Erkekler neden evlenmek istemez ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Erkeklere Özel
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Toplumda evliliğin sahiplenme, aidiyet ve kontrol olduğu inancı hakim. Her iki cins de birbirine yapıyor bunu. Sanki evlilik sihirli bir değnekmiş gibi kişinin evlilikten önceki hayatının yok sayılması bekleniyor. Elbette evliliğin kattığı farklılıklar ve değişimler olacaktır fakat kişinin evlenmeden evvelki hayatının varlığı da yok sayılmamalı. Ben tahakküme varan kontrolün, kişilerin özgürlüklerini kaybedeceği korkusuna sebep olması nedeniyle evlilik istemediklerini düşünüyorum.
Bir de şu boyutu var çapkın erkekler, bir kadına bağlı kalmaktan ölüm kadar korkan erkekler.. Yorumum elbette bu erkekleri kapsamıyor.

Vallahi Nur bunu ilk sen sormuyorsun reel hayatımda gerek arkadaşlarım gerekse akrabalarım veya çevremdeki kişilerde aynı şekilde sordular. ayrıca burada beni en iyi tanıyan 3 kişiden bir taneside sensin. Şuna emin olabilirsin evlilik ve ben yada senin değiminle evlenmek ve BuYuCu ( Ender ) ikisi birbirine ters bir cümledir. Çünkü ben oldum olası serbest bir hayat mücaladesi verdim. Hatta geçmiş dönem burada bir arkadaşım bir konu üzerinden bana direk şöyle söylemişti. Ender seni kim ne yapsın her gece ayrı otelde ayrı ayrı kadınlarla sabalıyorsun bar pavyon geziyorsun :D sjsjsj
Onuda geçtim her gittiğim düğünde gelinin eski sevgilisi gibi içiyordum :D
. Ancak öyle idi. Ancak hayatın ne zaman ne getireceği hiç bir zaman belli olmadığı gibi bizimdeki tıpkı öyle oldu . Sanırım büyüklerimizin dediği gibi herşey nasip kısmet diyerek oluyormuş. Recep Tayyip Erdoğan`ın bir dönem Yunanintan ın Adalara asker yığılması üzerine söylediği Bir Gece Ansızın Gelebiriz sözü gibi oldu benim evlilik hikayem :) Herşeyden önce bana çok şey kattı diyebilirim biraz daha sorumluluk sahibi oldum diyebilirim gerek iş yaşantım gerekse sosyal yaşantım arasında çok ama çok şey kazandım .Bak şişelere veda ettim gittiğim yerlerde artık çay redbull veya meyve suyu içiyorum :) Herşeyden önce bir kız evladı sahibi oldum bu bile bana çok şey kattı.Bundan veya vs sebeplerden dolayı evlenmek iyidir. herkese tavsiye ederim
Rabbim inşALLAH bütün sevenleri kavuşturur diyorum.
Hahaha nedir senin fikrini değiştiren mesela:)

Son düzenleme:
Kim diyo ya?

Thales'i bilirsiniz. annesi Kleobulina, evlenmesi için thales'in başının eti yiyor, yuva kurması için baskı yapıyordu.
Thales ise her seferinde "daha zamanı değil." diyerek geçiştiriyordu.

aradan yıllar geçmiş ve Thales tekrar baskı yapan annesine, "artık zamanı değil." cevabını vermişti.

Tabim tüm bunlar Diogenes Laeritus'a göredir.

Geçti biraz. Ben evlenemem karıyla marıyla uğraşamam, karı olsaydım da, herifle merifle uğraşamazdım doğrusu.

40 ina kadar hic evlenmemis bir erkekten süpheleniyom ben..hele bizim kültürde
ben 46'ya geliyorum hiç evlenmedim.

biraz kısmet nasip,biraz ekonomik şartlar,biraz çocuk istememem.uzun zaman yalnız yaşamanın verdiği evde bir başkasının olma korkusu fikri.çoğaltılabilir.

acaba şüphe ettiğiniz kısım nedir ?

ben 46'ya geliyorum hiç evlenmedim.

biraz kısmet nasip,biraz ekonomik şartlar,biraz çocuk istememem.uzun zaman yalnız yaşamanın verdiği evde bir başkasının olma korkusu fikri.çoğaltılabilir.

acaba şüphe ettiğiniz kısım nedir ?
Fakirlique

Evlilik çok büyük bir sorumluluk her anlamda bazı şeylerden feregat etmek gerekir . sosyal çevre , ekonomik koşullar, hatta bazı kişisel özellikler belli bir yaştan sonra evet insanlar oturtmuş oldukları düzenden vazgeçemiyor bence yaş ilerledikçe erkekler evlilik yuva kurup çocuk sahibi olmaktan bu maddeler yüzünden korkuyor

• Alkış
Tepkiler: ne
İnekle kadın arasında ne gibi benzerlik var da kendince teşbih yaptın acaba.. ağır ofansif cümleden başka bişi değil ki
Kötü bir benzetme olduğu için teşbihte hata olmaz dedim zaten. Hakaret gibi algılanmasın kadınlarla bir sorunum yok.

Kötü bir benzetme olduğu için teşbihte hata olmaz dedim zaten. Hakaret gibi algılanmasın kadınlarla bir sorunum yok.

beyefendi evet teşbihte hata olmaz yani teşbih yaparken hata yapmamalısınız. sizin teşbihiniz pek geçerli değil kaldı ki bu biz kadınların inekle açıklayıcı bir varlık olmamızı değil; sizin bakış açınızı göstermiştir. umuyorum ki yanlış anlaşılıyorsunuz.

beyefendi evet teşbihte hata olmaz yani teşbih yaparken hata yapmamalısınız. sizin teşbihiniz pek geçerli değil kaldı ki bu biz kadınların inekle açıklayıcı bir varlık olmamızı değil; sizin bakış açınızı göstermiştir. umuyorum ki yanlış anlaşılıyorsunuz.
Kadınlara değil evliliğe olan bakış açımdı ve evet yanlış anlaşıldı.

Geri