Erkeklerin sadece serçe parmağındaki tırnağı uzatması.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
ya sjsj bir dönem ben sabetayistlik ve masonlukla ilgili konularda çok fazla okuma yapıyordum. lise son ve üniversitenin ilk yıllarıydı galiba.

ya hafızamın derinlerinden, bilincimin ücra köşelerinden bunun masonluğun emarelerinden biri olduğu sanısı çıktı djsj böyle bir şey var kafamda, neden var bilmiyorum ama tamamen uyduruk bir bilgi gibi duruyor... allahım bilinçaltım resmen can çekişiyor dksm bilmiyom arkadaşlar... big brother is watching you... herkeş serçe parmağına sahip çıksın...
Sesli yorumlanmayı haketti:D

Mannar diye arkadasim vardi colejden birgun sordum ona niye uzatiyorsunuz diye. Cevap vermisti ama unuttum. Bi sebebi var onlara gore, bize itici o ayri

İlk defa duydum bunu. yine bana harika bir bilgi kattınız bebeklerim. bir de foruma laf ederler.

Ben eskiden Pupa'da telefon tamirinde çalışıyordum teknik servis olarak. Bizde bir tırnağımızı uzatmak zorunda kalırdık. Soketleri çift yardımı ile sökersen kısa devre yapıp ana kartı yakardı. O yüzden tırnakla sökülürdü, hiç bir zamanda içine bir şey sokmadım . Tiner ve salyangoz gibi çözücülerle işimiz fazla olduğu için pis kalmazdı :)

Her ne anlamı olursa olsun,tırnak uzatan erkek bakımsızın tekidir.Hem kendine,hem de çevresine saygısı yoktur.

Ortaokulda biz de yaptık bunu ya. Hakkaten niye yaptık?

Telli enstrüman çalan kişiler uzatır bildiğim kadarıyla

Gitar çalanlar ve kuaförler uzatabiliyor. Her müzisyen veya her kuaför uzatır diye bir kaide yok. Serçe parmak tırnağının uzun (ve temiz tutulması) işlevseldir.

Milli tarak yerine kullanır genelde kuaförler.
Gitaristler ise pena gibimsi kullanır.
Hijyenik midir? Değildir.

he lan öyle bir karanlık dönem vardı ya, manyak gibi uzatanlar vardı pislik anasını satayım.

Bir cok islevi olabilir. Halk arasinda eskiden "bekar oldugunu simgelesin" diye bilinirdi. Eskiden ama biri cikip bir sehir efsanesi atmistir ortaya herkese yayilmistir.
Gitar icin uzatilacagina ihtimal vermiyorum cunku arpej yapmak icin uzatirdik biz , ama 5 parmagin besi icin gecerli. Oda klasik gitar calarken yada sesi daha guclu cikarmak icin daha harmonik olmasi acisindan.
Onun disinda bir anlami oldugunu sanmiyorum. En azindan ben bu kadarini biliyorum. Farkli bir sehir efsanesi duymadim...
Hem kizlar da yapar tek tirnak french'i yapan bile var. Gerci kizlar tum parmaklari uzatiyorlar ama 1 serce parmagin tirnak hijyen orani ile 10 parmagin tasiyacagi hijyen dezavantaji orani farklidir.
Ulan ufacik serce parmagi tirnaginin hijyenini oyle bir abartmissinizki sanki siyanür olusturuyor o parmak awk2. Sakin olun korkmayin **Spam/Adversiting**.

Bi ara bir furyaydı buda, hic anlamadim hic anlam veremedim yabi nedenini sabaha kadar anlatsa yine anlam veremem o derece anlamsız.

Geri