Erkeklerin sadece serçe parmağındaki tırnağı uzatması.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Amaç ne bilmiyorum, jargon da bir yeri de yok. Duygusal veya psikolojik bir amacı olabilir belki de.
Birde ortamda sevimsiz şekilde oynayıp, temizlemeleri hoş değil. Adam kürdan sokuyor içine.

Moderatör tarafında düzenlendi:
-ki eki neden ayrı?
Konuya dönersek, gitar çalıyorum ben ayağına hepsi.

Bakın bu konuda vardı ama şimdi link alıp konu şey etmeye üşeniyorum. Yönetim düşünsün. Hıh.
Onun yerine yorum yapacağım;
Hayat erkekler içinde çok zor be!

Müthiş tespit, nedenini bilen aydınlatsın lütfen.

Gitarla ilgisi yok başka bir şey bu ama ne?

-ki eki neden ayrı?
Konuya dönersek, gitar çalıyorum ben ayağına hepsi.

Elinde tesbih ile gezenler var :) onlara ne demeli. Başlığı düzeltebilirsin Aze hanım. Mobilden anca bu kadar, herşeyi ayırıyor oto olarak. Daha dikkatli olurum bir daha.:hug:

• Beğen
Tepkiler: Aze
Kürdan bulamadığında dişini karıştırmak için :d

Kuaför olabilir

halay çekerken serçe parmağını tutan kadının elini çizerek mesaj vermek içindir. varsa özel bi sebebi söyleyin, erkek bu. anlaşılmaz.

Türkiye`de benim teyzemin oğlu Arabanın Buji ayarını yapıyorum dedi. Benim de yalnız küçük Parmaktaki uzun Tırnak dikkatimi çekmişti sormuştum.

• Beğen
Tepkiler: ne
belki de kulak karıştırmak içindir.

arkadaşlar ben hayatı boyunca kişisel temizliğine dikkat etmiş ve ne çocukluğunda ne de ergenliğinde pasaklı olmamış biri olarak insan anatomisinin ve "temizliğin" ne olduğunu 2019'da gittiğim kulak muayenesinde öğrendim.

bi kulağımın diğerine göre daha az duyduğunu hissetmem sebebiyle tavsiye üzerine gittiğim hastanede çok kibar bi doktor tarafından kulağıma kamera sokulması suretiyle muayene edildim.

belki bilen vardır, o kamera kulağın içine sarkıtılır ve bi monitör aracılığıyla görüntü ekrana yansıtılır. hayatı boyunca pirüpak olduğunu düşünen ben, o kamera kulağıma girdikçe ve ekrana görüntü yansıdıkça adeta mekruh bir mekana giriliyormuş gibi, moria madenlerinde dolaşılıyormuş gibi hissettim. yıllardır tozu alınmamış ve eşyalara örümcekler ağ yapmış bi bodrum kattaydık adeta. doktor bey görüntüden ötürü yüzümde oluşan tiksinme durumunu fark etmiş olacak ki "merak etmeyin bu çok normal" dedi. iç kulakta kir oluşması vücudun sağlıklı işlediğini gösterirmiş. kameranın görüntü veremediği kadar kirli kulaklar dahi oluyormuş.

işte o günden beri temizlikle ilgili takıntısı olan insanlara tek tavsiyem kulağınıza kamera sokturun ve insanın bi tarafını da yırtsa tertemiz olamayacağını bizzat deneyimleyin.

Bende gitar calanlar uzatiyo diye biliyorum ama yannis da biliyo olabilirim.

Benim abim de uzatırdı eskiden
Bir amaca hizmet ettiğini sanmıyorum

istediği kadar bakımlı olsun, tırnağı uzun olan erkek itici geliyor. midem bulanıyor.

ya sjsj bir dönem ben sabetayistlik ve masonlukla ilgili konularda çok fazla okuma yapıyordum. lise son ve üniversitenin ilk yıllarıydı galiba.

ya hafızamın derinlerinden, bilincimin ücra köşelerinden bunun masonluğun emarelerinden biri olduğu sanısı çıktı djsj böyle bir şey var kafamda, neden var bilmiyorum ama tamamen uyduruk bir bilgi gibi duruyor... allahım bilinçaltım resmen can çekişiyor dksm bilmiyom arkadaşlar... big brother is watching you... herkeş serçe parmağına sahip çıksın...

işlevsel bir amaca hizmet ediyor. işaret ya da serçe parmak tırnağını bir şey kazımak, bant ucu açmak yahut benzeri amaçlar için hemcinslerim uzatıyor.
sıklıkla karşılaştıkları duruma karşın bir tedbir veya donanım niteliği taşıyor.

Yorumlarda da yazıldığı üzere gitar çalanlar 'pena' yerine kullanmak için uzatıyorlar.

Rasgueado yaparken mesela çok işe yarıyor bir de tremolo yaparken (bu teknikte serçe parmağı kullanmak büyük marifet ister neyse ki başardık.) Velhasıl @Melodram över misin beni vefalımmmm (kalp)

Geri