Eşin ekonomik durumu çok iyi olsa bile kadının çalışmasına gerek var mıdır ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Evlendiniz ve eşinizin maddi durumu oldukça iyi.

Bir kadın olarak maaşlı personel olarak herhangi bir yerde çalışmaya gerek duyar mısınız ?

Bir erkek olarak zaten maddi durumunuz oldukça iyiyken eşinizin çalışmasını ister misiniz ?

Çalışmanın sadece maddiyat için olduğunu sanmıyorum.
Evet günümüz şartlarında sadece maddiyat için çalışılıyor ama aslında bakarsınız bir şeyler üretmek, kendi ayaklarının üzerinde durabilme duygusu, ekonomik özgürlük gibi bir çok manevi faktör de söz konusu.
Hiç ihtiyacım olmasa bile çalışmayı tercih ederdim.

Kadınların eşlerine güvenip çalışmaması, ilerleyen dönemde yaşanan sorunlarda kadını ve varsa çocuğu güçsüz kılar. Kadınlar ekonomik özgürlüğünü elinde tutmadıkça yaşanan her olumsuzluğa da boyun eğmek zorunda kalabiliyorlar. Evliliğin sorumluluğunu tek erkeğe yüklemek de doğru değil çünkü geleceğin ne getireceği bilinmez ve örneğin hastalık durumunda erkek çalışamaz duruma gelirse ne olacak?

Ekonomik duruma güven olmaz çünkü iflas eden o kadar çok zengin insan var ki zenginlik garanti kabul edilemez.
Kadının tek görevi evlenip çocuk bakmak değildir ve çalışma hayatında aktif olarak varlık göstermesi kendisini de mutlu eder. Çalışan kadınların annelik yapamayacağı görüşü büyük bir yanılgıdır çünkü gayet başarılı şekilde hem annelik yapan hem de çalışan kadınlar var.

Bunun pek ekonomik durumla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Evet tabii ki önemli, ama her şeyi ona yormakta biraz saçma değil mi?
Kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, kendilerini sürekli değiştirip yenilemeleri her şeyden önce kendilerini iyi hissedebilmeleri için, bu kararı onlara bırakılmalı bence.

Erkeklerin kadını ezmek için bir nedeni de zaten bu,ekonomik gücü ellerinde bulundurmak isterler çoğu.
Kızlar okuyun.

Istiyorsa calissin hatta ona bi cafe acarim kucuk sirin.

Aksamlarida kahve icmeye giderim. .d daimi musterisi olurum.

kadının yeri evidir.
ekonomik olarak eğer ki şartlar yetiyorsa evi çekip çevrelemek işi dinimizce de zaten kadının vazifesidir.
tabi şimdi feminaziler atlayacak hemen "biz köle değiliz" diye ama olay öyle değil işte.
toplumu toplum yapan ailedir, aileyi de aile yapan kadındır.
günümüzde nedense sanki bütün kadınlar eziliyormuş gbi bütün kadınlar çalışmak zorundaymış gibi bir algı pompalanıp duruyor.

neden?
bence kapitalist sistemin çarklarına yeni yeni köleler gerekiyor da ondan.
o yüzden sürekli kadınların ekonomik hayata kazandırılması adı altında bir algı kasılıyor.

erkek kadının yeri evidir deyince biz kölemiyiz diyen kadın, kapitalist sistemin kölesi olunca zevkten dört köşe oluyor nedense.

herkes çalışmak zorunda değil. benim burada göz önünde bulundurduğum özellikle beden işçisi olan kadınlar. üretim bandına dayalı düzende çalışanlar. kadın illaki çalışabilir zaten ama asli görevi ailedir. yaratılışın gereği zaten onun en asil görevi budur.

eğer zaten bir ülkenin refah seviyesi oldukça iyi konumdaysa kadının da çalışmasına gerek kalmayacaktır. toplumsal yapı ve ekonomik refah seviyesi olarak türkiye zaten [argo]bombok[/argo] bir durumda olduğu için maalesef pratikte söylenilen bu şeyler realitede karşılığını maalesef bulmuyor. ve bu yüzden de bunu kadının yeri evidir diyenleri hemen yaftalıyorlar.

o yüzden türkiye'deki sosyal gerçekliğe bakınca kadının çalışması gerçeği gibi bir olgu çıkıyor ortaya.

tam tersini düşünün bir de.
hatta yardımcı olayım size.

