Erkeklerdeki Kadın Sürücü Fobisi

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
Ay benim , bütün işlerim gitti aksi hey dur taksicilerimin hepsi bundan muzdarip. Bir şey oluyor trafikte, "Abi bağh bağh, bayhandır ha kesin bayhandır ha, bak ağhbi bayhan ha gördün mü?" diyorlar,

Bayhan kim ya Popstar Bayhan mı?

Bana kadinlara ekstra kolaylik saglayan erkekler cok tatli geliyor. Belki kendilerini koruma iç güdüsü orasini bilemem tabii ama zora sokmamak da güzel yani .p

Evet, acemiliklerini farkettiğimde onların yerinede dikkat ediyorum. :D

Şimdi bişey yazarim ama ban yerim

O fobi yolu kitlediklerinde buhran geçirtirp beni de yokluyor. Sana ehliyeti verenin diyorum yani..

Şimdi bişey yazarim ama ban yerim
Kusura bakma bu konuda iyimser olamıcam :) Çok çok çok nadir iyi şöfor çıkıyor kadın. Tamam erkeklerde çok çok kötü araba kullananlar var özellikle antalyada facia. Sürekli küfür kıyamet sürüyorum çünkü gitmiyorlar gaza basmıyorlar kadın erkeği yok. Am şu bir gerçek ki erkeklerin doğuştan genlerinde var bu yetenek, sonradan ne kadar öğrensen de olmuyor kadınlar için. Müzik kulağı gibi, yoksa yoktur..
Erkeklerin de kadınların uzman oldukları konuları beceremedikleri gerçeği var tabi..ayrı konu

Kusura bakmayın da erkekler nasılsa biz iyi sürüyoruz diye makas atip sinyal vermeyip insanları tehlikeye atıyorlar eğer kadinlarla kiyas edecekSEK

Desteklediğim konuda da beğenmedim attı. Daha nasıl anlatayım sinyal falan mı göndereyim nedir.. pehhh

Taksi şoförleri, dolmuş şoförleri, modifiyeli araç sahipleri beni daha çok korkutur.

Kadınlarda ise benim gözlemlediğim kurallara riayetten kaynaklı bir ön yargı var bence. Sarıda aniden basar frene mesela durmak için, takip mesafeni korumuyorsan çarparsın. Yani sen de kurallara uyan bir sürücü isen kadın sürücüden çekinmene gerek yok.

konudaki herkese beğenmedim atmaktan gına geldi.
kurtulun şu ön yargılarınızdan asıl komik olanı kadınlarında bu konuda aynı cinsiyetçi söylemleri olması....
doğuştan genlerinde var diye bir şey yok şehir efsanesi tamamen... ama *öğretilmiş* diyebiliriz.
toplumumuz uzun yıllar boyunca erkek direksiyonda olur motor mekanik içinde olur, kadın yolcu koltuğu prenses olur şeklinde hikayeler anlattı ve
bu hikayeler o kadar tekrarlandı ki gerçekmiş gibi algılanmaya başladı ama gerçek tamamen şu;
-erkek çocukları küçük yaşta arabalarla motorlarla oynadılar tamir ettiler ellerine alet edevat verildi kız çocuklarına dikkat et kirlenme sen yapamazsın mesajları verildi...
sonraa hooop geldik 25 yaşına...
18ine basmadan ehliyet sahibi olan erkekler karşısında....kadının 25ine kadar ben seni bırakırım ben seni alırım
arabaya mı ihtiyacın var denildi...erkekler daha yatkın denildi..
yani fark yetenekten değil maruz kalınmaktan doğdu.
kadınlar genelde daha temkinli kurallara bağlı erkekler ise daha risk alan hızlı ve ben hallederim modundalar ve buna rağmen kadın şoförlere fobileri var öyle mi? ...
ama kazalara bakıldığında ağır kazaların, hız ve agresyon kaynaklı olanların büyük çoğunluğu erkek sürücüler :)
Buna rağmen kadın sürücü etiketi hâlâ dilde dolaşıyor ilginç
hata yapan erkeğe insanlık hali hata yapan kadına işte kadın sürücü dedikçe bu fobi olmaya devam edecek.
Zihniyetinizi değiştirin önce ve toplumsal ezberin tembelliğinden de çıkın.

Geri