Erkeklerdeki Kadın Sürücü Fobisi

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Kadınların bazıları çok güzel araba kullanır.
Ama maalesef azınlıkta olan bir durum.
Çünkü bence çok telaşlı kullanırlar,daha dikkatli olduklarından belki de.
Direksiyonu öyle bir kavrayıp sahiplenirler ki şaşırırsınız...

bana nedense hep telefonla konuşanları denk geliyor. Hele bir de kırmızı ışıkta beklerken yeşil yandığında hareket etmek için hanımefendi buyurmaz mısınız diye davet bekleyen tipler var uff. Arkadan hareket etmesi için korna çalarsın sallamaz yanına geldiğinde bakarsın bayan, pardon der yoluma devam ederim. Hiç polemiğe gerek yok. Allahın bahşettiği nefesi boşa harcamamak lazım.

Bizzat kendi akrabalarimdan var ki,çok güzel kullaniyorlar.Hatta bir çok adamdan daha iyi.

Ama genelleme yaparsak,durum vahim =)

Kadınlar daha dikkatli , erkekler işin ehli..
Onlar araba kaçırma gibi fantezileri sevdikleri için erken yaşlarda tecrübe edinmeye başlayabiliyorlar .

Birde afedersiniz erkeklerin serserice kullananı var , insan gibi kullananı var ..Eh kadınların da acemice kullananları olduğu gibi helal olsun!! dedirteni de var.. Bu yüzden bunu bir fobi haline getirmelerine gerek yok :) bilimsel açıdan da açıklandığı gibi .. Kadınlar bu işte daha dikkatlii..

Son düzenleme:
Var boyle bir fobim. Karsi karsiya kaldigim durumlarda gecis üstünlüğünü hep kadinlara veririm. Ambulans, itfaiye vs. ikinci sıradadır benim için. Bir insan %100 haksız olduğu bir durumda çıkıp birde size gerizekalı diye bagirabiliyorsa uzak duracaksın. Ablam rahat rahat geçsin.^^

11 aylık bebe bazen kucağıma aliyorum tenha yollarda önce vites değişir gibi yapıyor. Sonra direksiyona asılıyor. Yola aynalara falan bakiyor. Birebir taklit ediyor beni. Biz çok erken başlıyoruz arabaya o yüzden iyiyiz.

direksiyonu bana ver
eve mi götüreyim diyeyim
ne yapayım

Değil aslında gayet dikkatli ve yavaş kullanıyorlar. Ölümlü trafik kazalara çok nadir karıştıklarını düşünüyorum.

Kendileri kurallara uymadıkları için uğrasmak istemiyorlar öyle ki yeni ehliyet alanlar arabanın arkasına yeni ehliyet yazmakta buluyor çareyi

Sola sinyal verip saga kirmamalari disinda problem yok.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
İş arkadaşlarım baya iyi kullanıyordu. Tecrübe meselesi. Her gün 100 Kilometre yol yapan ile hafta sonu çarşıya kadar süren kadın da, erkek te bir olmaz tabi ki.

Erkelerde iyi kullanıyormuş gibi görünme baskısı var. Özellikle yeni ehliyet alanlarda.

Romanya'dan Hollandaya kadar surdum esim hic yavas mavas demedi gayet rahatti :d

Saçma sapan algı var çünkü akıllarında önce onları yenmeleri gerekiyor
Ben kalkıp alkollü saçma sapan alkollü kullanan kadın görmedim hiç…

bunları tartıştık zamanında. bu konuya nasıl ve nerden baktığınla alakalı bir durum. aslında algı yok.
trafikte makas atanlar, kural tanımayarak terör estirenler erkek ise basit trafik kurallarını bilmeyenler, temel sürüşten bihaber olanlar da kadın oluyor. bu bir gerçek. ikisi de sıkıntılı. bu durumu neden inkar ediyorsunuz.

bunları tartıştık zamanında. bu konuya nasıl ve nerden baktığınla alakalı bir durum. aslında algı yok.
trafikte makas atanlar, kural tanımayarak terör estirenler erkek ise basit trafik kurallarını bilmeyenler, temel sürüşten bihaber olanlar da kadın oluyor. bu bir gerçek. ikisi de sıkıntılı. bu durumu neden inkar ediyorsunuz.
Temel sürüşten kastın ne ki

Geri