Eşin ekonomik durumu çok iyi olsa bile kadının çalışmasına gerek var mıdır ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Bunlar tam what if soruları. 50 tane değişkene göre cevap farklılaşır.

Çalışmayıp da amiyane tabirle benim başıma ekşiyecekse, boş bakkal hesabı vakit çokluğundan türlü planlar yapıp ayak uydurmamı bekleyecekse, prenseslik yapıp normalde çözebileceği şeyleri dahi benden isteyecekse, kendine uğraş bulsun isterim. Ki bunları ihtimal gibi söyledim ama %99 böyle olur. "O kadar paraya her işini çözecek insan bulunur zaten" diyenler olabilir lakin bazı mevzular var ki aile içinde çözülmesi gerekir ve kadın da kocasından bekler.

Bu "uğraş" dediğim şey iş de olur, hobi de. "Ben eşimi çalıştırıp onun bunun ağız kokusunu çektirmem" gibi basmakalıp düşüncelerim yok ama bu düşünce bugünkü ekonomik durumumla şekillendi. O kadar param olsa yönlendireceğim şey iş değil de bi uğraş olur sanırım.

Şirketin CFO'su Mehmet Bey'den laf işittiği için evde 3 gün boyunca Bülent Ersoy gibi yan oturup surat asan birini çekebileceğimi sanmıyorum.

Mesela tanıdığım, aileden zengin biri ekonomik olarak kendi ayarında biriyle evlendi ve şu an Kadıköy'de el yapımı şeyler sattığı bi dükkana sahip. Bu ve bunun gibi kâr amacı gütmeyen şeyler yapsın, çocuk sahibi olunca da zamanını çoğunlukla onun gelişimine harcasın işte.

Ben de buna biraz uyuz oluyorum
Yok kadin cafe acsin, sosyal sorumluluk projesi yapsin veya hobi edinsin, seramik boyasin. Kadina ayirdiginiz is alani bunlar mi gencler? Guya iyilik yaptiginizi zannediyorsunuz ama resmen kadini ikinci plana atmissiniz. Kapasite bu kadar yani kadinin?

Ayrica 3 gun eksi surat halini cekemem ne demek? Siz is yerinizdeki bir olaydan dolayi moraliniz bozuldugunda, esiniz de ay sunun musmula suratini cekemem mi desin?

Raskolnikov kusura bakma azcik sana giydirmis gibi oldum ama genel anlamda bu tarz cevaplar sanirim o yuzden :p

Kadinin calismasina tabi ki gerek var.
Esinin zengin olmasinin soyle bir avantaji olur, istedigi isi kendisi kurar veya hakki yenildigi zaman, gonul rahatligiyla istifasini verip yeni is arayabilir. Evinde otursun cocuguyla ilgilensin kismi da ayrica sinir bozucu. sanki kadinin gorevi mi bu? Erkek o kadar zenginse, alsin 1 sene ara, o baksin cocuguna bir zahmet?

Cocuk bakimi da o kadar kolay bir is degil, her ailenin elbette ki cocuga sevgi, saygi, ilgi, alaka gosterme zorunlulugu var. Ama bakim kisminda yardim alinabilir, yarim gun bile o kadinin/erkegin psikolojisini normale dondurur, kendine zaman ayirmasini mumkun kilar.

Isin ozu, kadin da erkek de calisirsa dinc kalir, uretirse cogu sorunun ustesinden gelir. Bir kere sosyal olmasina yardimci olur is. Ama maddi olanaklariniz iyiyse, o zaman isinizin ne olmasi gerektigine siz karar verebilirsiniz. Esiniz degil.

Ben de buna biraz uyuz oluyorum
Yok kadin cafe acsin, sosyal sorumluluk projesi yapsin veya hobi edinsin, seramik boyasin. Kadina ayirdiginiz is alani bunlar mi gencler? Guya iyilik yaptiginizi zannediyorsunuz ama resmen kadini ikinci plana atmissiniz. Kapasite bu kadar yani kadinin?

Ayrica 3 gun eksi surat halini cekemem ne demek? Siz is yerinizdeki bir olaydan dolayi moraliniz bozuldugunda, esiniz de ay sunun musmula suratini cekemem mi desin?

