Eşim Hobimi Ciddiye Almıyor

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
10 yıllık evliliğimde öyle bir döneme geldim ki ne yapacağımı bilemiyorum. Eşimle yıllardır bir türlü tam anlamıyla anlaşamadığımız bir konumuz var: benim hobilerim. Küçüklüğümden beri Lego biriktirmeyi çok seviyorum. Şimdi yetişkin biri olarak koleksiyonum büyüdü ve evin bir odasını neredeyse tamamen bu hobiye ayırdım. Bunu yapmak benim için sadece bir eğlence değil aynı zamanda iş stresimi atmamı, sakinleşmemi ve kendimi bulmamı sağlayan bir terapi gibi geliyor. Ama eşim, bu hobimi hiçbir zaman ciddiye almadı. Aksine, sürekli “Büyü artık, çocuk musun?” gibi laflarla küçümsedi. Ona göre bu bir zaman ve para kaybı. Birkaç kez bu konuda ciddi tartışmalar yaşadık ama son olay bardağı taşıran damla oldu. Geçenlerde büyük bir tartışmanın ardından sırf beni cezalandırmak için koleksiyonumun çok değerli bir kısmını gizlice internetten satmış. Öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı, çıldırdım. Hayatım boyunca biriktirdiğim şeylerin bir kısmı artık yok sırf o hobi diye küçümsüyor diye! Şimdi düşünüyorum da bu evlilikte gerçekten mutlu muyum? Eşim benim ilgi alanlarıma saygı duymuyorsa, kendimden bu kadar ödün vermeme değer mi? Bir yandan da "Hobilerin için evliliğini mi bitiriyorsun? Bu kadar bencil olma" diye kendimi sorguluyorum. Ama onun bana böyle bir şey yapma hakkı var mıydı? Sizce bir insan, eşinin bu kadar kişisel bir alanına müdahale ettiğinde o evlilik devam edebilir mi? Yardımcı olun lütfen, çünkü aklım karmakarışık. Boşanmayı mı seçmeliyim yoksa sizce bir şekilde bu ilişkiyi kurtarabilir miyiz?

Geçenlerde büyük bir tartışmanın ardından sırf beni cezalandırmak için koleksiyonumun çok değerli bir kısmını gizlice internetten satmış.

Bu çok bencilce, saygısızca. Kabul edilemez ya. Önem vermeyen insan yapar bunu.

Uygun bir dille hobinin hayati (?!) önemi anlatılabilir. İş inada biniyorsa aynı oranda karşılık verilmeli. (Karşı tarafın önemsediği bir şey benzer ya da farklı şekillerde yok edilerek.)
Bu tip şeyler birikir birikir sonra da abuk subuk bir yerde patlar. Hayatı iki taraf için de çekilmez hale getirmeye ne gerek var?

Adamın arabasını satsın. Erkklerin en zayıf noktası.

Abla ayrıl abla
İlişkide Saygı kalmamış abla

güzin abla ne demiş

Herkesin değerlerine saygı göstermek gerekir.

Bir kaç gün önce bir Kız çocuğu izledim. Sahilde renkli bir Taş bulmuş ve ona farklı göründüğü için belki çok değerli sanmış. Çok mutluydu. Çocukken kendi değerlerimiz var olur ve küçük şeyler bizi mutlu eder. Büyüdükçe toplumun değerlerini kabulleniriz ve mutsuz oluruz.

ilişkilerde tarafları tanımlamak için cinsiyetçi zamirlerin kullanımı zorunlu olmalı.......... eşim nedir ya, ayakkabı mısınız, eldiven misiniz neyin eşi........ karım ya da kocam....... şimdi bunu yapan erkek mi kadın mı ne anlayıp yorum yapacağız.........

ilişkilerde tarafları tanımlamak için cinsiyetçi zamirlerin kullanımı zorunlu olmalı.......... eşim nedir ya, ayakkabı mısınız, eldiven misiniz neyin eşi........ karım ya da kocam....... şimdi bunu yapan erkek mi kadın mı ne anlayıp yorum yapacağız.........
Legocu kadın, büyü artık diyen odun adam hdhdhdh

Flood'mu bu? Yoksa yasayici sen misin?
Anlamadim.

Mesajı yazan burada kendini ayrı kılıyor;

Sabahtan içen adam müpteladır. O herifle olmaz.

Yahu haftanın belirli günleri akşamüstü içen ve sohbet etmek isteyen adamın da hobisi budur belki, bu kötü müdür?

Boşarım. Böyle bir kadına;

Ona karsi tarif edilemez legolar yap (:

Kimmis bulun bunu.
Hayrina bir kac paket yollayalim da, esinin egosunu lego yapalim.

Abla adamın haklılık payı var. Klasik lego bile olmuş kaç para, koleksiyonlara girmiyorum bile. Artı olarak 7/24 lego başında zaman geçiriyorsan yüzde yüz haklı

Geri