661619_detay.jpg

bunu hatırlamayanınız yoktur elbette.
bunun gerçek olduğunu düşünsenize.
düşünmenize gerek de yok aslında çok, çünkü var böyle durumlar değil mi?
buna nasıl karşı çıkılıyorsa kadının da çalışması gerekliliğine de karşı çıkılmalı.
çünkü yaradılış itibariyle kadının yeri yuvayı yapmaktır.
bu bütün kainat için, bütün canlı grupları için böyledir zaten.
insanoğlunun toplumsal tezahürü de böyle değil mi?
erkek avcı, kadın toplayıcı...
düzen bu ayrım üzerine kurulmuştur ilkçağlardan beri.
kapitalist sistem varolduğundan beri bu düzeni yıkıp, kendine yeni köleler aramak için birçok yolla kadınların çalışması zorunluluğunu, erkeklere bağlı kalmamaları gerektiğini, kendi ayakları üzerinde durmaları gerektiğini, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları gerektiğini pompalayıp duruyor.

en basitinden hem çalışıp hem de anne olanınız yok mu içinizde ya da bir tanıdığınız?
aldığı para zaten ya bakıcıya ya kreşe gidiyor değil mi?
e hani ekonomik özgürlük?

bakın...
ben kadın dizini kırsın, otursun evinde demiyorum.
herkes zengin koca bulsun da demiyorum.
sadece böyle bir zorunluluğun yaradılışında olmadığını söylüyorum.
bizim ülkemizde maalesef sosyo-ekonomik yapı buna elvermediği için kadın kendisini elbette çalışmak zorunda hissediyor.

burada ayrımı yapılması gereken şey bence zorunluluk mu yoksa görev mi?

(not: bu akşam yayın var ona göre :d)

ekmeleddin eppekoğlu: arkadaşlar kadınlar gayet tabi okumalıdır, okumak zorundadır da, gelişmiş bir toplumun ön koşulu budur zaten. ekonomik olarak güçlü bir toplumun şartı kadınların da çalışması değildir.

Son düzenleme:
Kadının çalışmasına gerek yok, çocuk baksın diyenler sonra kadınlar da hesabı erkeklere ödetiyor, her şeyi eşinden istiyor diye eleştiriyor.
Kardeş ortanız yok.
Bak şuradan bi ..

feveran feminaziler seni opmesin azizim dikkatli ol. :)

Bu tarz konularda mutlak doğru yoktur, bir tartisma yapilacaksa matematik problemi gibi olaya yaklasarak dusunce dunyamizi gelistirebilecegimizi dusunmuyorum.

Vallahi elinde imkan varken hanimi yormamak lazim. Butun gun evde oturup yatmayacak tabi ki uretmeli. Bunun icin calismak zorundami? Bence degil.

Feminazi? Sanki her gün kadınlar erkekleri öldürüyor, taciz ediyor, sömürüyormuş gibi ‘feminazi’ gibi uyduruk bir kelimeyi ağzına pelesenk etmiş erkekleri biraz gözlemlemek lazım o halde. Nazizmin “feminen” olanı hariç her türüne çeşitli derecelerde sempati bile beslemişlerdir muhtemelen. Ya devlete aşık, milliyetçi ya da dincilik ortak nokları da olabilir. Kadınlar yeter ki erkekligin kutsal kitabındaki yasaları sorgulamasınlar, o kitabı ateşe vermesinler. İşte o zaman kadınlar erkekler için ayakları öpülecek, cennetin kapısı olacak, düzenin kutsal cinsleri olacaktır. Toplumsal cinsiyet üzerinden bir iktidar rolü olarak varkalma çabasına girmiş bu insan türü erkinin elinden alınacağı korkusu vardır. Zira kurgusal erkekliklerinden gayrı tutunacağı pek birşey yoktur hayatlarında. Erkeğin ‘feminazi’ gibi uyduruk suçlaması tıpkı bir patronun, devlet adamının direnen işçileri, halkı çapulcu, terörist olarak adlandırması gibidir bana kalırsa, şakasına dahil olsa yapmayın üzülürsünüz.

