konudaki herkese beğenmedim atmaktan gına geldi.
kurtulun şu ön yargılarınızdan asıl komik olanı kadınlarında bu konuda aynı cinsiyetçi söylemleri olması....
doğuştan genlerinde var diye bir şey yok şehir efsanesi tamamen... ama *öğretilmiş* diyebiliriz.
toplumumuz uzun yıllar boyunca erkek direksiyonda olur motor mekanik içinde olur, kadın yolcu koltuğu prenses olur şeklinde hikayeler anlattı ve
bu hikayeler o kadar tekrarlandı ki gerçekmiş gibi algılanmaya başladı ama gerçek tamamen şu;
-erkek çocukları küçük yaşta arabalarla motorlarla oynadılar tamir ettiler ellerine alet edevat verildi kız çocuklarına dikkat et kirlenme sen yapamazsın mesajları verildi...
sonraa hooop geldik 25 yaşına...
18ine basmadan ehliyet sahibi olan erkekler karşısında....kadının 25ine kadar ben seni bırakırım ben seni alırım
arabaya mı ihtiyacın var denildi...erkekler daha yatkın denildi..
yani fark yetenekten değil maruz kalınmaktan doğdu.
kadınlar genelde daha temkinli kurallara bağlı erkekler ise daha risk alan hızlı ve ben hallederim modundalar ve buna rağmen kadın şoförlere fobileri var öyle mi? ...
ama kazalara bakıldığında ağır kazaların, hız ve agresyon kaynaklı olanların büyük çoğunluğu erkek sürücüler

Buna rağmen kadın sürücü etiketi hâlâ dilde dolaşıyor ilginç
hata yapan erkeğe insanlık hali hata yapan kadına işte kadın sürücü dedikçe bu fobi olmaya devam edecek.
Zihniyetinizi değiştirin önce ve toplumsal ezberin tembelliğinden de çıkın.