Escinsel evlilige izin verilmeli mi?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
İnsanların tercihlerinden ve cinsel kimliklerinden dolayı yargılayama ama hoşgörülü değilim kendi adıma konuşuyorum sıcak bakmıyorum. Ters geliyor

Sapıklık bedava.
Hemcinsi ile ilişkiye giren bir insan ile köpeklerle ilişkiye giren insan arasında fark yoktur benim için.
Hayırlı işler

Cinsel kimlikleri ile problemleri olsaydı gayler erkek gibi dolaşmazdı -)

Yalniz bunu dediginde, erkek gibi dolasmayan gaylerin sanki cinsel kimlikleri ile problemleri varmis gibi anlasiliyor.. O konuda ne dusunuyorsun, yarin buna da degin istersen : ))

Cinsel kimlikleri ile problemleri olsaydı gayler erkek gibi dolaşmazdı -)

O zaman sen yönelimi çevre mi yapıyor diyorsun? Niye eğilim artsın?

Cinsel kimlikleri ile fiziki görünümünü değerlendireceksek tamam.
Yine de ben bunun bir karmaşa olduğuna inananlardanım. Erkek gibi dolaşmalarından ziyade daha karmaşık bir düzeni olduğunu düşünüyorum. Şu an telefonda olduğumdan kapsamlı değerlendiremiyorum değerlendiremiyorum Ancak bu yönden ele almak yetersiz kalacaktır.

Gaylere baktığımızda aslında feminen tavırların yer aldığını da görüyoruz. Yani belki de erkek gibi dolaşmak dediğin şey toplumsal cinsiyete atfedilen anlam, bu yüzden iyi değerlendirmeli.

İnsanların tercihlerinden ve cinsel kimliklerinden dolayı yargılayama ama hoşgörülü değilim kendi adıma konuşuyorum sıcak bakmıyorum. Ters geliyor

Ben de bunu anlamaya calisiyorum, ters gelmesinin nedeni tam olarak nedir?
Kendinizi mi o konumda dusunuyorsunuz? Dini bir nedeni mi var?
Onlar da tek kisiye asik olabilirler, evlenip tek kisiyle hayatlarini devam ettirebilirler. O konuda bir farklari yok..

Bir de bu konuya erkeklerin bakis acisi her zaman daha kati. Bunun nedeni ne?

Ben de bunu anlamaya calisiyorum, ters gelmesinin nedeni tam olarak nedir?
Kendinizi mi o konumda dusunuyorsunuz? Dini bir nedeni mi var?
Onlar da tek kisiye asik olabilirler, evlenip tek kisiyle hayatlarini devam ettirebilirler. O konuda bir farklari yok..

Bir de bu konuya erkeklerin bakis acisi her zaman daha kati. Bunun nedeni ne?

Abî bu konuyu yarın konuşalım , anlatayım. Kız arkadaşım çağırıyor emîr büyük yerden ;)

Ben demiyorum :p Escinsellerin evliliklerine izin verilmeli diyorum ben : ))
Sadece toplumlardaki (ozellikle bizim toplumumuzdaki) bu on yarginin temelini anlamaya calisiyorum.

Dini yargidan ziyade baska bir temele de mi oturtulmus acaba? Cevre etkisi oldugu mu dusunuluyor diye onu sorguluyorum : ))

Dini yargılardan ziyade toplumun kabul ettiği cinsiyet dışına çıkamamak olarak değerlendiriyorum ben.

Hiç eşcinsel insanların özgeçmişini değerlendirdiniz mi bilmiyorum ama birçok kişide bunun belli gelişim dönemlerinde karşılaşılan olaylarla ilişkili olduğu görülüyor.

Bunun tamamen doğal olduğuna inanmam bu yüzden çok zor.

toplum olarak çok zor sindirebileceğimiz bir durum. geçenlerde böyle bir şeye yeltenip ehehe evleniyoruz la biz annemgil de destekliyo hatta diye haber olan abiler daha sonra ölüm tehditleri aldıklarını söylemişlerdi.

nesil çok aşırı yozlaştı. ahlak kurallarının yerini özgürlük denen bir kavram aldı. eskiden filmlerde temiz aile kızı çocuk öpecek diye utanır ağaçtan ağaca koşar saklanırdı, şimdi nerde olursa olsun yamuluyor millet birbirine.

değil bi abinin bi abiyle sevgili olması bi kızla bi erkeğin sevgili olması bile yasaklanmalı.

