Erkeklerin yapabildikleri ev işleri nelerdir ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Dün temizlik günüydü. Nevresimlerin yıkanmasından mutfak ve banyonun cifle temizlenmesine kadar hepsi yapıldı. Camları da baharda silerim artık. askalskdjlasd

Ellerinden gelen her şeyi yapmalılar özellikle etli yemekleri

mutfakta aşçı, salonda beyfendi, yatakodasinda o beybi beybiyim.
tsk

Bu anlamda şanssız bir ailede yetiştim. Karadeniz kültürüyle büyümüş bir babaya sahibim. Bir yaz kız kıza tatile gittiğimizde babam annemi arayıp ocağın nasıl açıldığını soruyordu. Problem babamın onca zaman yemeğini hiç kendinin ısıtmamış olması mı, ocağı açabilecek kadar da olsa yeteneğinin olmaması mı..? Bu bilinçle yetişmesin diye erkek kardeşime masayı toplama vb birkaç sorumluluk yükledim. Onda da istek yok. Bizim evimizde erkeklerin yapabildikleri işler kendi temel ihtiyaçlarını giderebilmek, ötesi değil. Bu sebeple Karadeniz erkekleriyle evlilik düşünmeyin. :)

Çamaşır yıkadım bulaşık yıkadım yemeğin ucundan biraz yardım bozulan elektronik eşyaların tamiratı dusunulmeyenleri düşünüp önceden çözüm üretme(pazar işi)

Elimden her iş gelir. Yalnız yaşayan erkekler bilir, iş başa düşünce yapıyorsunuz bir şekilde. Yalnız yaşadığım dönem gayet de güzel yapardım.

Bu anlamda şanssız bir ailede yetiştim. Karadeniz kültürüyle büyümüş bir babaya sahibim. Bir yaz kız kıza tatile gittiğimizde babam annemi arayıp ocağın nasıl açıldığını soruyordu. Problem babamın onca zaman yemeğini hiç kendinin ısıtmamış olması mı, ocağı açabilecek kadar da olsa yeteneğinin olmaması mı..? Bu bilinçle yetişmesin diye erkek kardeşime masayı toplama vb birkaç sorumluluk yükledim. Onda da istek yok. Bizim evimizde erkeklerin yapabildikleri işler kendi temel ihtiyaçlarını giderebilmek, ötesi değil. Bu sebeple Karadeniz erkekleriyle evlilik düşünmeyin. :)
İc anadoluyuda dusunmeyin.
Egeye bakin egeye .D

her seyi yaparlar, yapabilirler. iyiler bu konularda da. ozellikle mutfak konularinda benden daha iyi olduklari kesin.

buna tam olarak katilmiyom aslinda (genel manada, ailen konusunda degil tabii). ben de karadeniz kulturuyle (+yasadigim ulkenin kulturu) buyumus biriyim. ailem de oyle. bizim ailede, genel manada sulalede (tr'de ve yurtdisinda buyumus yasamis olanlar; kisacasi cogu) erkeklerin elinden de bu is geliyor. babam evde yemek yapar, utu yapar, kisacasi annemin yaptigi, hatta annemin sevmedigi ve yapmak istemedigi seyleri de yapardi. severek yapiyordu da. bizimkiler belki biraz degisik. seviyorlar bu isleri, mesgul olmayi ve calismayi, ev isi dahi olsa. eskiden belki tuhaf bakilirdi bizimkilere, ama kucuklukten boyle yetistirilmisler iste. zaten o zamanlar koyde/kasabada herkes calistigi icin, topluca yapilirdi bu isler ve herkes bu standart seyleri bilmek zorundaydi. kadini-erkegi yoktu bu isin yani. genel manada, cevremdeki karadenizli erkekler benden iyiler bu konuda. ozellikle bu zamanin gencleri.

doğru gazlamayla-en azından bizim neslin bir kısmı- her şeyi öyle güzel yapıyorlar ki. ben yapamıyorum, beceremiyorum seçeneğini asla kabul etmiyorum çünkü kendim makarnayı dahi beceremeyen bir insandım ve bunun için çok dertlenirdim. sonra iş başa düşünce her şeyi deneye, yanıla bir şekilde öğrendim, baklava deneyecek kadar(SUSUN). erkeklerden beklentim de asla kendilerini yetersiz görmemeleri, hele ki türk erkeği... siz neler başarmışsınız... biz bu ülkeyi nasıl kazandık... sakın ha... yürüyün aslanlarım falan diye mehteri verin gitsin. hayatıma girecek erkek birey beyin kesinlikle ev işleriyle ilgili bir eğitimden geçmesini isterim, meb onaylı sertifika istemem ama bir eğitim şart. bi de viledayla dans ederse ölürüm. balkon camını içten ben, dıştan sen silerken bi cam kiss atmayalım mı yarim...

Geri