Eşim eski eşini hayatından hiç çıkarmamış

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Böyle konuları buralara taşıman gereksiz bence, git profesyonel destek al daha sağlıklı olur.

48 yaşındayım, ikinci evliliğimi yaptım geçen yıl. Eşimle severek evlendik, evlendikten sonra fark ettim ki eşim eski eşini hayatından hiç çıkarmamış. Bayramlarda mesaj atıyor, özel günlerde arıyor, geçen ay hasta olduğunda gizlice ziyaretine gitmiş. “İnsanlıktır” diyor, “Vefa” diyor ama ben her seferinde biraz daha fazla üzülüyorum. Tartıştığımızda suçlu, kıskanç ben oluyorum. Anlayışsız olgunlaşamamış gibi görülüyorum. Asıl darbeyi geçen hafta aldım. Telefonunda eski eşine yazdığı ama bana hiç yazmadığı bir cümleyi gördüm: “Sana her zaman borçluyum”. Aklım başımdan gitti kendimi yiyip bitirdim. Merak ettiğim geçmişle bağını koparamayan bir adamla gelecek kurulabilir mi? Ben baştan hiç girmemem gereken bir evliliğin içinde miyim?
İşin içinde bir kadın başka bir kadının kocasıyla, eski eşi olması sebebiyle muhatap oluyor ve yeni eşi bu durumu sorguluyorsa; Kaç-kaç uranyum denilebilir ancak. Ama ben baştan söyleyeyim bu işin sonun da eski eşi hz Meryem bile olsa suçlu yine erkek çıkacak değil mi? Yorma bizi bu sanal ortamlar da çözüm basit. Şerefsizliği erkeğe yüklersin, arkasından da neden erkekler hep böyle dersin. Hooop taraftar desteğini de aldın mı vur patlasın çal oynasın. Masum ve mağdur olarak başka bir ilişkisi olsa bile safiyane yardım etmek isteyen başka bir partner elbet bulunur..

-Yaa bu arada konuşarak çözülmeyecek ölüm dışında hiç bir mesele yoktur prensibini duydun mu? Karşısına çıkıp medenice sorununu konuşmayı niye denemiyorsun? Erkekler yalan söylemeyi beceremez zaten. Yakalanmaları hep bundan dolayı ya. Sen bunu bir dene derim.

Sanalda hareketli trafik lambası gibi kime yandığın belli olmayan tipler çoktur.

Kendi derdine ancak sen care bulursun.....!

İnsanlar geçmişleri ile bugüne gelirler, eşinden kopamadığı için değilse bile yaşanmışlıkların hatırına arada konuşuyor, görüşüyor olmaları bana garip gelmiyor.

Yeni biri hayatına girdiğinde, geçmişindeki kişiyi silip atmasını beklemek daha mantıksız değil mi? Utanacak bir şey mi yapmışlar ki geçmişini silmesini bekliyorsunuz?

Mesafe korunduğu sürece sorun olmamalıdır ancak gizli hastalık ziyareti detayı dikkatimi çekti, tabii ki bu durum kabul edilemez. O nokta da eş anlayış göstermeyeceği için sanırım mecbur kalınmış.

Yazdıklarımı biraz daha detaylandırmaya çalışacağım.

Kötü örneklere takılmamak gerekiyor. İnsanın geçmiş ilişkisi, onun gerçeğidir ve arada konuşması, acil durumda yanında olması da ona ilgisi olduğundan değil, geçmişteki ortak yaşanmışlıklara karşı vefadır. Öyle ki ölen kişiyi bile kıskanıp mezar ziyaretini problem edenler var.

İnsan şayet yeni biri ile yola çıkmış ise zaten geçmişteki kişi ile özel ilişkisi bitmiştir. Etraftaki ihanet olaylarına bakıp da iyi niyetli insanları aynı kefeye koymamak çok önemli.

Çok fazla bilinmeyen var bu konuda. Eski eşiyle boşanma sebebi neydi. İhtimaller üzerinden fikir yürütmek sağlıkllı olmaz. Ama boşanıp severek sizinle evlendiyse ve evliliğinizde bir sorununuz yoksa kocanız iyi bir adam olduğu için eski eşine karşı mahçubiyet hissediyor, vicdan yapıyordur.
Ayrıca "Telefonunda eski eşine yazdığı" telefonuna istediğiniz gibi ulaşıp böyle mesajları okuyabiliyorsanız ya eşiniz izin veriyordur sizden bir şey saklamıyordur ya da bilgisi dışında okuyorsanız; suçlu, kıskanç ve olgunlaşamamışsınız.

Kardeşim karar ver kaç yaşındasın noluyoz yahu

Hikayeleri kızlar soruyordan mi buluyorsun xd alıntı falan yaz bari dmmdkckfll

milletçe kandırılmaya çok müsaitiz normal : ) ciddiye alınması gereken şeyleri almıyor, alınmaması gereken şeyleri ise fazlasıyla alıyoruz. bunu ciddiye alsam zaytung haberlerini de ciddiye alırdım.

mektup sahibi soru:

-güzin abla genç, mercedesi olan bir çocukla tanıştım, çok da yakışıklı. birbirimizi görür görmez aşık olduk. benimle evlenmek istediğini söylüyor, ailesiyle tanıştırmak için beni evine götürdü ama ailesi evde yoktu, ha gelir ha birazdan gelir diye beklerken birer bardak kola içtik ama çocuk kolayı içer içmez uyuya kaldı, epey ittim dürttüm ama uyanmadı, sağlığından endişe ediyorum sence neyi vardır, bir doktora götürmeli miyim ? evlenmemde bir mani var mıdır sence ?

güzin abla cevap:

-allah seni kadir gecesi doğurmuş güzel kızım.
koptum.ddddd

dürttüm ama uyanmadı, doktora götürmeli miyim? : )))))))))))))

Ee bundan doğal ne var. Düşman mı olsunlar. Madem sorun ediyorsun o zaman bekar biriyle evleneceksin derler adama...

Ee bundan doğal ne var. Düşman mı olsunlar. Madem sorun ediyorsun o zaman bekar biriyle evleneceksin derler adama...
Hiç.
Kimse geçmişinden kaçamaz.. bir kere evlendin mi ayrılmak çözüm değil.. aradan bin yıl da geçse eski eşler bir yerden çıkar.. hele çocuk varsa..
Geçmişle ilgili sorun istemeyen hiç evlenmemiş biriyle iletişim kurar.. biz geçmişimiz temiz olsun diye flört bile yapmıyoruz :) ben yani haah.

Hiç.
Kimse geçmişinden kaçamaz.. bir kere evlendin mi ayrılmak çözüm değil.. aradan bin yıl da geçse eski eşler bir yerden çıkar.. hele çocuk varsa..
Geçmişle ilgili sorun istemeyen hiç evlenmemiş biriyle iletişim kurar.. biz geçmişimiz temiz olsun diye flört bile yapmıyoruz :) ben yani haah.
Ramazanda daha ahlaklı oldun Cafercim.

O zaman sen eşini hayatından çıkart…

Flörtün evli çıkmasın diye dua ediyordun sanırım. :d
Benim dualar ters tepiyor genelde ya. Hâlbuki imanı çok güçlü biriyim..
Yunus suresi dün bitirdim. Ezberim çok iyidir benim, takıldığım yeri tekrar okuyorum.

Geri