Yalniz bunu dediginde, erkek gibi dolasmayan gaylerin sanki cinsel kimlikleri ile problemleri varmis gibi anlasiliyor.. O konuda ne dusunuyorsun, yarin buna da degin istersen : ))
E bi erkek kız gibi giyiniyorsa, kız gibi olmak istiyodur. Bu da cinsel kimligi ile ilgili problemi olduğunu gösterir. Bu kadar basit bi seyin nesini konusacagiz ki?
Gaylerin arasinda kiz gibi ve erkek gibi giyinen diye bi ayrim yapilacak olsa bile tümevarim yapamazsiniz.

Nesne yada Objelerle birliktelik kuran insanlarin yani sira bu konuyu tartismaya acmak bile ne kadar dogrudur bilinmez.. Üstelik insanlari cinsel tercihleri yüzünden toplumdan dışlayıp alay eder gibi müstehcen espirilere alet etmeyi oldukça basiretsiz ve manasız buluyorum. Bırakın herkes kendi hissiyatının peşinden gitsin. :)

kimsenin evlenmesine kimse karışmasın
mutluysalar evlensinler :D

Peki bilimsel olarak escinselligin cinsel bir kimlik bozuklugu olmadigi "kanitlanabilecek" olsaydi, bu gorusun degisir miydi?

Sanirim, dedigin gibi escinselligi nasil gordugumuzle ilgili olarak da verdigimiz karar degisebiliyor.

"Amerikan Psikiyatri Birliği (APA) 1973’te eşcinselliğin hastalık olmadığını ilan etmiş ve ardından 1987’de de “eşcinsel bireyin kendi cinsel yöneliminden rahatsızlık duyması” anlamına gelen ve yukarıda bahsi geçen “tedaviler” aracılığıyla son zamanlarda karşımıza yeniden çıkan “egodistonik eşcinsellik” kavramını esas itibariyle toplumdaki baskı ve ayrımcılıktan kaynaklanan bir durum olması nedeniyle hastalık listesinden çıkarmıştır. Dünyadaki duruma paralel olarak ülkemizde de ruh sağlığı örgütleri, eşcinselliği ve biseksüelliği, heteroseksüellik gibi birer cinsel yönelim olarak tanımlamakta ve aksi tutumun bilimsel/mesleki etiğin ihlali olduğunu bildirmektedirler. Böylece gelinen noktada gerek dünyada gerek ülkemizde ruh sağlığı otoriteleri, kendi kültürel ahlaki değerlerini dayatmak yerine, kişilerin öznelliğini ve çeşitliliğini dikkate alan bir tutum sergilemeyi nihayet başarmışlardır."

psikiyatri.org

*Bizim tasvip etmediğimiz bir şeyi başkasına da yasaklamaktır esas etik olmayan.. Neden evlenemesinler?

*Bir arkadaş bunu köpekle ilişkiye benzetmiş.. Ve sapıklık olarak nitelemiş.. İradi olarak bir ilişkiye girmekle, irade dışı bir ilişkiye zorlanmak arasında ki farkı görememek ve insanları sadece yönelimlerinden dolayı bu kadar aşağılamak oldukça vahim ve problemli bir davranıştır.. Ne hikmetse en ufak bir eleştiride kutsallarına dokunulduğunu iddia eden bazı insanlar.. iş başkasının yönelimine saygı göstermeye geldiğinde aynı hassasiyeti gösteremiyorlar.. Sanırım arada bir aynaya bakmak lazım

*Tuhaf bir forum burası.. Ufak bir şeyden banlanabiliyorsunuz.. Ama açıkça yapılan hakaretlere göz yumuluyor.. Normal bir durum olarak algılanıyor.. Sanırım biz ülke olarak problemliyiz..

E bi erkek kız gibi giyiniyorsa, kız gibi olmak istiyodur. Bu da cinsel kimligi ile ilgili problemi olduğunu gösterir. Bu kadar basit bi seyin nesini konusacagiz ki?
Gaylerin arasinda kiz gibi ve erkek gibi giyinen diye bi ayrim yapilacak olsa bile tümevarim yapamazsiniz.

Ya yukarida kisisel ya da kimlik bozukluklarinin olmadigi kanitlandi dedikten sonra, bu cinsel kimlik meselesi konusundaki yorumun uzerine soyledim.

Cinsel kimligiyle ilgili problemi olmasini, kimlik bozuklugunun disinda mi tutuyorsun? Kavramlari cok iyi anlayamadim ben. Tam olarak anlasilmasi gerektigi icin soruyorum, yoksa benim genel olarak escinsellikle hic bir sorunum yok. Ister kiz gibi davransinlar, ister erkek gibi davransinlar. Kisinin kendi tercihidir, saygi duyarim.