Raskolnikov kusura bakma azcik sana giydirmis gibi oldum ama genel anlamda bu tarz cevaplar sanirim o yuzden :p

Sorun değil, fikir beyan ediyoruz.

O sadece bir örnekti. O örnek üstünden varmaya çalıştığım nokta şuydu; maddi bir dar boğazımız yokken neden o kadar strese girsin ve neden evde tadımız kaçsın? Eğer alternatifim varsa -ki bu durumda var- çalışmaması benim açımdan daha makul. Ama eşim olacak kişi derse ki "seviyorum, çalışacağım" o zaman sesimi çıkarmazdım zaten.

Tabii bu konudaki düşünceler çoğunlukla eşin standart bir iş yaptığı örnekler üzerinden ilerliyor. Mesela bankacılık, mesela reklamcılık gibi. Halbuki şu da düşünülebilir; eşin bir akademisyense, bir bilim insanıysa, bir doktor veya benzeriyse, kısacası çalışırken asıl motivasyonu zaten para değilse (şu an hepimizin öyle maalesef) kaç paran olursa olsun ona "çalışmayacaksın" diyemezsin.

Hobi işine gelince; çalışmayacaksa muhtemelen çok sıkılacak, o yüzden alternatifleri değerlendirebilir diyoruz, kötü mü ediyoruz?

Yıllardır iş hayatında bulunan ekonomik özgürlüğünü sağlayan biriyim. Çalışıyor olmanın getirisi sadece ekonomik rahatlık yönünde değerlendirilmemeli.. Çalışma hayatında aktif rol alıyor olmanın, üretmenin, fayda sağlamanın, ruh beden sağlığı açısından önemi es geçilmez bir gerçek..
Bu şartlarda çok zengin biriyle evlensem sadece ekonomi eksenli düşünmediğim için çalışma hayatıma kesinlikle devam ederim. Aynı zamanda evde de verimli olabileceğime inancım tam..
Fikrimi değiştirebilecek tek durum var ki; o da çocuğumun olması. Bir çocuğa özellikle okul öncesi dönemde annenin katabileceklerinin etkisi çocuğun tüm hayatına sirayet eder. Annenin çocuk üzerinde böyle bir artısı söz konusuyken, önceliği hala kendine tanıması annelik güdüsüne aykırı.. Bu süreçte esnek davranılabilir. Hele ki çalışıyor olmamızın iki sebebinden biri olan ekonomik refah sağlanıyorsa.. Diğer durum olan: üretmek, başarmak, ruhumuzun bu döngüden doyum sağlıyor olması da oldukça önemli tabi.. Fakat hayatta benim varlığımla güç bulacak savunmasız biri varken önceliği kendime tanıyacağımı düşünmüyorum.

En güzel, en özel, en değerli, en kutsal meslek anneliktir. Ülkenin geleceğini en güzel şekilde yetiştirmek, çocuğunla geçireceğin her dakikayı milyonlara değişmemek lazım.Ekonomik durum iyiyse öncelikle anne olunmalı sonrasın da istenirse çalışılabilir.

Koca parası yemek çok güzel diye video çeken kadın var ya bimden alışveriş yapmış hani.

heh eğer para o paraysa bence çalışıp o rezilliği çekmesin.

Kendi evde oturmaktan sıkılıyorsa, bir uğraş istiyorsa onu çalıştırmak yerine onun başında durabileceği bir iş ortamı yaratırım.
Ne de olsa ekonomik durumum iyi değil mi? Yaparım.
Şayet seçimi bana bırakırsa evde olmasını tercih ederim.

Kadın olsam ben çalışmazdım deli miyim.

Eğer çocuk varsa şahsen çocuk yetistirmesini çalışmasına yeğlerim. Çocuk yoksa kendisi bilir. Çalışmak isterse çalışır tabii

2'si de çalışırsa çoçuklara kim bakacak. Bakıcı mı? Bakıcıya çocuk teslim edilmemeli...

yetmiyor
hadi çalış diyen biriyle
evlenmeyin kızlar

Geri