Feminazi? Sanki her gün kadınlar erkekleri öldürüyor, taciz ediyor, sömürüyormuş gibi ‘feminazi’ gibi uyduruk bir kelimeyi ağzına pelesenk etmiş erkekleri biraz gözlemlemek lazım o halde. Nazizmin “feminen” olanı hariç her türüne çeşitli derecelerde sempati bile beslemişlerdir muhtemelen. Ya devlete aşık, milliyetçi ya da dincilik ortak nokları da olabilir. Kadınlar yeter ki erkekligin kutsal kitabındaki yasaları sorgulamasınlar, o kitabı ateşe vermesinler. İşte o zaman kadınlar erkekler için ayakları öpülecek, cennetin kapısı olacak, düzenin kutsal cinsleri olacaktır. Toplumsal cinsiyet üzerinden bir iktidar rolü olarak varkalma çabasına girmiş bu insan türü erkinin elinden alınacağı korkusu vardır. Zira kurgusal erkekliklerinden gayrı tutunacağı pek birşey yoktur hayatlarında. Erkeğin ‘feminazi’ gibi uyduruk suçlaması tıpkı bir patronun, devlet adamının direnen işçileri, halkı çapulcu, terörist olarak adlandırması gibidir bana kalırsa, şakasına dahil olsa yapmayın üzülürsünüz.

Dostum senin sanirim amiyane tabirle kafan calismiyor. Erkegin kadina uyguladigi siddetin arıtmasinin sebebini bu zeka bilincindeki biriyle tartisabilmek mumkun degil.

Sen once bir insanlari yaftalamamayi ogren, sonra gel iki kelam ederiz. Kadina en buyuk zarari bu tip feminist olusumlar veriyor bana gore, hak aramak nedir? esitlik nedir? ozgurluk nedir, nereye kadardir? bunlari analiz edebilmek icin once bir dusunmek lazim. Bu orgutler yuzunden ortalik tek cocuklu bosanmis kadindan gecilmiyor, yahu aile kavraminin bile ici bosaldi gitti, gencler yuva kurmadan once kirk kere bosanirsam nafakayi nasil oderim diye dusunuyorsa bu iste bir yanlislik vardir.

Bunlarin tamami benim sahsi subjektif goruslerimdir. Ben mutlak dogru kabul etmiyorum, once o kalin kafana bunu bir sok. Bir daha mesaj cevaplayacaksan saygili olacaksin.

Fikirlerini savunmak icin bir yoneticiye saldirmak zorunda degilsin. Bir degil iki degil birgun Ocean’a sararsin baska gun Xander’a. Ya adam gibi yazin burada yada çekin gidin.

Istediği kadar zengin olsun önemli değil. Yine çalışırım. Bu koca parası yeme meselesi değil helal para yerim tabi. O da benim parami yesin.Ama bir kadının çalışması,sosyallesmesi gerektiğini düşünürüm. Elbette esinizdir artık aileniz o olur ama yarın bir gün bunu yüzünüze vurup sizi ortada birakmayacaginin garantisi yok. Eğer bir gün şiddet görürseniz kapıyı çarpıp gidecek kadar içiniz rahat olsun. Bunu kadınlar en birinci hede hödö demek için yazmıyorum. Ben ailemde böyle gördüm ve bunu yaşarım.

"İhtiyaç yok calisma" denmesine rağmen çalışan kadın salaktir. Bi kadın bana çalışma desin ertesi gün golfe başlarım.

Çalışmak bir kadın için ayaklarının üzerinde durması için tabi ki çok önemli birşey ama işin boyutu aile oluyorsun ve bu aile yanlizca eşten ibaret kalmicak bir zaman sonra evlat sahibi de oluncak.
Ben uzun süredir çalışıyorum evliykende çalıştım ayrı ikende ama hayattaki tek pişmanlığım çocuğumun yanında olamamak her anına tanık olamamak.
Kadın okumalı meslek sahibi olmalı evet bu doğru olan ama evli ise anne ise ve durumu çalışmamasına yetecek şekilde maddi durumu var ise calismamali ailesine evladına zaman ayırmalı onu yetistirmeli.

"İhtiyaç yok calisma" denmesine rağmen çalışan kadın salaktir. Bi kadın bana çalışma desin ertesi gün golfe başlarım.

kadınlar bu durumu biraz feminen damarları kabararak yorumlayabiliyor evet sosyal hayat statü onların en doğal hakkı fakat bu illa da çalışmayla mı olur bilemiyorum. Mesela benim eşim milyoner olsa ve bana çalışma dese organik tarıma başlar, sana golfe gelirdim. Kadınlar biraz farklı bakıyor ama evde oturup çocuk bakmak ve müge anlı izlemek zannediyor çalışmamayı. Para varmış zaten değerlendirmesi sana kalmış.

Son düzenleme:
Geri