Verilmemelidir

Bu isin raconu var sevgili bir erkek ve bir kızdan oluşur:)

"Amerikan Psikiyatri Birliği (APA) 1973’te eşcinselliğin hastalık olmadığını ilan etmiş ve ardından 1987’de de “eşcinsel bireyin kendi cinsel yöneliminden rahatsızlık duyması” anlamına gelen ve yukarıda bahsi geçen “tedaviler” aracılığıyla son zamanlarda karşımıza yeniden çıkan “egodistonik eşcinsellik” kavramını esas itibariyle toplumdaki baskı ve ayrımcılıktan kaynaklanan bir durum olması nedeniyle hastalık listesinden çıkarmıştır. Dünyadaki duruma paralel olarak ülkemizde de ruh sağlığı örgütleri, eşcinselliği ve biseksüelliği, heteroseksüellik gibi birer cinsel yönelim olarak tanımlamakta ve aksi tutumun bilimsel/mesleki etiğin ihlali olduğunu bildirmektedirler. Böylece gelinen noktada gerek dünyada gerek ülkemizde ruh sağlığı otoriteleri, kendi kültürel ahlaki değerlerini dayatmak yerine, kişilerin öznelliğini ve çeşitliliğini dikkate alan bir tutum sergilemeyi nihayet başarmışlardır."

psikiyatri.org

*Bizim tasvip etmediğimiz bir şeyi başkasına da yasaklamaktır esas etik olmayan.. Neden evlenemesinler?

*Bir arkadaş bunu köpekle ilişkiye benzetmiş.. Ve sapıklık olarak nitelemiş.. İradi olarak bir ilişkiye girmekle, irade dışı bir ilişkiye zorlanmak arasında ki farkı görememek ve insanları sadece yönelimlerinden dolayı bu kadar aşağılamak oldukça vahim ve problemli bir davranıştır.. Ne hikmetse en ufak bir eleştiride kutsallarına dokunulduğunu iddia eden bazı insanlar.. iş başkasının yönelimine saygı göstermeye geldiğinde aynı hassasiyeti gösteremiyorlar.. Sanırım arada bir aynaya bakmak lazım

*Tuhaf bir forum burası.. Ufak bir şeyden banlanabiliyorsunuz.. Ama açıkça yapılan hakaretlere göz yumuluyor.. Normal bir durum olarak algılanıyor.. Sanırım biz ülke olarak problemliyiz..

Ben senin goruslerine katiliyorum zaten Outis Pessoa. Kisinin kendi ozgur tercihidir ve evlenmesinde herhangi bir engel olmamalidir. Sanirim yukarida cok net anlatamadim gorusumu. (Hos, zaten ben insanlarin fikirlerini ogrenmek icin acmistim konuyu :p)

Ben toplumumuzdaki karsit goruslerin nedenlerini anlamak istiyorum daha cok. Islamin escinselliligi yasaklamasi mi bunun nedeni? Ama dindar olmayan kisilerde de escinsellige karsi onyargi fazlasiyla mevcut. Onlarin gorusleri neden bu yonde?

Mesela escinsellik deyince neden sadece gay lik akla geliyor? Lezbiyenlik neden daha az elestiriliyor?

[Benim katilmadigim nokta biraz ayrintilarda sanirim. Bilimsel olarak hastalik olmadigi kanitlanmis demis pieta, bu konuda cok buyuk kanitlar bulunmuyor. Tam olarak escinselligin nedeni bilinmedigi icin, insanlar genetik yatkinliklari ya da hormonal faktorleri de hastalik olarak degerlendirebiliyorlar. Sanki bu farkliliklar geri cevrilse insanlar heteroseksuel olabilir gibi dusunuluyor. Kavram kargasaligindan kaynaklandigini dusunuyorum bu durumun. Ikizlerde bir suru deney yapiliyor, beyin fonksiyonlari, hormon seviyeleri inceleniyor. Asagida da zaten belirsizlik acikca belirtilmis. ]

Amerikan Pediatri Akademisi'nin 2004’teki açıklaması şu şekildedir:

“Herhangi bir cinsel yönelimin gelişiminin mekanizmaları belirsizliğini sürdürmektedir ama şu anki kaynaklar ve bu alandaki çoğu uzman cinsel yönelimin bir tercih/seçim olmadığını belirtmektedir. Kişi eşcinsel ya da heteroseksüel olmayı kendisi seçmemektedir. Cinsel yönelimle ilgili çeşitli teoriler ortaya atılmıştır. Cinsel yönelim muhtemelen tek bir faktör tarafından değil, genetik, hormonal ve çevresel faktörlerin etkileşimiyle oluşmaktadır. Son 10 yılda biyolojik temelli teoriler uzmanlar tarafından daha çok benimsenmiştir. İnsanların cinsel yöneliminin kökeniyle ilgili tartışmalar ve belirsizlik devam etmekle beraber ailenin yetiştirme şeklinin, cinsel tacizin ya da yaşanan kötü olayların cinsel yönelime etki ettiğine dair bilimsel bir kanıt yoktur. Şu an ki bilgiler cinsel yönelimin erken çocukluk döneminde kurulduğunu göstermektedir."

