Engelli birisini sever miydiniz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
engelli birisini sever miydin dedim, seni seviyorum ya dedi
buruk bir sevinç yaşadım

2kPLoE.png

Sevginin gücü her zaman büyüktür.
Eğer sevgi varsa her şey olur.

kimin ne olcagını bilemeyiz

Normalde sevmek gerek, hepimiz potansiyel engelliyiz sonuçta.. yani belki Allah korusun bundan bi kaç sene sonra bir kaza geçirip bacaklarımızın vs. kesilmeyeceği nereden belli? Üst kat komşumuz var, taş adam lüx 5 yıldızlı otellerde aşçı iken, köyde kaza geçiriyor ve bacakları gidiyor :( Yani nerden tahmin edebilir öyl bişi yaşayacağını.. Yani aslında sevmek gerek onlarda insan ama, şahsen bunu laftan öteye taşıyacağımı, taşıyabileceğimi pek sanmıyorum.. :(

ben zaten engellilere her gordugumde buyuk bir askla bakiyorum

belkide sulalede birtane Ozel akrabamiz var diye

ask konusuna gelince onlarin bedeni engelli ama Kalpleri degil....

Kafalarda engel olmasın.

Sevmek icin bir engel degil, severdim :rolleyes:

Sevdim, seviyorum, seveceğim.

Beyni ve kalbi engelli değilse neden olmasın. Çok zordur ama.

doğrusunu söylemek gerekirse herkes severim der atıp tutar ama
engelli bir insanla yaşayabilicek onunla sabırla bıkmadan sıkılmadan yaşayabilicek erdemliğe sahipmiyiz?
lafla peynir gemisi yürümüyor malesef gerçekçi olmak lazım.

belki dikkatimi çeker sevebilirim ama evlilikyapar mıydım bilmiyorum.Dürüst olmak gerekirse soru işaretlerim çok olurdu.

Hayat bana büyük konuşmamayı öğretti. 10 sene önce şu anda hayatımda olan insanı görseydim belki sevmeyebilirdim. Katlanabileceğime inanıyorsam engelli insanıda hayatıma alırım. Kaldı ki aşık olduğum insana ilk görüşte vurulurum zaten bunuda engelleyemem.

doğrusunu söylemek gerekirse herkes severim der atıp tutar ama
engelli bir insanla yaşayabilicek onunla sabırla bıkmadan sıkılmadan yaşayabilicek erdemliğe sahipmiyiz?
lafla peynir gemisi yürümüyor malesef gerçekçi olmak lazım.

Bekara karı boşamak kolay. Çok haklısınız. İnsanlar sokakta engelli birini görünce sanki uzaylı görmüş gibi soyutlayarak yaklaşıyor. Kaldı ki evlilik, her yiğidin harcı değil.

Bekara karı boşamak kolay. Çok haklısınız. İnsanlar sokakta engelli birini görünce sanki uzaylı görmüş gibi soyutlayarak yaklaşıyor. Kaldı ki evlilik, her yiğidin harcı değil.

bizim en belirgin özelliğimiz de bu zaten konuştuk mu bizden iyisi bizden cesuru bizden merti delikanlısı yok ama iş icraata gelince malesef söylediklerimizin %10'unu bile gerçekleştiremiyoruz :)

o yüzden lafla peynir gemisi yürümüyor.

bizim en belirgin özelliğimiz de bu zaten konuştuk mu bizden iyisi bizden cesuru bizden merti delikanlısı yok ama iş icraata gelince malesef söylediklerimizin %10'unu bile gerçekleştiremiyoruz :)

o yüzden lafla peynir gemisi yürümüyor.

Evet, maalesef ki öyle. İnsanları bazı kriterlere göre kategorize ederek yanımızda tutuyoruz.

Evet, maalesef ki öyle. İnsanları bazı kriterlere göre kategorize ederek yanımızda tutuyoruz.

biz milletçe severiz kategorize etmeyi işe yarayanlar, yaramayanlar ve yarayabilicekler şeklinde. Bir türlü insanı insan olduğu için sevmeyi öğrenemedik.

Sevmelerimiz malesef kalıplaşmış belli başlı kritelere göre sever olmuşuz

Geri