Eşiniz size "aldığın maaş benim olacak, teker teker elime sayacaksın" dese nasıl karşılarsınız?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 597 gün önce görüldü
Vermem kusura bakmasın. Çalışıp kazansın bir zahmet…

O kadar para sayılmaz ki makine olmadan. Haftalar sürer.

Ertesi gunu bosanma davasi acarim, hanzo ile evlendigimi farkedememisim diyerek.

En sinir oldugum seylerden biridir ailede tum paranin erkekte olmasi. Beraber bir karar alinir, ortak bir hesapta birikebilir, bunda sakinca yok. Ama, saygisizca tum paralarin kendisinde duracagini zannedecek bir mental yapiya sahipse, zaten oyle bir iliskinin gelecegi de olmaz.

Bir de buradaki ciftlerde, herkesin parasinin ayri hesaplarda oldugunu da gozlemledim. Bu da cok saglikli gelmiyor bana. Resmen kirayi, yemek masraflarini veya baska giderleri bolusuyorlar. Ee niye evlendiniz ki siz o zaman diyesim geliyor : ))

mantıklı ve sağlıklı olanı o. para, cinsiyet farketmeksizin bir kişide birikmemeli. evli çiftin aylık kazancını 4 hesaba bölmesi muhasebe eşitliğini kolaylaştırır ve yevmiye kaydına bakıldığında her şey yerli yerinde olur. kimse hesabındaki azalışın sebebini anlamak için debelenmez ve ani azalışlarla karşılaşmaz.
- erkek kişisel hs.
- kadın kişisel hs.
- ortak ev bütçesi hs.
- ortak birikim hs.
hem ev geçinir, hem birikim yapılır hemde bireyler kişisel harcamalarını rahatça yapabilir.

ben kara gözlümün dediğini yaparım orası ayrı : )

Cümleyi bu şekilde kurmayıp ;

Bütçe tek hesapta toplansın ya sende ya bende kalsın böylelikle daha rahat birikim yapabiliriz ve ekonomimizi daha iyi yönetiriz sen para yönetme konusunda benden daha beceriksizsin şeklinde kurarsa gayet tabii ki. Makul olan da bu.

Parasını paylaşmayan insanlar hayatını nasıl paylaşacak. Ev arkadaşı mıyız evli miyiz.

Ben genelde birikim yapmayı seven bi adam değilim. Hele şu altın al dolar al kenara at olayından zerre anlamam. Daha çok anı yaşayan,yarınını düşünmeyen, günü birlik yaşayıp yiyip içip takılan biriyim.

Bu yüzden evlenince eşime veririm parayı. Bana maaşımdan bi 200 tl versin 1 ay idare ederim ben :)

Vallahi kredi kartları vs hanımda bazen dua ediyorum inşallah müşteri nakit ödeme yapar diye malum kredi kartı vs hanımda olunca bana kalan tek şey Z raporunu almak . gerisini siz düşünün ah paracıklarım ah :p

Bunu böyle söyleyebilirsa zaten kölelikte üst bir mertebeye gelinmiştir. maaşı da ver gitsin o saatten sonra.

Swat biraz parayı pavyonda bitirecek havası var. Dilberlerden kalırsa sayar. sklkksks

Geri