Bu kisim isin birazcik ayrinti kismi ama insanlarin escinsellige bakisini da etkileyebilecek nitelikte bir ayrinti. O yuzden daha ayrintili sorma ihtiyaci hissettim. Benim gorusum o yonde oldugu icin degil : ))

Ben senin goruslerine katiliyorum zaten Outis Pessoa. Kisinin kendi ozgur tercihidir ve evlenmesinde herhangi bir engel olmamalidir. Sanirim yukarida cok net anlatamadim gorusumu. (Hos, zaten ben insanlarin fikirlerini ogrenmek icin acmistim konuyu :p)

Ben toplumumuzdaki karsit goruslerin nedenlerini anlamak istiyorum daha cok. Islamin escinselliligi yasaklamasi mi bunun nedeni? Ama dindar olmayan kisilerde de escinsellige karsi onyargi fazlasiyla mevcut. Onlarin gorusleri neden bu yonde?

Mesela escinsellik deyince neden sadece gay lik akla geliyor? Lezbiyenlik neden daha az elestiriliyor?

[Benim katilmadigim nokta biraz ayrintilarda sanirim. Bilimsel olarak hastalik olmadigi kanitlanmis demis pieta, bu konuda cok buyuk kanitlar bulunmuyor. Tam olarak escinselligin nedeni bilinmedigi icin, insanlar genetik yatkinliklari ya da hormonal faktorleri de hastalik olarak degerlendirebiliyorlar. Sanki bu farkliliklar geri cevrilse insanlar heteroseksuel olabilir gibi dusunuluyor. Kavram kargasaligindan kaynaklandigini dusunuyorum bu durumun. Ikizlerde bir suru deney yapiliyor, beyin fonksiyonlari, hormon seviyeleri inceleniyor. Asagida da zaten belirsizlik acikca belirtilmis. ]

Amerikan Pediatri Akademisi'nin 2004’teki açıklaması şu şekildedir:

“Herhangi bir cinsel yönelimin gelişiminin mekanizmaları belirsizliğini sürdürmektedir ama şu anki kaynaklar ve bu alandaki çoğu uzman cinsel yönelimin bir tercih/seçim olmadığını belirtmektedir. Kişi eşcinsel ya da heteroseksüel olmayı kendisi seçmemektedir. Cinsel yönelimle ilgili çeşitli teoriler ortaya atılmıştır. Cinsel yönelim muhtemelen tek bir faktör tarafından değil, genetik, hormonal ve çevresel faktörlerin etkileşimiyle oluşmaktadır. Son 10 yılda biyolojik temelli teoriler uzmanlar tarafından daha çok benimsenmiştir. İnsanların cinsel yöneliminin kökeniyle ilgili tartışmalar ve belirsizlik devam etmekle beraber ailenin yetiştirme şeklinin, cinsel tacizin ya da yaşanan kötü olayların cinsel yönelime etki ettiğine dair bilimsel bir kanıt yoktur. Şu an ki bilgiler cinsel yönelimin erken çocukluk döneminde kurulduğunu göstermektedir."

Bu kisim isin birazcik ayrinti kismi ama insanlarin escinsellige bakisini da etkileyebilecek nitelikte bir ayrinti. O yuzden daha ayrintili sorma ihtiyaci hissettim. Benim gorusum o yonde oldugu icin degil : ))

İngilizcenin iyi olduğunu tahmin ediyorum. Sana bulduğum oldukça ilgi çekici bir article göndermek istiyorum. 1995 yılına ait olduğundan okurken ona göre değerlendirirsen daha iyi olur.

A 'gay Gene?' - Is Homosexuality Inherited? | Assault On Gay America | FRONTLINE | PBS

Çirkinler evlensin yakışıklılar evlenmesin abi : ((

ya yürüyün gidin
sapıklığınızı az ötede yaşayın
eşcinsellik bir tercih falan değildir.sapkınlıktır.
bu sapkınlığınızın devletin resmi kurumlarınca onaylanmasını beklemeyin.
gidip arkanızı nerde dövdürüyorsanız dövdürün.
forum ne kadar ibnesever oldu anlamak mümkün değil

Geri