Eşin Ailesine Anne-Baba Denmeli mi ?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
birde bu var

ulan evlilik bitmiyor teferruatların

Bazı kişiler hemen pat diye annecim babacım moduna girince o kadar sasiriyordum ki.
Buna sevdiğim adaminda dahil olup annemi ve babamı sevdikce hafif bir cekingenlik yaşadığı o ilk zamanlari gördükçe ve annecim dedikçe aşırı mutlu olmuştum.
Sonrasında benden beklenen o yakınlığı ben de başlangıçta zoraki bir iş gibi yapmış olsam da şimdilerde aşırı keyifle yapıyorum +1 de ablam oldu ki bunun için gerçekten hiç zorlanmadim. Hayatta en çok istediğim şeylerden biri beni dinleyen anlayan bir ablaya sahip olmaktı ki şu an kan bağım olmasada buldum. Aile önemli aile bağları önemli. Bağları kuvvetlendirmek ve büyüklerimizin yüzünde tebessüm sebebi olmak önemli.
Elbette demek zorunda değil kimse arasında kan bağı büyümesine katkısi olmayan kisilere ama söyleseniz daha güzel : )

Yalak bir insanım.
Annecim-babacım derim kendimi oğullarından daha çok sevmelerini sağlarım, onlarında gözbebeği olmalıyım.p

Ben diyebilir miyim bilmiyorum içimden gelmezse demem. Denmesi ya da denmemesini arti ya da eksi olarak görmüyorum. Önemli olan samimiyet çünkü.

Cümle içinde kullanmamaya çalışırım galiba direk konuya girerim

Kanki de diyebilir.

Kesinlikle dememeli ama zorla dedirtiyorlar elalem ne der sonra

kendi anne-babama konuşmayı çözdüğümden beridir isimle hitap ederim.
marifetten değil böyle alıştırıldım. hatta aksine "anne-baba" demek utandırır...

hal böyle olunca ve olurda evlenirsem eşimin anne-babasına bu şekilde hitap etmek zor olacaktır benim için. amca-teyze desek?

demeli.
sen ne düşünüyorsun @yeLda

Benim tek annem var ondan başkasına da anne dememcilerden değilim Klaus. Hayatımın geri kalanını birlikte geçirmek kadar hayati bir karar verdiğim insanın annesi de bir o kadar kıymetlidir benim için. Fakat zorlanır mıyım, evet. Yıllardır süregelen mevcut dil alışkanlığı sebebiyle. O yüzden belki ilk evrede isminin yanına anne hitabı getirerek alıştırma yapılabilir diye düşünüyorum. :)

ergenliğimden itibaren aile büyüklerine kısaltmalarla ya da ismiyle birlikte hanım/bey takısı ile hitap ediyorum, kaynanama da muhtemelen isminin sonuna hanım ekleyerek hitap ederim, belki de isim/anne derim orası muallak ama kayınbabama doğrudan baba derim.
rekabet doğursun diye bıyıkta bırakırım gslsis

o hissi alırsam derim, belki demem.
çok zorlayıcı bir şey bence. abim 12 senedir kayınvalidesine isim + hanım biçiminde hitap ediyor. kayınvalidesi çok iyi bir kadın, yani sevmediğinden değil. alışamadı sadece. çok az "anne" diye hitap ettiğini duydum. ben de biraz abim gibiyim. bilemedim. diyeceksem de kesinlikle başına isim koyarım ben.

edit sux kdkd

Kayınvalideme prenses diyorum. aşırı mutlu oluyor. sonra bazen instadan mesaj atıyor bana; ayakkabı resmi var altında da "osman prensesun senden küsmiş bu ayakkabiyi alursan barişirsunuz" yazıyor

Bu bir samimiyet ifadesi..

Demek gerek...

Benim için oldukça zor olur.Nasıl derim diye düşünüyorum...Bana karşı yaklaşımına göre zamanla diyebilirim.

ergenliğimden itibaren aile büyüklerine kısaltmalarla ya da ismiyle birlikte hanım/bey takısı ile hitap ediyorum, kaynanama da muhtemelen isminin sonuna hanım ekleyerek hitap ederim, belki de isim/anne derim orası muallak ama kayınbabama doğrudan baba derim.
rekabet doğursun diye bıyıkta bırakırım gslsis
abi ya ismi hanım ise? hanım hanım bunlar benim yavrularım da der misin?

Geri