Ophelia
Gümüş Üye
-
-
-
-
-
Son yıllarda hem toplumda hem ikili ilişkilerimizde ciddi bir dönüşüm yaşanıyor gibi hissediyorum. Kadın ve erkek rollerine dair eski kalıplar giderek esniyor sanki hatta bazıları tamamen değişiyor.
Ancak bu değişim, ilişkilerdeki dengeleri de yeniden şekillendiriyor.
Bugün arkadaşlarımda, evliliğimde ve çevremdeki birçok çiftin yaşadığı tartışmaları gördüğümde şunu düşünüyorum; Kadın ve erkek rolleri gerçekten değişiyor mu, yoksa biz mi böyle hissediyoruz?
Bir yanda daha bağımsız, daha özgür bireyler var… diğer yandan da geleneksel beklentiler hâlâ güçlü biçimde devam ediyor gibi. Bu durum hem uyum hem çatışma doğurmuyor mu sizce de ?
Toplumun kültürü, gündemi, ekonomik şartları… hepsi bu değişimi etkiliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Roller gerçekten değişti mi, yoksa sadece beklentiler ve algılar mı dönüşüyor?
Fikirlerinizi ve gözlemlerinizi merak ediyorum...
Ancak bu değişim, ilişkilerdeki dengeleri de yeniden şekillendiriyor.
Bugün arkadaşlarımda, evliliğimde ve çevremdeki birçok çiftin yaşadığı tartışmaları gördüğümde şunu düşünüyorum; Kadın ve erkek rolleri gerçekten değişiyor mu, yoksa biz mi böyle hissediyoruz?
Bir yanda daha bağımsız, daha özgür bireyler var… diğer yandan da geleneksel beklentiler hâlâ güçlü biçimde devam ediyor gibi. Bu durum hem uyum hem çatışma doğurmuyor mu sizce de ?
Toplumun kültürü, gündemi, ekonomik şartları… hepsi bu değişimi etkiliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Roller gerçekten değişti mi, yoksa sadece beklentiler ve algılar mı dönüşüyor?
Fikirlerinizi ve gözlemlerinizi merak ediyorum...