Erkeklerin askerde çektiği zorluklar

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Erken kalkma sorunu
Nöbet ( abim çok tutmuş hep konuşuruz)
Yemekhanede çalışmak

Ee kolaymı erkek olmak hatta askerde adam olur bazı erkekler derler

Çok çekiyorlar gerçekten. Bu kadarı da fazla

Yemekhane olayina cok tilt oluyordum. Kars Sarikamista askerligimi bitirdim. Sürgün edilmistim oraya. Gece cok soguk olunca nobet saatleri dusuyordu. Haliyle bir gece de 4-5 defa nobet icin uyandirildigimi biliyorum(asker sayisi azdi zaten). Uzerimizdeki kamuflaj ile uyuyorduk o geceler yasak olmasina ragmen. Hele ki her gun 2 veya 3 defa tras oluyordum. Sakalimi her sabah 06.00 - 06.15 arasi kesmeme ragmen oglen ictimalarinda komutan elini yuzume vurunca git tras ol gel 10 dakikan var derdi. 10 dakika iyiydi yine. Tabur binasi ile egitim alani arasinda 1.5 km vardir rahat. Zaten askerlik yuzunden sogudum tras mevzusundan. Yillardir yuzume jilet vurmuyorum.:D

Neyse ki son 4 ay falan ben rahattim. Gece sabit kogus nobetcisiydim. Gece ayakta gunduz yatanzi idi. Cift cift atiyordu safak. Bir de yedek muhafiz gorevim vardi. Birkac kez gittim. Son aylar guzeldi yahu.

• Beğen
Tepkiler: ne
zor zamanlardı..

• Beğen
günde 4-5 saat uyku, birkaç ay boyunca sadece bisküvi tarzı hazır ürünlerle beslenme, sıcak suyu geçtim çoğu zaman soğuk suyun bile olmaması, bir hafta boyunca duş alamamak, gececi olmamıza rağmen takım eksik diye dinlenme süremizi kesip gündüzleri spor yaptırmaları... benim karşılaştığım zorluklar bunlardı. saçımda bir tane beyaz yoktu askere gitmeden önce. yetersiz beslenme, uykusuzluk falan filan derken yanlarda beyaz saçlar askerlik hatırası olarak kaldı : /

• Beğen
hayatında hiç sorumluluk almamış insan gitmesin tavsiye etmem kafayı yiyebilir. (bedelliyapsın yada)
yemekhane olayı harbi sıkıntıydı ya ama anılar efsaneee hep anlatırım (:

• Beğen
Topcu taburuydu bizim. Bazi tertiplerin denk getiremedigi top atislarina denk geldim. Surgun gittigim icinde egitimim diger arkadaslarima gore daha az idi. Atislara gidilecegini ve daha cok bilgiye sahip olan kisilerin gidecegini duyunca kisim komutanimla ayrica calismistik. Gitmek nasip oldu. Asagi yukari 25 gun Kars Akbaba daginda cadir kurup 2 hafta hazirlik yaptik. Mevziler kazdik, cadir kurduk, wc alani yaptik, egitim alani kurduk. 5 birlik gitmistik. Ve atis gunu yorgun olmamiza ragmen uyuyamadik resmen. 3. Ordu komutani takip etmeye gelecekti. 5 birligin tamami tum hedefleri vurdu. Muthis gunlerdi ya. Sogugu bu denli hayatim boyunca hissetmemistim.

Her erkege askerlik sart.

• Beğen
Devrecilik. Ciddi anlamda sıkıntılıydı, katil oluyordum.
Ayrıca dedelerimiz 3-4 yıl askerlik yapmış. Askere gidip de dönmeyen ( başka hayata başlayan ) dedelerle doluydu ülke.

Profesyonel bir işti, hicbir zorluğu olmadı,zaman zaman stresi oldu.
Üst rütbelilerin bile çoğu zaman bana karışamadığı,fikrimi benimsemek durumunda olduklari bi sorumluluğum vardı (Birlik beslenmesi başta et olmak üzere gıda kontrolu) Astroloji vasıtasıyla tanıştığım amiral,albay üst rütbeli de çok oldu. Hala gorustuklerim de var. Ilk zamanlar keske bedelli çıksaydı bir an önce yapıp idimin başına geçseydim desem de sonlara doğru iyi ki bu deneyimi yaşamışım dedim. Harikulade kaliteli iki insan kattım hayatıma.
Iyi ki varlar, canlarım ♡

Aramızda askere gitmeyen de mi var la

Ya bikac ay erken uyanmislar, az uyumuslar, biseyler yikamislar girdikleri triplere bak hele..

Ya bikac ay erken uyanmislar, az uyumuslar, biseyler yikamislar girdikleri triplere bak hele..
Sana Ali’nin Rasim’e verdigi cevabi vereyim butun askerlik yapan arkadaslar adina.

Askerlik biraz piyango gibi, sansin yaver giderse cok rahat ediyorsun gerçekten.

beş kuruş vermemek için bilmem kaç ay askerlik yapanlara inat bu vatan uğruna cebinden 18 bin lira para veren yiğitlere selam olsun

Farklı bir bakış açısı Sjsjsj

Geri