Eşiniz evlendikten bir yıl sonra boyundan aşağı felç oldu. Ona bir ömür bakar mısınız

Konu sahibi son olarak 43 gün önce görüldü

Eşiniz evlendikten bir yıl sonra boyundan aşağı felç oldu. Ona bir ömür bakar mısınız

• Evet

Kullanılan: 18 81.8%
  • Hayır

Kullanılan: 4 18.2%

• Kullanılan toplam oy
    22
Annem ALS hastasıydı. 7 sene çekti ki bu 7 senenin son üç senesi özellikle yatalaktı .. Babamın adamlığına o dönemler çok şahit oldum .. Ben yapabilir miyim bilmiyorum ama yapmaya çalışacağımdan eminim ..

evlilik sözleşmesi yapanlar bunlarıda eklesin

Şöyle bir durum var eşimle görücü usulüyle evlenmiyorum, en az şuan evlensem bir senelik bile muazzam bir emek var, aşk var, sevgi var. Hayvan değil ki bırakasın ki onu bile bırakmam.

Böyle bir durum asla yaşanmasın ama onu bu durumda tek başına bırakmam.

hasta bakmaktan korksak asker sevmezdik...
yareniniz asker olunca sağ olsunda isterse bi köşede dursun isterse yıllar ne ki bi ömür beklernir dönüşü deyip susarsınız nefesini duyduğunuz her saniyeye şükredersiniz ülkecek aldığımız acı haberlere içiniz kan ağlarken gözünüzde yaşla suçlu suçlu şükür listede ismi yok dersiniz hem suçluluk duyup ar edip hemde içten içe şükretmek neymiş öğrenirsiniz o yüzden bize zor gelmez hastalığı sağ olsun yeter....

tabiki diyoruz ama insanoğlu birgün bakar ikigün bakar ondan sonrada ben bakamıyorumder...onun için ne olaçaği belli olmaz..

Yatalak hasta bakmak,bu gün nasılsın,neye ihtiyacın var deyip gülümsemekle olmuyor maalesef Ya da başkalarına sorumluluk verip yakınlarının ilgilenmemesiyle de.
Hastanın öz bakımı, akciğer bakımından ağız diş bakımına,perine bakımından dışkılamaya,beslenmeden idrar torbası değiştirmeye,sinir kas sistemi bakımından,göz bakımına cilt bakımından,ilaçlar ve saatlerine,yatak yaraları, enfeksiyonlardan psikiyatrik desteğe.
Bunları tek başına bir eş olarak üstlenmenin ne kadar zor bir süreç olduğunu düşünürsek destek ve yardımcı alarak, sadece eş değil anne, babalar,çocuklara bakmak vicdanen de sorumluluğumuz ki ben yaşanmışlıklarımdan faydalanarak, gerçekten zor olmadığını biliyorum.
Tek başına hiç kimse bu sorumluluğu yerine getirecek kadar güçlü değildir.

O da benim sınavımdır, bakmak zorundayım.

Seviyorsan her şeyin üstesinden gelirsin tabikşi bakarım

Tabiki bakarım. belki de böyle bir olay birbirimize daha çok yakınlaşmamızı ve daha yoğun hissetmemizi sağlayabilir. Her şer de var bir hayır.

Ben ne yapardım bilmiyorum o bu cevaplar başa gelmeden verilmez. Hasta yakını olmak bazen hasta olmaktan daha zor olabilir.

bakana zor
olana daha zor
ötenazi olmalı

Bakmak isterim ama bende o güç yok sanırım bakamam herhalde.

Bakmaya çalışırım. Büyük konuşmayayım ruh halime bağlı..
Psikolojim dayanırsa..

Ya neden böyle pesimist anketler görüyorum ben :/

Geri