Eşcinsel erkek ve eşcinsel kadın

Konu sahibi son olarak 2380 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eşcinsel erkeklerin eşcinsel kadınlara göre daha çok tepki çektiğini gözlemledim. Bu konu hakkındaki yorumları merak ediyorum.

Erkek olanının eşcinsel olmayan erkekler tarafından "top" gibi aşağılamalara maruz kaldığını görüyoruz, göreceğiz.

Erkeklerde katı bir yargılama mekanizması var. Kadınlar -bazı istisnalar olsa da genel anlamda böyle- daha bir hoşgörülü bu konularda.

Bu forumda bile çok çok kötü hakaretlere, aşağılamalara maruz kaldıklarını gördüm.

bu da aslında homofobik olmadığımızı gösteriyor.

erkeklerede delikanlılık müessesesinin ayaklar altına alınması zorumuza gidiyor olabilir.

Erkeğin cinsellik üzerine -onlara göre- uçlarda olan tavr ve uygulamaları, toplumsal görüş ve baskıdan dolayı daha fazla tepki çekmiştir/çekecektir.​

Soru hangi tepkilerin alınabileceği değil , neden alındığı?

Erkeklere biçilen genel rol kaliplarina tamamen aykiri olduğu için bence. Bir de direkt akla birbirlerine duyduklari ask, sevgi yani duygusal seyler yerine cinsel birlikteligin gelmesi. Bundan dolayi normalde iki erkeğin kol kola girmesi, birbirine sevgi sözcüğü kullanması dahi garipsenirken cinsel bir birliktelik kurduklarini düşünmek çok daha itici geliyor. Kadınlar ise normal hayatta zaten belli bir mesafeye kadar samimiyet kuruyorlar. Birbirlerine sarilip, bir taraflarini minciklayabiliyor mesela sxjsnd, askim hayatim bebeğim gibi sevgiliye söyleyenen sözler kullanilabiliyor ve bunlar genel anlamda garipsenmiyor. Kaldi ki lezbiyen ilişkisi erkekler tarafından hoş bile bulunuyor, estetik goruluyor lakin gaylerin birlikteliğini dusunmek kadinlarin dahi yüzünü burusturmasina sebebiyet veriyor. Gaylarin en büyük düşmani yine erkeklerdir ki bunun sebebi de erkekliğe yakistiramamari ve bence kendileri de öyle hissetmekten ve bu tur bi iliskinin ilgilerini çekmesinden korkuyor. Kadinlarin ise boyle bir derdi yok. Ay çok karistirdim sjsnx böyle iste.

'' Otto kernberg'in - Borderline conditions and pathological narcissism ''

Adlı güzel bir kitabı vardır, orada daha detaylı bahsetmektedir. Ama kısa olarak ;

Çünkü bir erkeğin toplum nazarında erkek olarak görülmesi için yapması gerekenler var. Duygusal olmamak, sert olmak vs.

Aktif/pasif ayrımı batı modeli günümüz erkek eş cinsel kültür normunda olmayan bir şeydir (pratikte var olabilir ama norma dahil değildir). Doğu modelinde ise (Anadolu, balkanlar, İslam ülkeleri vs.) vardır (mantık, Penetre edenin egemen olmasından ibarettir). Haliyle aynı anda hem batı normundan feminen eş cinsel stereotipini alıp hem de doğu normundan aktif/pasif ayrımını almak hayli zor olsa gerek. Çünkü sırf penetre edenin egemen olduğu toplumda, yadırganması gayet normaldir.

Bir iş için arkadaşımla beraber Acıbadem'e gitmiştik. Acıkınca bir cafe bulup oturduk. Kırıta kırıta geliyor ama o ne geliş. Bizi burada ayaküstü götürecek herhalde dedik. İsim vermeyeyim şimdi, cafenin ismindeki g harfini büyük yazmış. İki erkeğiz, bilmediğimiz bir mekândayız, muhtemelen yanlış anlaşılıyoruz, bakışlarla taciz ediliyoruz. Birbirimize bakıp kafa çeviriyoruz. Nasıl utandık.

Eşcinsellik bugün bir çok hayvan türünde de görüldüğünü biliyoruz.
Toplumun her tabakasında var ve ayrımcılığa maruz kaldıkları kesin.
"Farklı"damgası yiyen bir çok azınlık gibi.
Avrupada ülkelerinde bir kişiyi cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa tabi tutmak, kanunlara aykırıdır.

Ataerkil düzen.
Anaerkil toplumlarda da lezbiyenler daha çok dışlanıyordur.

Ee demek ki bize her şey yakışıyor , eşcinsellik bile:p

Şaka bir yana ama erkeklere bu konuda daha çok hakarete varan sözler söyleniyor nedendir bilemiyorum ben de, halbuki eşcinsellik ise kadının ki de aynı derece kötüdür erkeğinki de. Galiba erkeklere daha sert tavırlar yakıştırdığımız için ya da öyle alıştığımız için , erkek eşcinsel olmasa dahi olduğundan daha kibar olsa bile "top gibi " ya da "yumuşak" yakıştırması yapıyoruz.Toplumumuzdan gelen bir önyargı olsa gerek.

Rahatlıkla söylüyorum toplumumuz bu konuda beynini kullanmadan yargıya varıyor. Hoşgörü sıfır.
Sadece bu konuda değil, erkek adam şunu yapmaz şunu giymez vs. gibi sözler bunu tetikliyor. Toplumsal bir fikir hastalığı bu, acilen iyileşmeli.

Kadınlarda biseksüellikte çok çekici bulunuyor o da ayrı bir konu mesela ljkhl

Konu, Normal kadının aslında normal olmadığına, lezbiyenliğin en normal şey olduğuna kaydırdı bazı abla pardon abiler asdfdsa.
Profildeki cinsiyet kısmına, Lezbiş ve Homo da eklensin. asffsa
Bazi hasta kafalıların, 50 yaşındaki bir kadın ile 20 yaşındaki bir erkek ilişkisini normal görüp, tersine kustuğu, gibi oldu bu konu.
Yani herşey işine geldiği kadar normal , gelmediği kadar aşağılık değil mi ....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri