saçma.
mesele özgürlük değil ya. Bu da ayrı saçma alakasız bi konu da. Neyse

çok kötü bi algı. kadınlara sadece mini etek giyilince bakılıyormuş, laf atılıyormuş gibi. çok kötü, çok.
Kim öyle bir şey dedi? Ki, etek giyildiğinde bakılma, laf atılma, taciz edilme durumu çokkk daha fazla. İnkar edilecek bir şey yok

bu orana dökülecek bir durum değil.
Ya dilo neyi inatla anlamıyorsun biliyor musun, ben maalesef olanı, gördüğümü, yaşadığımı, izlediğimi anlatıyorum. Ve bu seni rahatsız ediyor çünkü böyle bir şey olmasını istemiyorsun, e ben de istemiyorum. Kimse istemiyor. Ama olan bu.

istediğimizi giyemiyoruz, giymediğimiz halde kadınlara olan tutumları aşamazken neyin eteğinden bahsedebiliriz?
Ben istediğimi giyerim diyenler tabii ki giyebilir, ama acı gerçek ki bunun biz kadınlar için Türkiye de karşılığı olacak, direkt erkekler değil, toplum olarak kıyafet konusunda leş bi seviyedeyiz fikir olarak.

Ben bir şeyi savunmuyorum, başka bir şeyi de yermiyorum. İnatla gerçekleri söylüyorum.

Ya dilo neyi inatla anlamıyorsun biliyor musun, ben maalesef olanı, gördüğümü, yaşadığımı, izlediğimi anlatıyorum. Ve bu seni rahatsız ediyor çünkü böyle bir şey olmasını istemiyorsun, e ben de istemiyorum. Kimse istemiyor. Ama olan bu.

istediğimizi giyemiyoruz, giymediğimiz halde kadınlara olan tutumları aşamazken neyin eteğinden bahsedebiliriz?
Ben istediğimi giyerim diyenler tabii ki giyebilir, ama acı gerçek ki bunun biz kadınlar için Türkiye de karşılığı olacak, direkt erkekler değil, toplum olarak kıyafet konusunda leş bi seviyedeyiz fikir olarak.

Ben bir şeyi savunmuyorum, başka bir şeyi de yermiyorum. İnatla gerçekleri söylüyorum.
gayet iyi anlayabiliyorum. mesela şu an yazdığın paragrafta, sen kadınların giyim tarzları üzerinden karşılaştıkları zorbalıktan ve yaşadıkları sıkıntılardan bahsediyorsun. buna katılıyorum.

ama senin ilk paragrafında, yani ‘ben mini etek giydiğimde bana laf atılırsa, benim yanımdaki adam zor durumda kalır.’ diyerek sanki sadece mini etek giyen bir kadına laf atılıyormuş gibi bir durum oluşmuş. pantolon, uzun etek vs. giyen kadınlara ya da kapalı kadınlara da laf atılmıyormuş, tacize uğramıyormuş gibi. şu an yazdığın satırlar daha açıklayıcı. teşekkürler.

İnsanların giyim kuşamları, kültürleri yetiştiği topluma göre şekilleniyor. Kıyı şehirlerde ailesinin yanında mini etek, mayo bikini giyen, istediği kıyafeti giyip istediği saatte gezip dolaşan ve ailesinin karışmadığı bir şekilde yetişen bir kadına bunu diretemezsin, giyme diyemezsin. Aynı durum doğuda kapalı bir toplumda yetişen ya da koyu bir dindar ailede yetişen bir kadına illaki açık giyeceksin de diyemezsin. İkisi de giyim kuşamdır ve değiştiremezsin. İki seçenek olmalı ya istediğin kültüre ayak uyduran birini hayatına alacaksın ya da karışmayacaksın olduğu gibi kabulleneceksin. O yüzden geleceğine yönelik mantıken bakacaksın aşk safsatasına kapılmayacaksın.

