Erzurum Valiliği: ''İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kadın çiftçilerimizle bir araya gelerek kutladı.''

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Erzurum Valiliği: ''İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kadın çiftçilerimizle bir araya gelerek kutladı.''
IMG_8901.jpeg

Yani optimum şartlarda bile köylü,varoş diye dalga geçtiğiniz insanların 'Ayh kesin zorla o şekle sokulmuşlardır' diye duyarını da kasıyorlar sosyal mecralarda.
Köylüyü bitirdiniz,çiftçiyi bitirdiniz sosyal şiddetinizle.(bizzat rezil durumda olan sizler olduğunuz halde onlara öyle hissettirdiniz)
Daha medeni dediğiniz ülkelerde doktoralı insanlar aile işletmelerinde düveleriyle bokun içinde yüzüyor.
Şimdi s...n gidin saate bakıp mesainizin dolmasını bekleyin. Çıkışta da alışverişe gidin, gdolu, insektisitli gıdaya ebenizin hörekesi kadar para verin, böyle anır anır anıran bir eşek gibi.

C

idden yaa fazla irice değiller mi sence de qxx
yani erzurum soğuğunu göz önünde bulundurursak muhtemelen böyle bir yöresel örtüleri var dağda, bayırda, bahçede kullandıkları, belki bir adı bile vardır o kadarını bilemiyorum... yüzlerini göstermek istemedikleri için de komple kendilerini kapatınca böyle bir poz çıkmış diye düşündüm ama iriliklerini normal buldum, altından erkek çıkmaz diye düşünüyorum... tabii videosu falan varsa öyle de bakmak lazım, görüntüden çok kadınlarla neler konuşulduğu daha değerli.

Bölgede muhtemelen birkaç asırdır kullanılan bir üst giyim ürünü ehram. Bu kökenleri Roma'ya kadar takip edilebilen ve ardından Arap coğrafyasında oldukça sık kullanılan bir giysi. Bugün dahi hacıların hac görevleri sırasında kullandıkları bir tür kıyafet ihram. Ehram, çarşaf ve feraceden farklı olarak bir yöresel öge barındırıyor. Bizim Anadolu nakışçılık geleneğindeki hemen her motif ehramlarda da görülüyor ki bu motif geleneğinin buraya taşınmış olması da ayrıca önemli. Ehram bence çağımızın kıyafeti değil ancak bu bilhassa belli bir yaşın üstündek insanların bırakamaycakları bir gelenek ve belki de zaruriyet. O sebeple ben bu insanları yargılamıyorum. Ehram giyer, yaşmah çeker, namahremden sakınır... Bunlar Anadolu'nun herhangi bir noktasında herhangi bir şekilde yapılan şeyler. Buradaki esas mesele kadının kendini bu denli izole etme ihtiyacı hissetmesi. Bu tamamen erkek egemen toplumdan soyutlanma, görünmeme zaruriyetinin tezahürü. Kıyafet sonuç, bizim sebepler üzerine tartışmamız gerekiyor ama ne yazık ki muhaliflerimizin kayda değer kısmı da ciddi şekilde düşük zekalı. Yanlış şeyler üzerinden doğru bir tartışma yürütülemez. Bugün sen köydeki okulları teker teker kapatırsan o köyü izole eder, o kadınların eğitime erişmesini engellersen o kadınlar erkeklerin dizayn ettiği dar bir çerçevenin içine hapsolur. Nihayetinde ehram da giyer çarşaf da. İşte o nihayete erdirmemek gerek bunu.

Diğer taraftan asri olmaması bir yana bir örtünme biçimi olarak ehram bir kültürel ögedir. Bazen bunları konuşunca illa bir gerizekalı çıkar, "O zaman çarşaf da rererö" falan der. Hayır, bugün Diyarbakır'ın köylerinin, Mardin'in kırsalının, Erzurum'un komlarının herbirinden farklı bir kültürel ögeyi ve yöresel bir dokunuşu gittiğinizde çok net görüyorsunuz. O soyutlanma zaruriyetiyle giyinilen kuşanılan şeyler yöresel dokunuşlarla birer kültürel öge haline gelmiş. Çarşaf ve ferace ile karıştırmamak gerek bunları. Ehramın çarşaf gibi bir siyasi yanı, bir mesaj verme kaygısı yok.

yani erzurum soğuğunu göz önünde bulundurursak muhtemelen böyle bir yöresel örtüleri var dağda, bayırda, bahçede kullandıkları, belki bir adı bile vardır o kadarını bilemiyorum... yüzlerini göstermek istemedikleri için de komple kendilerini kapatınca böyle bir poz çıkmış diye düşündüm ama iriliklerini normal buldum, altından erkek çıkmaz diye düşünüyorum... tabii videosu falan varsa öyle de bakmak lazım, görüntüden çok kadınlarla neler konuşulduğu daha değerli.
Yanlış anlaşılmasın kesinlikle kıyafetlerine laf etme halsizliğinde bulunmam
Glu bey çok güzel özetlemiş her yörenin kendine has bir kültürü var saygı duymak gerekir
Ben erzurumlu hatunların minyon olmadığına dikkat çelmek istedim kjkjkj
<3

Ne kıyafeti la patates çuvalı zannettim ilk gördüğümde. 9’lar Minas Morgul’dan çıktı herhalde filan dedim bir an. : ddd

Doktor sen ne diyorsun @climax

Yeniden değerlendirme için güzel bir örnek. Artık tüketim topluluğuna bir son vermeli. Fosil yakıtlar ve bunlardan elde edilen diğer kimyasal nimetler tükenmek üzere.

Gelelim çiftçilik konusuna. Kadınlara positif ayrımcılık adında daha güzel teşvikler virildiği için Tapu ve iş sahiplilği göstermelik olarak kadınlara devir ediliyor ve zaten çiftçi oldukları için, aynı hayata yine olduğu gibi devam ediyorlar. Hayatlarında değişen bir şey olmuyor.

Ben küçükken Alf diye bi çizgi dizi gibi bişey vardı. Allah affetsin ama yeni uyandığım şu saatlerde resme bakınca bi sürü Alf yanyana dizilmiş sandım

Geri