Eşcinsellik Toplum Tarafından Kabul Edilmeli mi Edilmemeli mi?

Konu sahibi son olarak 979 gün önce görüldü
Eşcinsellik Toplum Tarafından Kabul Edilmeli mi Edilmemeli mi?​

Ne yapalım mesela eşcinsel evliliğe müsade mi edelim normal çiftler bile sokakta elele rahatça dolaşamadığı bir ülkede

Sorunun soruluş tarzı yanlış.
Emolar toplum tarafından kabul edilmeli mi?
Satanistler toplum tarafından kabul edilmeli mi?
Minvalinde olmuş.
Sonradan,iradeyle tercih edilen bir şeyin kabul edilip edilmemesi gerektiği tartışılır,bunun değil yani en azından öyle olmalı.
Yani toplumun ötekileştirmesi ya da kabul etmesi eşcinselliğin doğuştan gelen ve değiştirilemeyen bir durum olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Gerek insani gerek vahşice yapılan psikiyatrik deneylerle zilyon kez kanıtlandı bu.

geri kalmış ülkelerde eşcinselliğin hastalık olduğu sanılıyor sanırım dinin dışla ması ve sapıklık sapkınlık olarak nitelendirmesinden kaynaklı gelişmişlik seviyesine göre bakış acısı değişiyor..
insan dahil tüm hayvanlarda görülebilitesi olan bir durum ama sadece insanlarda homofobi var acaba düşünemesemiydik :))
soyun kendisini temsil edecek daha cok insan lazım eşcinseller cocuk doğuramayacağına göre kültür aktarımına yayılımına katkıda bulunamaz..
Fazlabencilce..

geri kalmış ülkelerde eşcinselliğin hastalık olduğu sanılıyor sanırım dinin dışla ması ve sapıklık sapkınlık olarak nitelendirmesinden kaynaklı gelişmişlik seviyesine göre bakış acısı değişiyor..
insan dahil tüm hayvanlarda görülebilitesi olan bir durum ama sadece insanlarda homofobi var acaba düşünemesemiydik :))
soyun kendisini temsil edecek daha cok insan lazım eşcinseller cocuk doğuramayacağına göre kültür aktarımına yayılımına katkıda bulunamaz..
Fazlabencilce..

Bir ülkenin gelişmişliğini neye göre belirliyoruz? Yani geri kalan ülkelerden neyi fazla? Neresidir gelişmişlik?

Eşcinselliğe karşıt değilim , homofobikde değilim ama , ülkede parası iyi diye fahişelerden çok crosdresser ve shemale mevcut maalesef bu yüzden karşıyım
parası iyi diye ticaret yapıyorlar , herhangibi ideolojisi yada felsefi yaklaşımı olduğundan değil..

söyle ki bir örnekle acıklayalım istersen sen daha fazla ambele etmeden beni:))

cok cok eskiden k. amerikada yaşıyan yerlibir kabile hem erkek hem dişi özellik tasıyan insanların üstün olduklarını ve her olaya iki taraflı bakabileceklerini düşünüyorlarmıs. kadın-erkek , iki ruhlu kadın, iki ruhluerkek ve transeksüeller..
onlara göre dinin işlevi ayıplamak ötekileştirmek ya da değiştirmek değil yaşama katkılarını taktir etmekti eğer yaratıcı iki ruhlu olarak dünyaya getirdiyse olduklarıgibi kabul edilmeliydiler..

mesajlarıma bakarsak geri kalmışlığı bakış acısına göre değerlendirebiliriz giderek köhneleştiğimizden dem vurabiliriz bakışacısını geliştirmek için tohumları catlatmalıyız ve bu gün geçtikce daha zorlu bir hal alıyo ileriye gitmemiz gerekirken belki de eski zaman insanları bizden daha moderndi bizler geldik ve içine sçtık..

söyle ki bir örnekle acıklayalım istersen sen daha fazla ambele etmeden beni:))

cok cok eskiden k. amerikada yaşıyan yerlibir kabile hem erkek hem dişi özellik tasıyan insanların üstün olduklarını ve her olaya iki taraflı bakabileceklerini düşünüyorlarmıs. kadın-erkek , iki ruhlu kadın, iki ruhluerkek ve transeksüeller..
onlara göre dinin işlevi ayıplamak ötekileştirmek ya da değiştirmek değil yaşama katkılarını taktir etmekti eğer yaratıcı iki ruhlu olarak dünyaya getirdiyse olduklarıgibi kabul edilmeliydiler..

mesajlarıma bakarsak geri kalmışlığı bakış acısına göre değerlendirebiliriz giderek köhneleştiğimizden dem vurabiliriz bakışacısını geliştirmek için tohumları catlatmalıyız ve bu gün geçtikce daha zorlu bir hal alıyo ileriye gitmemiz gerekirken belki de eski zaman insanları bizden daha moderndi bizler geldik ve içine sçtık..

Eşcinsellik veya türlü türlü isimleri işte herneyse, bunların gelişmişlikle bir bağlantısının olduğunu çözemedim. Yani bugün geri kaldığını düşündüğümüz Afrika ülkelerinde bile bir hayvana verilen değer ile eşcinselliği kabul eden gelişmiş ülkelerden safariye katılan insanların hayvanlara verdiği değere bir bakalım. Veya mülteciye tekme atan Avrupa'ya* (burdaki Avrupa kelimesini tüm Avrupa halklarını kapsıyorum Çünki geri kaldığını düşündüğümüZ ülkelerde en küçük bir hoş görüsüzlüğü veya islam ülkelerinde sadece bir kişinin uyguladığı insan hakları ihlalini tüm islam veya tüm toplum adına kullanabiliyoruz. Hal böyle olunca Avrupa'yada mal edebiliriz bir kişinin hadsizliğini)

Bugün Avrupa Hollanda'sında eşcinsellik ülkenin neredeyse tamamında kabul görmüştür. Bunun yanında 13 yaş altı kız çocuklarında yüzde kırklara varan bekaret sorunu vardır. Sence bu çocukların erken yaşta bu durumda olmaları ülkenin gelişmişliği ile mi alakalı eşcinselliği Benimsemeleri ile mi alakalı? Bedir bunun sebebi?

eşcinsellik azımsanmayacak sayıda ülkede suç olarak görülüyor burdan bağlayabilirsin geri kalmışlıkla.. sebepleri hemen hemen hepsinin batıdan ithal edilmiş sapkınlık seklinde..
tabi ayrıntıyı kaçırma hastalık olduğunun sanılması geri kalmış ülkelerde görülüyor dedim..bir sürü eşcinsel hastalık adı altında aile ve toplum baskısı nedeniyle tedavi görürken yaşamlarını yitiriyo..
benim acımdan doğal bir durumdur..

iyi ki elimizde bir hollanda örneği var :))

baskı olan yerde patlak oluşur madem ki bizeakıl verilmiş neyapmamız gerektiğini biliyor olmalıyız bilmeyenlerinde zaten cezai ehliyeti yok vasisiyle hayatını idame ettiriyor ikiyüzlü ahlak anlayışındansa aleni sekilde yaşanıyor olması daha makbuldur bana göre içim acıyor hacıların hocaların 10yaşındaki kızları istismar etmelerinden.. sokakta el ele yürüyen bir cift gördüğünde rahatsız olan kesim neden karanlık cökünce cinsel sucların faili oluyo ?

MoRR Lynx ağzınıza sağlık ama bu toplum böyle cinsel tercihi olan insanları sapkın ve itici görmeye daha çok asırlarca görmeye devam edecektir hollanda örneği var ama islami ülkelere bu ötekilere yer yok ne yazık ki..ama bunu da unutmamak lazım hayatta hicbirşeyi hor görmemek lazım doğacak çocuklarımızdan bi haberiz !

MoRR Lynx ağzınıza sağlık ama bu toplum böyle cinsel tercihi olan insanları sapkın ve itici görmeye daha çok asırlarca görmeye devam edecektir hollanda örneği var ama islami ülkelere bu ötekilere yer yok ne yazık ki..ama bunu da unutmamak lazım hayatta hicbirşeyi hor görmemek lazım doğacak çocuklarımızdan bi haberiz !

bizim orda bir laf vardır seninde eşeğin çamurda diye o hesap :))

Neden istediğiniz gibi toplum kurallarını oluşturup bunlara uymamızı ya da uymalarını bekliyor sunuz?
Çocuklara tecavüz edilmesini, 6 yaşında evlendirebilirsiniz diyen kişileri barındırıyorsunuz, sesinizi çıkarmıyor sunuz ama konu eş cinsel oldu mu yadırgayıp her şeyi diyebiliyor sunuz? Kime ne zarari var? Ahlâk neden kaynaklanıyor? Ahlâk nedir? Sizin oluşturduğunuz kurallardan, zihninizden bize ne?
Tercihler, istekler her şey kişiye bağlıdır. Neden insanların hayatlarına ses çıkarıyor sunuz? Kime ne zararı oluyor?
Ses çıkarmak istiyorsanız din adamlarının yalan yanlış fetva verişlerine çıkarın. Çocuk geliblere çıkarın. Kadın cinayetlerine, kadın, çocuk tecavüzlerine çıkarın.

Sevmeye bilirsiniz, istemeyede bilirsiniz ama saygı göstermek zorundasınız.

Geçen bir yazı okudum.
Ben insanların cinsel organlarını değil kendilerini seviyorum diye.
Insanların kimi seveceklerine karışmayın.
Sevmeyi seven, insanlığı seven, insanı seven insanlardan uzak durun.

Bu arada en çok eş cinsel *****ları izleyen bir ülkede yaşıyorsunuz.

soruda abeslik var. toplumun kabul edip etmemesi secenek olarak sunulamaz. yasal olarak kabul edilip edilmeyecegi sorulmaliydi.

Hangi toplum ? Mevzu Turk toplumu ise, zaten kabul edip bas taci etmisiz. Zeki Mureni sanat gunesi, Bulent Ersoy'u diva, modaci Cemil Ipekci, Kerimcan ( tam ne yaptigini bilmesem de) efenim ne soylim aklima ilk bunlar geldi.

herkesin hayatına kimse karışamaz

Kim kiminle sevişmiş umrumda değil açıkçası.
Bunun erkek erkeğe olması da umrumda olmaz çünkü benlik bir durum yok.
Toplum ne kadar dışlar üstüne giderse o derece kötü olur. Çocuklarda da bunu görüyoruz. Baskı altında onu yapma şunu böyle yap denildiği zaman neler olduğunu görüyoruz.

1tanem vj bülent'in homofobiye dair çıkışının üzerine daha başka söz söylemek istemiyorum. giriş, gelişme ve özellikle sonuç bölümündeki kalp simgesi ile mona lisa ile yarışacak kadar iddialı bir sanat eseri olmuştu bu tivit.

DLMxAsZW0AYMydV.jpg

Hayır. Eşcinselligi normallestirmeye çalışıp durmayın

Kabul etmek yerine saygı duyulmalı. Ben de kabul etmiyorum ama hayvan vs gibi sıfatlar da yapıştırmıyorum.
Niye bu kadar korkuyorsunuz bu insanlardan heteroseksüel insanların pek çoğundan daha insanlıklı çoğu.

Geri