İnsan kendini bildikten sonra kendine yakışanı bildikten sonra birilerinin yönlendirmesine karışmasına hiç gerek yok.

çok kötü bi algı. kadınlara sadece mini etek giyilince bakılıyormuş, laf atılıyormuş gibi. çok kötü, çok.
dogrusu şunu önümüze koyup düşünmemiz lazım tacize uğrayan bir kadın, tacizcinin kıyafeti dolayısıyla taciz ettiği savunmasında ne yapabilir? kadın yeterli bilince ve güce sahip olamadığı durumda sonuç şu olur giyinirken daha seçici davranmaya çalışmak. tecavüz haberlerinin toplumsal sonuçlarından biri de bu.

dogrusu şunu önümüze koyup düşünmemiz lazım tacize uğrayan bir kadın, tacizcinin kıyafeti dolayısıyla taciz ettiği savunmasında ne yapabilir? kadın yeterli bilince ve güce sahip olamadığı durumda sonuç şu olur giyinirken daha seçici davranmaya çalışmak. tecavüz haberlerinin toplumsal sonuçlarından biri de bu.
Kesinlikle. Kıyafet filan kısmı hikaye bence. Sahi bunların tahrik olmadığı ne var;
IMG_2651.jpeg

Göz hapsine alındıysanız nah işareti yapın..
Bit keresinde yazlıktayken yan evi kiralayan bir adam sürekli bizim bahçeyi dikizliyormuş annem fark etmiş neyse babam falan da var babam kavga konularında biraz sabıkalı o yüzden babama bir şey söylememiş adama gelirsem seni fenasınkerim bakışları atmış adam 1 saat sonra elinde eşyalarla gitmişti
Neyse kısaca göz hapsinde hissetseniz bile tepki gösterin arkdslr utansın adi köpek

ayrıca sonuçta hepimiz bir bireyiz kimse kimsenin kıyafetine vs karışamaz ay sevgilimsin/eşimsiz artık şöyle giyinemezsin triplerine giren bir manitiniz olursa da direkt ayrılın aileniz bile bir şey demiyorken o kim köpek oluyor ya SİNİRLENDİM

• Beğen
Tepkiler: ne
Bank ve ördek aklıhafsalama sığmadı

Ya tabiki karışamaz edemez kimsenin buna hakkı yok ama sapıklar her yerde ve ultra dikkatli olmak lazim mesela gece mini etekli yolda yürürken ben tahmin edebiliyorum ki bin tane erkek musallat olacak bu benimle yada giyim tarzimla alakalı değil erkeğin vahşi nefsi ve görsele tepki vermesi ile alakalı erkekler görsel varlıklardır ve durlari da olmuyor neler yaşanıyor hergün bir haber

hukuksal olarak neler yapılabilir bilemiyorum, avukat arkadaşlar fikir verebilirler. lakin demek istediğim tam da buydu: giyinirken daha seçici davranmaya çalışmak... yani yine kadın kendini değiştirmek, kontrol etmek, sıkıştırmak, sevdiği şeylerden feragat etmek zorunda. kadın olmak her yerde zor belki, evet, ama bizim memlekette daha zor. giyimi üzerinden, gülüşü üzerinden, geç saatte dışarıda olması yüzünden, mesleği yüzünden yeterince zorbalamaya ve sözlü, fiziksel tacizlere maruz kalmıyormuş gibi, bir de bunlarla savaşmaya kalktığımızda "giymeseymiş, orada olmasaymış." diyen, beyni de kalbi de çürümüş asalaklarla uğraşıyoruz. ha, bir de tabii bazen de adalet, şey diyor... ''rızası varmış." şimdi biz kadınlar, çocuklar, devletin adaletine bile sığınamazken ne yapmamız gerekiyor, ne düşünmemiz, nasıl ilerlememiz gerekiyor bilemiyorum. çok üzücü ve çok korkunç.

Geri