eşinin çalışmasına izin vermeyen erkek

Konu sahibi son olarak 2430 gün önce görüldü
Artık özelikle çalışan kız aranıyor her şey para olmuş.O eskidendi anlayacağınız.Varsa bir kaç örnektir.

Eşimin bana izin verip vermemesi değil benim evlilikte çalışan kadın olup olmamayı istemem önemlidir.
Bu tip erkekler ikiye ayrılır;
* Kadın bana muhtaç olsun sesi çok çıkmasın diye düşünenler
*Evimin kadını çocuklarımım anası olsun diye düşünenler

Ya arkadaş çalışmak var çalışmak var.
Şimdi benim hanım anaokulunda. Müdür dahil kadın. Niye çalışmayacak ki.
Ama imkanım varsa gidip halkla ilişkilerde çalışmasını istemem mesela. Yada ne biliyim emlak danışmanı olmasın. Bak izin vermem değil. Ne haddime. Ama ayakkabının topuğuna basıp üstten üstten konuşan Anadolu çomarı pijlere "beyfendi" demek zorunda kalmasın.

Eşinin çalışmasına izin veren erkekten farkı yoktur. Eviyle, çocuklarıyla ilgilenmesini isteyen erkektir ve bundan doğal bir şey yoktur. Çalışmasını ister, istemez. Bana ne, sana ne?

Kurumsal firmalarda batı yalayıcısı sözde modern kanişlere köle olmaktansa, evinde çocuklarına hizmet etmesini isteyen adamdır ayrıca.

21. yy'da eşine köle olmak istemeyen kadın, ekonomik özgürlüğünü kazanmak için kurumsal bir şirkette 8-5 çalışmaya başladı. Sonra n'oldu peki? Hiiç, patronuna köle oldu.

Yardır Hatem bi de düşünsene o plaza şempanzeleri bizim hatunların arkasından bakıp yürüyüşünü dikizleyip fantazi kuracak! Ohhh! Yakarım lan plazanızı dalyapraklar! Gavat mıyız lan biz

O şempanzelerin bakması için illa bir plazaya gerek yok. Bakan gavat her yerde bakıyor. Pazarda çarşaflı kadını elleyen gavatta var, plazada çalışan kadını taciz eden gavatta.

Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım climax

Zihniyetler kötü olmasın.

O zaman bırak çalıştırmayı evden çıkartmamak lazım Hatem allahuakbar!

Demek ki anlatamamışım climax

İlk yorumumda, çalıştırmamasının amacının bir taciz olayı değil, bir şirketi gecesini gündüzüne katıp yok pahasına çalışarak zengin edeceğine, evinde çocukları ile ilgilenip onların geleceğini hazırlamasını yeğleyen adamdı kastım. Tabii zihniyet kirli olunca karşı taraf anlayamayabiliyor.

Eşinin çalışmasına izin veren adam ve eşinin çalışmasına izin vermeyen adam diye bir ayrım yoktur. Ben çalışmasına izin veriyorum, çalışmasına izin vermeyen adamada saygı duyuyorum. Peki sen?

Ben başkasının karısının çalışma şartlarını bilemem. Topyekûn dışlamak yada kabullenmek doğru değil. Çocukların bakılması mevzusu ayrı. "otursun çocuğuna baksın" dersek o zaman da kadınlardan "bizim hayatta tek işimiz çocuk bakmak mı?" şeklinde bi itiraz gelebilir Hatem

Onca yil bi yerlere gelmek icin calis didin, sonra elin adami gelsin ozon vormoyorum desin. Calismak sadece eve para getirmek degil, sigorta ve emeklilik hakki demektir. Bilmiyorum, benim ailemde boyle seylerin lafi hic olmadi,o yuzden nasil bir duygudur bilemiyorum, annem de calisti ananem de bi yerleri eksilmedi yani calisarak.

climax çocuk yetiştirmeyi ''çocuk bakmak'' basma kalıbı ile basite indirgemek yanlış. Tek işi çocuk bakmak değil, insan yetiştirmektir. Ki bu eylem taş taşımaktan daha zordur.

Kadınına saygı duymayan erkektir.

Salt bir düşünceye ve maddi açıdan kendinin ağır basmasını isteyen kişinin durumudur. Şahsen eğer maddi durumumuz iyi benim maaşım ikimize yetecek durumda ise ve eşim ilkokul, ortaokul veya lise mezunu ise çalışmasını istemem. Evinde çocukların ve ailenin birliğini dirliğini korusun yeter. Ancak bir üniversite mezunu ve mesleği elinde olan atanmış biri ise çalışmasına ve işni icra etmesini isterim. Benim onu engellemem ondan çok onu okutup meslek sahibi yapan ailesine saygısızlık olur. :)

gerekirse ek iş yapacak yine çalışacak. 40bin tl kyk kredi borcum var benim onu ödememiz lazım. :cici:

Sözde herkesin düşüncesine saygı duyulmalı diyenleri görüyorum. Lakin duyulduğunu göremiyorum.

Büyük konuşmayı , başıma gelmeden , yaşamadan atıp tutmayı sevmem. Lakin ; umuyorum ki %1'lik bir alan içerisinde çalışabilir.

Bir bayan doktoru-hemşire olabilir ; olsun. Bir öğretmen olabilir ; olsun. Bir bayan giyim mağazasında "yetkili" olabilir olsun. Ama bunlarda yine çok küçük ihtimaller.

Çalışma mevzusunu sıkıntı edecek ; ben şu kadar okudum onlar boşa mı gidecek ; maddi beklenti içerisine girecek gibi cümleleri hiç bir zaman hoş karşılamam. İlla beraber olacağız diye bir kanunda yok. Öyle silip atacak birisi de değilim ama kimse kusura bakmasın da etrafta büssürü hem cinsimvar.Seçebilir istediğini.Sonuçta hayat onun.

Bu arada bir bayanın evde olmasının bir bereketi , huzuru , ferahlığı , hikmeti ve sevabı vardır. Bunu anlamak için de hele ki bazılarının 40 Fırın ekmeği yemesi gerekli.

Geri