Engelli Demek Yerine Özürlü Demek

Konu sahibi son olarak 3942 gün önce görüldü

Ahahshdjx şu yorumdan bagış yapanlara zavallı dedigimi cıkaracak kadar uste cıkma cabası icindesin .s yaptığı iyilikleri sayacakmıs egosunu .. (Yedigim) sjdjdjs

Ama sana senden sıkıldıgımı ve konumu terk etmeni istemiştim nolur git ne yiceksen ye şimdi ve sal beni ya hadi nolur :D

Ay demeyin öyle çok kaba duruyorsunuss .s muhabbete bak agfhsk

Trollcu mu oldun sen bebisiiiim ahahdjd ozenmeyin olm çokkomik oluyor ya .s

Trollcu mu oldun sen bebisiiiim ahahdjd ozenmeyin olm çokkomik oluyor ya .s

Bir insanı tanımadan özenti demek çok saçma ama yinede sen bilirsin yha .s.s.s.s.s.s..s hadi yeter güldük eğlendik salar mısın beni nolur cevap vermekle ugrasamıcam artık sana :D

Neyi sirinlestirmeye, yok gibi göstermeye calisiyorsunuz ki?
Bildigimiz SAKAT !
Mesela benim belim sakat.
Kiminin bacagi, kiminin beyni, kiminin kolu...

Panik yapmayin, bizler de insaniz, bizle de dalga gecebilirsiniz :p

Bize ayri bir varlik gibi davranmayin. :/

abartmayın ya insanların niyetlerini okuyabilin biraz, ben de kürt düğününde fonda pkk bayrağıyla foto çektirdim bakın ben nerelerdeyim diye beni de pkklı sandı andavallar

Özür, kusur demek olduğundan özürlü (kusurlu) tabiri bana da kaba geliyor.
Olum siz neyi tartışıyonuz onu anlamadım ama

Özür, kusur demek olduğundan özürlü (kusurlu) tabiri bana da kaba geliyor.
Olum siz neyi tartışıyonuz onu anlamadım ama

yahu bende anlamadım dünyanın en boş tartışmasının içine çekti beni arkadaş birden :zuha:

Sanki sozlukte sohbet yasakti :\\

Önemli olan nasıl hitap ettiğin değil, nasıl davranacağını bildiğin sürece sorun yok.
Toplumda yerleşmiş bi kelime, zamanla 'Engelli' demeye de alışılacaktır.

Engelli Onlar,
Özürlü Diyenler Özürlü Sıfatına Layık.

Bu tartışmanın sonucuna göre mi hangisinin "şaka sözcüğü" olarak kullanılacağına karar verilecek? :)

Bir mağazada alışveriş yaparken elinde dosya ile bir adam yaklaştı. Valilik izniyle sakatlar için yardım topluyorum dedi. Çok tepki gösterdim.

doktor bile raporu verirken özürlü yazıyo kağıdına siz neyi tartışıyonuz olm. ben engelli denmesine sıcak bakmıyorum ayrıca. çünkü engelleri yaratan inşalardır/devletlerdir. misal tekerlekli sandalyeyle yaşamını idame ettiren bir insan Hollanda'da otobüslere rahatça binebilirken Türkiye'de binemez. hee biz mesleki terim olarak özel gereksinimli birey deriz o da ayrı mesele.

rt ile aynı görüşteyim aslında
raporlarda bile %bilmem kac özür oranı yazıyor
engelli kelimesi sadece sosyal açıdan daha nazik ve yapıcı gibi

Özürlü olarak niteleyenlerin ensesine bir şaplağı indireceksin.
Kim özürlü kim engelli o anlar zaten.

Konuda bir çok alıntı ve karşılıklı görüş mesajı olduğundan konu tartışma bölümüne taşınmıştır.

Geri